Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Anksiyete bozukluğu ve sosyal fobi rahatsızlıklarında hangi oranda rapor veriliyor?
Anksiyete bozukluğu ve sosyal fobi rahatsızlıklarında ilaç tedavisi sonucunda psikiyatri engel oranı veriyor mu? Kaç veriliyor? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
Kbb %28 , psikiyatri %25 verdi. Yarın beni saat 1 de heyete çağırdılar. Oranlar tabloya göre verildi. Hatta minimum tutuldu oranlar . Heyette oranları keyfi düşürme olmaz dimi? Bir de süreç nasıl işliyor? Hastanedeki heyet toplandıktan sonra, oran yüzde 40 ı aşıyorsa raporu onaylanması için Ankara'ya mı gönderiyor? Ve kaç günde gelir?
Teorik olarak evet, her şey mümkün. Hastane sağlık kurulu oranları onaylayabilir de düşürebilir de yükseltebilir de. Ama olmayacağını umalım!
Hastane sağlık kurulunda Ankara süreci yoktur. Ankara, maliye ya da SGK işlemi söz konusu olduğun da var.
merhaba arkadaş bende anksiyete bozuklugu vardır 2.5 yıldır ilaç kullanıyordum engelli rapora başvururken doktor yazmıştı bunu. ancak bugun heyete girdim heyet doktoru soyle yazdı 'tedavi ile düzelebiliyor' yukarıdaki kriterler ise tedavi ile tam düzelme % 0 , tedavi ile kismen düzelme % 25 , tedavi ile düzelmez % 50 . şimdi benimki nedir ne tam ne kismen yazıldı . sadece tedavi ile düzelebilir yazdı ve diğer branş doktorlarına verdi. sadece bu bölüm için kaç verilir ne anladız.
ama cetvelde doctorun yanında kitapcık vardı ve ona baktı kitapta aynen yazdıklarım vardı
1 tedavi ile işlevselliği tam düzelen %0
2 tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %25
3 tedavi ile isleselliği düzelmeyen %50
ama doktor rapora aynen bunu yazdı ' tedavi ile düzelebilir' ne tam vardı ne de kısmen. sanırım ben % 0 anladım moralım bozuldu. 0 15 verse işimi görürdü. çok üzüldüm
titanikks yahu ben altı senedir tedavi görüyom hala tereddütlerim var ya bana sıfır oran verirler diye çok korkuyorum ondan bir türlü cesaret edip başvuru yapamiyom
Mesela nasıl bir heyet kararı istiyorsunuz.ona göre cevap vereceğim İsmail43
Sosyal fobi heyet kararı ile ünvan değiştirmenize yeterli değil.
Sosyal fobi yani (anksiyete bozukluk)doğru hekim ve doğru ilaç planlanması ile 1 yıl içinde düzelen bir kaygı bozukluğudur...
Anksiyete bozukluğum var.(Sosyal fobi) İmam hatibim kendi kurumumda ünvan değişikliği yapmak için heyet raporu almak istiyorum. Kurul rapor verir mi? İmamliktan hizmetliye geçiş gibi? 2.5 yıldır geçmiyor ilaç tedavisi de görüyorum.
İsmail43
Bunu kendiniz istediğinizi ifade edip doktora söylerseniz size yardımcı olacaktır.genel taplo anksiyete bozukluk evet ama bunun daha ağır seyreden tipleri var.heyet öncesi hekim sizi muayene edip öykünüzü dinleyecektir,görevini icra etmekte yeterli değil kanaat oluşursa yardımcı olacaktır/geçmiş olsun...
İsmail43 Heyet bilgi işlem memurları var.onlar size yardımcı olacaklar.
Hastane poliklinik girişlerde yönlendirme danışma var.
Onlar size yardımcı olaacktır.
Karışık anksiyete ve depreşip bozukluk , diyabetes mellitüs diğer tanımlanmış ve tanımlanmamış komplikasyonlarla beraber, ve birde ekstrapiramidal bozukluklar ve hareket bozuklukları diğer tanımlanmış diye yazıyor bu üç tane rapora yüzde kaç rapor alabilirim