Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete bozukluk tanısı aldım. Askerlik durumum ne olur?

Cckrl45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar ben yaklaşık 40-45 gün önce yaşadığım şehire gönderildim, bazı ailevi problemlerden dolayı askerde sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldım tanı olarak genel anksiyete bozukluğu yazıldı. Bu sebepten 6+2 kanuni izin yazılarak memleketime geldim fakat burda daha kötü oldum yaşadığım şehirde ki ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gittim F43.2 - F32.1 tanısı konuldu ilaç yazıldı 10 gün istirahat verildi. bu şekilde 4 kez 10 ar gün olmak üzere toplamda 40 gün rapor aldım ve son raporumdada. “İstirahat sonrası en yakın askerlikle ilgili yetkili hastaneye kontrolü uygundur” yazdı doktorum. Ben bu sabah birliğime katılmaz üzere yola çıkacağım fakat ben bu şekilde askerlik yapabilceğimi hiç ve hiç düşünmüyorum ya kendime zarar vericem ya da orda birisine. Sorunlarım kat be kat arttı çünkü. Muaf alabilirmiyim lütfen yardımcı olun.

İstirahat sonrası bulunduğun ildeki askeriyeye bakan hastane yada yetkili herangi bir hastaneye gidebilirsin, f43.2 uyum bozukluğu, f32.1 orta depresif nöbet,muhtemel önce hava değişimi sonra muafiyet verilecek.
Cckrl45
Birliğine dönüyorsan, birlik amiri onaylı kıta işlevsellik formu ile sevk alıp hastaneye gidebilirsin,

Hocam şuan birliğimdeyim, ktmye alındım haftaya cuma ktmden çıkıcam. Muhtemelen cuma günü rdmden sevk alıcam. Ama bazı komutanlar gıcık gitmiş öyle söylediler. Beni sürgün ediceklermis. Dışarıda tedavi başladım diye mi anlamadım böyle bi hakka sahiplermi. Ve muaf tutulma ihtimalim nedir sizce gerçekten ruhum daraliyor zaman hiç gecmiycek gibi.

Yapmanız gerek tek şey kıta işlevsellik formu ile sevk alıp hastaneye gitmek, muaf olurmusunuz olmazmısınız onu muayene sonrası anlayabilirsin. Buradan biz ne söyleyelim.

Komutanlar askerlik yapamaz diye rapor tutarsa hekimler bu karara genelde uyar, yani hastaysan sevk alıp hastaneye gitmeniz lazım...

Sürgün eder etmez ona bir şey söyleyemem, sürgün için yeterli bir sebebi vardır illaki, sebebsiz keyfi sürgün etme hakkı yok maalesef,
Cckrl45

Hocam kıta anket formu dolduruldu hastaneye sevkim oldu, bugün hastaneye gittim gittiğim doktor tabip binbaşıymış ters bi adamdı ters konuştu yok askerlik yapmak istemiyormuşsun elverişsizdir raporu öyle kolay değil gibi, kullandığım ilacın dozunu arttırdı ayın 20 sine teste geleceksin dedi, psikolojik test ne için heyete mı sokucam bu testte ne soruluyor ya da ne gösteriliyor yardımcı olurmusunuz.
OğuzHan112
OturanBoğa

Merhaba abi ben önceden ankiyestre ve depresif bozukluktan tedavi gördüm defalarca intihar ettim kendime çok zarar verdim çeşitli ilaçlar kullandım şuan askerim ve bana ilk 1 ay obsesif kompulsif bozukluk + uyum bozukluğundan hava değişimi verdiler sonra 1 ay daha ankiyestre ve depresif bozukluktan hava değişimi verdiler ve şuan 3 ay uyum bozukluğundan hava değişimi verdiler toplam 1+1+3 (5ay) hava değişimi verdiler halen ilaç tedavilerim sürüyor muaf olmak istiyorum defalarca kendime zarar verdim askerde komutanlar kıta anket formuna her zaman elverişli değil intihara teşebbüs vs birsürü şey yazdı ama her zaman aldığım hava değişimi oldu lütfen yardımcı olur musun durum ne olur şuan 3 aylık hava değişimindeyim gideceğimi düşünerek daha çok psikolojim bozuluyor hava değişimi bitmesine 1 ay kala tekrar hastaneye gideceğim muaf ederler mi sizce

Umarım öyle olur abi çok teşekürler artık kafayı yeme raddesine geldim her gece başımı yastığa koydugumda intiharı düşünüyorum askere tekrar gitme düşüncesi de ayrı bir baskı uyguluyor kafamda. Bulunduğum şehirde muaf ederler mi yoksa birliğe tekrar gönderirler mi abi bunu çok düşünüyorum aklımdan çıkmıyor uyuyamıyorum artık ilaçlar da uyutmuyor.

Hayır abi son 3 ay aldığım hava değişiminde F43.2 uyum bozuklukları (uyum bozuklukları ( uyum bozukluğu)
Belirtilen sürede hava değişimi uygundur
Süre: 90 gün
Bu şekilde yazıyor

Anladım,
Hava değişimi bitimine yakın şubeden sevk alıp sivilde bir denersin,
Olmadı birliğinden devam edersin, muaf olacaksın bundan eminiz, biraz uzatılmış, sabırlı olun...

İnşallah öyle olur abi çok teşekürler sonucu tekrar yazacağım

Üst Alt