Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete bozukluğu ve 2. evre bel fıtığı ile askerlik durumum ne olur?

Osmanaltan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,ben nisanda askere gittim. Ordayken ilk haftalar iyiyken sonra birden bire yemek yiyememeye,uykusuz gezmeye,kendi içime kapanmaya başladım. Son zamanlarda sürekli kriz geliyordu ellerim ayaklarım uyuşuyor ağlamamı durduramıyordum yanımda komutanım oluyor o sakinleştiriyordu. Askeriyede Rdm servisine başvurduk hastaneye sevk etti iki kez ilkinde anksiyete bozukluğu tanısı konuldu ilaç yazıldı durumum daha da kötüye gitmeye başlayınca iznimi kullanıp ailemin yanına geldim. Biraz da olsa rahatladım derken iznim bittikçe yine krizler başladı burdan sevk alıp psikiyatri hastanesinde 11 gün yattım sağlık kuruluna çıkarıldım 30 gün hava değişimi yazıldı… Ailemden ayrı hastanede refakatçi olmadan bile kalamıyordum. Kendi şehrimde gittiğim bir hastaneydi komutanım kıta anket formu gönderdi kendince askerliğe elverişli değildir diye görüş bildirdi… Bu hafta hava değişimi sürem bitiyor ama ben askere gidecek durumda değilim. Tekrar sevk alıp hastaneye gitmem gerektiği söylendi. Fakat o gün sağlık kurulu yok… Adli heyetten hava değişimi yazarız dedi doktor bu mümkün mü hastaneye hava değişimi bitmesine kaç gün kala gitmem gerekiyor? Yardımcı olur musunuz? Bu defa direkt muaf alma şansım var mı yoksa tekrar bir hava değişimi mi verilir hastaneye tekrar yatar mıyım?

Hava değişimi bitmesine 3 gün kala gidebilirsin, 10 gün önceden gitmemde de bir sakınca yok.

Yatışını yapılıp yapılmayacaığına sizi takip eden ve muayene eden hekim karar verecek..
Askere elverişsiz raporu vermesinde hiçbir sakınca yok tamamen hekim kanaatine kalmış.

Bizim görüşümüz tekrar hava değişimi ve sonrasında muafiyet.
Osmanaltan

OğuzHan112
Peki abi çok teşekkür ederim adli heyetin böyle bir yetkisi var mı? İlla sağlık kuruluna mı sokacak doktor? 3 gün kala gidebilirsin demişsin abi sağlık kurulu günlerini atlamış oluyor…

Kıt’a Anket Ve İşlevsellik Formu Nasıl Alırım?

Merhaba,ben askerim. İzne gelmiştim sıkıntılarımın azalması amacıyla ama olmadı. Kriz geçirdim psikiyatri hastanesine yatışımı sağladılar tanı koydular Anksiyete olarak sonrasında heyete çıkarıp 30 günlük hava değişimi verdiler… Şimdi hava değişimi bitiyor tekrar sağlık kuruluna başvurduk,birliğimden kıt’a kanaat ve işlevsellik formu isteniyor heyete girebilmem için ama birliğim bu formları hastane resmî yazıyla istesin diyor hastane yapamayız diyor. Merkez komutanlığı,askerlik şubesi veya aile hekimi gibi yerler bu formları resmî şekilde isteyebilir mi? Nasıl alırım bu formlar? Komutanlarım yazmak için hazır fakat resmî bir üs yazı bekliyor…

Üst Alt