Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete hastalığı belirtileri nelerdir?

haliloz

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Doktorum anksiete teşhisi var dedi bu hastalıkta olmayan şeyleri görmek gece gölgelerin hareket ettiğini ve uyku içinde yada yattığında birinin yaklaştığını hissetmek hastalığın belirtilerindenmi bunlar olurken kalp atışı hızlanıyor sanki yerinden çıkacak gibi

Bunlar anksiyete beliritisi değil yalnız hocam .

Bende karışık aksiyete var ve belirtilerin çoğu uyuyor yalnız senin dediklerin bende yok.

haliloz

Panik atak, major depresyon,anti sosyal kişilik bozukluğu,yagın anksiyete bozukluğu,kaygı bozukluğu, karşık anksiyete,panik bozukluk,Nokturnal panik atak,ve buna benzer bir çok tanı...Bunların hepsinin genel Adı Anksiyete bozukluk..Sizin tariflediğiniz şikayetler Anksiyete içinde yaşadığınız Ayrışmış Panik Atak Panik bozukluğa dönüşmeden tedavi alın..

Anksiyete Ana tema Belirtileri şöyle
Heyecan ve Ateş basması çarpıntı boğazda düğümlenme yutkun ma zorluğu kalp krizi geçirip öleceğim korkusu Ölüm korkusu. Terleme özellikle ellerde,titreme ani seslerden korkma irkilme. nefes darlığı nefes alamıyorum hissi iştah azalması Hayattan zevk almama Uykuya meyil etme..

Herşeyin en kötü ihtimalinin gerçekleşmesi hissi. Kötü şeyler başıma gelecek hissi. Şüphe herşey den şüphelenmek huzursuzluk bunlar varsa da aksiyete dir.

Arkadaş "[FONT=sans-serif]olmayan şeyleri görmek " demiş bunun anksiyete ile uzaktan yakından ilgisii yok.[/FONT]

Doktorun o tanıyı koyduğunu belirtmiş. Bencede aksiyete ile alakası yok.

Psikiyatrist 20 yıl boşuna okumuş Haklısın...Kalp atışlarının fiziki bir rahtsızlık olmadan çarpıntı şeklinde atması gereksiz heyecan ve korku oluyorsa Bu Ansiyete içinden Ayrışmış Panik atak krizidir..ana teması Anksiyete bozukluktur...O halde hastalanınca doktora niye gidiyorsunki kendi teşhisini kendin koy ve kendi kendini tedavi et..doktora ne gerek varki.

Arkadaşın gördüğü şeyler yada hissettikleri vesvese..Eğer gördüklerini net olarak ifade edebiliyorsa Ozaman buna Aanksiyete değilde psikotik bozukluk yada psikoz diyebilirdik...KALP DE FİZİKİ BİR RAHATSIZLIK YOKSA KENDİ KENDİNE ÇARPINTI YAPIYORSA...KALP NEDEN ÇARPINTI YAPAR NEDEN HIRZLI ATAR YA KORKUDAN YADA HEYECANDAN..ANKSİYETENİN BELİRGİN ŞİKAYATLERİ ARASINDA ZATEN KORKU VE HEYECAN VARDIR..doktor anksiyete teşhisini zaten çarpıntıdan dolayı koymuş..

OğuzHan55 banada ". F41.2 -KARIŞIK ANKSİYETE VE DEPRESİF Bozukluk". Teşhisi koymuş doktor sence iyileşme olanağı varmı? Daha önceki tanılarda bipolar da yazıyor ama durumum pek iyi değil yani kendimi bildim bileli sıkıntılıyım. Aşağılarda benim konum var göz atabilir bir yorum yapabilir misin?

Meraklıxwq

Psikiyatri rahatsızlıklarında Yüzde yüz düzelme olmaz bu en basiti Panik atak en ağırı şizofren..Ama çok etkili ilaclar var ilaçlarını düzenli aldığın zaman hayatını yaşanacak hale getirebilirsin...depresif Zaten bipolar içinden alma Bipolar iki şekilde olur manik nöbet depresif nöbet..ama bazılarında sadece manik atak olur bazılarında sadece depresif nöbet olur bazılarında her ikisi olur Manik depresif şeklinde..bazılarında 5 yılda yada 10 yılda bazılarında sende bir çok kez bazılarında ömründe bir kez şeklinde değişik şekillerde olur....

genel olarak özetlersek psikiyatrik hastalıklar tamamen düzelmez mutlaka hayatının bir yerinde tekrarlar..dediğim gibi ilaclarını düzenli almak ve doğru ilacı kullan mak yaşam kaliteni oldukca yüksek tutacaktır..

Peki ömür boyu mu ilaç kullanacağım? Ben son dört yılda sadece 8 ay falan ilaca ara verdim o da mahvolmuş şekilde başladım tekrar. Birde bana en iyi gelen ilaç xanax oldu bugüne kadar. Kısa sürede mutlu ediyor.

Daha dün acildeydim. Kaygı ,gerginlik atakları...

Meraklıxwq

psikiyatri hastalıklarda Özellikle bipolar,şizofren ve şizofren gurupları. psikozlar psikotik bozukluğu olanlar obsesifler bunlar ömür boyu ilac kullanmak zorundalar..diğer alt grup hastalıklarda ömür boyu olmaya bilir belki ama dozu azaltıp ömür boyu kullanmakta fayda var En azından akut alevlenmelere karşı tedbir almış olursun..xanax yeşil receteli bir ilactır tedavi edici bir özelliği yoktur uzun süre kullanımda bağımlılık yapar..xanax gecici rahatlamalarda hekimlerin kısa süreli kullanımlarda yazdığı bir ilactır tedavi edici bir özelliği yoktur..

Ankisiteyide zanax 2 yil kullandım hiç ilesmedim birde 1aydir beyninden gelen ses beni yöneltiyor şunu yap bunu yap birde halisasyon görüyorum sizce teşisi m nedir arkadslar

Doktor bana yanlış teşisi mi katıyor ben bunları söyledim kendisine 2yildir gittiğim doktora ilaçları değiştirdi f32.1 yaziyor birde ilac miligramlarini yükseltecek dedi ilerdemi organik olmayan psikoz teşisi katıyor oguzhan55

Ekelik01

size orta derece depresif nöbet teşhisi koymuş..pisikiyatri hastalıkları genelde bir birine çok benzer..ses duyma halüsinasyon görme bunlar psikoz da çok belirgindir..

depresif nöbet bende de var 3 yıldır.eneglli raporumun oranı yetmiyor aceba bunu ekletsem oranım yukselirmi ?

Bu orana kaç veriyorlar orta depresif

Nasıl yetmiyor tam olarak

Depakin ilk aldığımda günde 1 tane idi doktor sonradan günde 2 yaptı ve ılaç zamanından önce bitecek doktorum izne gitti başka bir doktora gitmek istemiyorum depakin ilacını 12 gün kullanmiyacagim yazılsa dâhi eczane sizde var diyerek vermez çok sorun yaratırmı kullanmadığım zamanlarda buna benzer bir durum yaşayan varmı

haliloz

ilaç raporun yok mu? Sorun yaşamaman için ilaç raporunu doktor günde 2×1 olarak yenilemesi gerekiyordu..

Fulsac Prozacın muadili ben günde 3 adete kadar yemiştim zamanında hiç etki etmemişti bende siz kaç mg kullanıyorsunuz ? selo_selo07

Ilaci ilk aldığımda 1×1 olarak aldım sonradan 2×1 olarak değiştirdi doktor

Rapor yok doktor izinli bekleyecem mecburen 10 gün

Günde iki fulsac.bugun doktora gitcem.ilaci degistircem.kaygi endişe bağlı disritmi çıkıyor EKG.de

Üst Alt