Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete bozukluğu olanların deneyimleri..?

son nefes

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Bu hastalikla nasil baş edilir bilgisi olan.
ben 1 aydir selectra kullaniyorum 50 mg nasil yol izlemem gerekir

son nefes
millet olarak bu hastalıkdan muzdaripiz o yüzden çok endişelenme doktorun talimatlarına uy. Hoşlanmadıgın şeylerden kaçınmaya çalış

Anksiyete Genel bir kaygı bozukluğu dur.Nasıl baş ederiz sorusuna gelince, öncelik bir psikiyatrist ile görüşmek, hekimin verdiği ilaçları sabırla düzenli olarak kullanmak şarttır, Çünki diğer psikiyatrik hastalıklar da olduğu gibi anksiyete bozukluk ta da ilaç hemen etki yapmaz,soretonim hormonlarını normale çekmek için ilaçları sabırla düzenli olarak kullanmalısınız ve kontrollere mutlaka gitmelisiniz, çünki ilaç değişimi ve doz ayarlanması yapılacaktır.Her ilaç etkili olmayabilir o yüzden kontroller önemli Hekim düzelme durumunuza göre ilaç değişimi doz ayarlaması yapacaktır...

Bunun dışında Spor yürüyüş sosyalleşme iyi gelecektir . beyniniz size ne söylüyorsa tersini yapmalısınız.örnek anksiyete bozuklukta hasta bütün zevk aldığı şeylerden zevk almamaya başlar dışarı çıkmak sosyal olmak istemez sürekli uyumak ister yavaş yavaş toplumdan kopar.Anksiyete bozukluk kabaca tarif edersem Bir tane senarist var diyelim sürekli senaryo yazıyor ve siz de zorunlu olarak bu senaryoyu oynuyorsunuz bunu böyle düşünün.

O yüzden bu düşüncelerin tersini yapın istemesenizde dışarı çıkın arkadaşlarınızdan kopmayın.gündüzleri kesinlikle uyumayın önce uykuyu düzene alın bunun gibi şeyler bunları çoğaltabiliriz...

Özet olarak Anksiyet doğru hekim ve doğru tedavi ile düzelen bir kaygı bozukluğu dur, sadece biraz sabır...

anksiyete krizi gelince hiç çırpınmadan oturuyorum öyle yaparken yaparken geçti :D

Belliki yazdıklarımı algılayamamışsın,ben beynimden memnunum, ayrıca size beyninizi aldırın demedim, Yazımın hepsini yapıştırsaydın istediğin yeri kırpıp buraya yapıştırmışsın...Anksiyete bozuklukta duyulan kaygının üzerine gidilmeli üzerine gitmezsen yenemez düzelemezsin,Anksiyete bozukluğun var ise tedavi almadan git kendi kendine düzel o zaman, Gerçi beni de pek ilgilendirmiyor, istediğiniz gidi davranın...

Dostum Konuyu neden sarptırdın ki sen şimdi, Tersini yap dediğim şey şuydu anksiyete bozuklukta hastanın içe kapanma toplumdan kopma eylemleri olur, tersini yap dediğim Canın istemese bile sosyal olmaya kendini zorla anlamındaydı ansiyete bozuklukta ölüm korkusu baskın olur ve acil servislere ciddi bir sağlık sorunum var diye baş vurur hastalar ama gerçekte sağlıklıdırlar demek istediğimi anlamamışsın...önce anksiyete nedir onu detaylıca bir araştır ondan sonra yorum yap istersen...

Ayrıca prof değilim ama bu konuya oldukça hakimim ne dediğimin ne yazdığımın farkındayım.
Benim demek istediğim kısaca şöyleydi...

Anksiyete bozukluk kaygıdan oluşur, kaygı tıp dilinde anksiyete demektir. Toplumun her bireyi zaman zaman bazı olaylarda endişe ve kaygı duyar bu normal sayılır,her insanda olabilir.ancak bu kaygı insanın yaşamını olumsuz etkiliyorsa hayata küstürüp sosyal yaşantısını olumsuz etkiliyorsa sürekli bir kaygı içerisindeyse ve buna eşlik eden nefes darlığı göğüste sıkışma metobolik yakınmalar şişkinlik gaz şikayetleri çarpıntı kalp krizi geçiricem endişesi boğazda düğümlenme ellerde titreme ateş basması gece terlemeleri.Bu şikayetler ansiyete bozuklukta görülür...

Ben profum yada cobanım bu kimseyi ilgilendirmez bilmediğim bir konu hakkında yorum yapmam.ayrıca sizinle laf ebeliğine girmeyeceğim Malum durumunuz ortada.Ben genel bir yorum yaptım hiç kimseyi referans almadım ve göstermedim.
Lütfen herkes kendi işine baksın...

Aksiyete hastasının calismasi

Aksiyete bozuklugu var tedavi olmayi denedim ama olmadi hayatimi gercekten cok etkiliyor hic iyilesemiyorum iş yerinde cok sıkıntılar cekiyorum ne yapmam lazim yardimci olurmusunuz

Gün içinde sürekli olarak vücudumda karıncalanma oluyor. Buna ek olarak sürekli üşüyor ve arada titriyorum. Bu durum çalışırken oluyor eve gelince geçiyor. Paranoid bozukluk hastasıyım ama kaygı nöbeti olduğunu düşünüyorum bu durumun.. sizde de benzer şeyler oluyor mu?

Bendeki aşırı evhamlı olma durumu kaygı bozukluğu mudur ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar. Bende de devamlı. İntihara. Kalkışma. Hissi. Oluyo. Sizede. Arada. Oluyo. Mu. Anksiyete denmi. Depresif. Bozukluktan mı

sokrates

Kaygı bozukluğu ama bunun nedeni önemli. Ben de tedaviden önce aşırı evhamlıydım. Paranoid bozukluk var bende. Kaygı bir semptom mu yoksa hastalığın kendisi mi bizzat. Bu önemli bence. Mesela anksiyetik paranoya ile şizofrenik paranoya da birbirinden farklıdır. Hastalıklar ve semptomlar doğru teşhis ve tedavi edilmeli. Burada kimse bunun bilgisini veremez bence. Yalnızca doktorlara güvenelim...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt