Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete bozukluğu ve okb için hangi oranda rapor verilir?

mami3535

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
öncelikle iyi günler 4 yıldır tedavi görüyom eslorex 10 mg citoles 10 mg en fazla 20 mg oldu bu ilaçlar kullanmayada devam ediyorum heyete girsem % kaç oran alabilirim bilgilendirirseniz sevinirim

Psikiyatri den 10 yıl tedavi gördüm ve ondan yüksek ilaç kullandım.30 puan aldım.

Bildiğim yaygın anksiyete için tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %25 olduğudur. OKB ile ilgili bilgim yok 😉

[FONT=sans-serif]Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu[/FONT]
[FONT=sans-serif]1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0[/FONT]
[FONT=sans-serif]2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 30[/FONT]
[FONT=sans-serif]3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70

okb bende de var çalıştığım kurum beni senede br kontrole gönderiyor devlet hastanesine ben de tam tersi malülen emekli ederler diye korkuyorum çalışmak istiyorum .[/FONT]

cevaplar için teşekkürler allah herkeze şifasını versin :)

%25 veya 30 gibi görünüyor doktoruna bağlı birazda sonucu hangi hastaneden aldığını yazarsan bilgi amaçlı faydalı olur

heyete başvurmadın bilgi almak istedim öncedi teşhis anksitye okb yazmıslardı tekrar gittim bu sefer orta derece depresif nöbet unipolar falan bişeylere yazıyo kağıtta ilacı değiştirdi citoles 10 mg kullanıyodum bu sefer dyloxia 30 mg oldu bu tanı kac verirler başvursam orta depresif nöbet unipolar yazıo 6 ay kullanmak zorunda yazıo bi kagıt verdi bide heyet raporu vercem sana dedi bu kadar

orta derece depresif nöbet tanısı koyuldu 3 -4 yıldır ilaç içiyom bu tanıyı yeni koydu dr başvursam %kac alırım tahminen

E11.9-insülin bağımlı olmayan diyabetes mellitüs, komplikasyonları olmayan bu tanı nedir arkadaşlar bilen varmı acabaa

seker hastası demek =20 özür puanı eder

merhaba arkadaşlar
3 yıldır anksiyete bozukluğu tedavisi görüyorum. sorum şu, bu raporu alırsam öğretmenlik yapmaya sıkıntı oluşturur mu? çünkü polislikte sıkıntı oluşturduğu söylendi?:/

rugu yok öğretmenlik yapmaya engel değildir aksiyete bozukluğu polislik askeriye psikolojiik herhangi bir rahatsızlıkla kabul etmezler öğretmenlik için bir sorun değil

işsevselliği düzelmeyen aksiyete bozukluk oranı nedir ?

İŞLEVSELİĞİ DÜZELMEYEN YÜZDE 50 YAZILIYOR AMA SİZ NERDEN BAKTINIZ
D- Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 50
Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 70

bunlar doğru değilmi

Yaygın anksiyete ve okb için ayrı ayrı mı oran veriliyor acaba?

Centiri
Doğrudur ayrı ayrı değerlendiriliyor,

Ancak,anksiyete bozukluk okb ye göre daha kolay tedavi ediliyor,anksiyete %99 tedavi edilen bir hastalık,istisnalar haric, okb biraz inatcıdır, dolayısı ile puanlamada bazen tek başına okb olarak puan veriliyor. Hekim kanaati önemli,

Teşekkür ederim efendim

6 aydır tedavi görüyorum .halen rahatsızlıklarım devam ediyor. sizce yüzde kaç oran alabilirim.

Centiri

Altı ayda oran vermeleri çok zor.%20 anksiyete icin verirler muhtemelen. 0 da çeke bilirler başlangıç olarak altı ayı kısa süre görüpte

Üst Alt