Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete için rapor oranı alabilir miyim?

Krkahmet

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sağlık kurulu randevusu aldım. Diğer konumdaki şikayetlerime
aklıma takılan sorum var bilen arkadaslar yazarsa sevinirim.
Anksiyete şikayetimden bi kaçkez farklı hasta elere gittim hep ilaç verip yolladılar. Lakin ilaç kullanamıyorum epilepsi nedeni ile.
Sağlık kurulumda 6 ay düzenli psk. Kontrolü olması sonunda oran verilirmiş diye duydum. Gidenler yazarmı öyle mi.
Ben gittim ama 2-3 ve ayda bi deil. Çünkü güven problemim panik atak kaygı vs gibi şikayetlerim var yasadıgım bi tramvadan zaten ilaçla yolluyorlar diye de gitmedim.

2014 yılında banada aynı hakem hastanede 6ayda 1 psikiyatri kontrolü uygundur denilmişti. Ama ben uğraşmadım çünkü korktum kpss sınavında tercihler vardı memurluk felan duyarlar diye uğraşmadım zaten memur da olamadık gerci. Aradan 5 yıl geçti ama tekrardan başlıcam nasip kısmet herşey

Ya puan aldıktan sora insan şüpheleniyor psikiyatri tedavisi görmek ve doktora gitmek istemezsin çünkü bir yere yerleşirsen sıkıntı çıkar senin psikolojik sorunların var seni memur yapamayız diye çekinir insan anladınmı kardeşim

Kardeş sorun tam olarak nedir ?
Eğer bildiğim bir şey ise yardımcı olurum
11 yıldır bipolar , psikopati teşhisiyle tedavi görüyorum.
Gittiğim , yattığım hastane sayısını unuttum.
Geçen Şubat ayında da %40 engelli raporu verdiler.
Süreç ile ilgili ise , yardımcı olurum tabiki

Hocam şöyle özetliyim
Şimdi kurula randevu aldım. Misal gidenler diyor ki; dahiliye diyo kan ver gel, ortapedi rontgen mr çektir vs diyormus.
Pskiyatri nasıl işliyor. Biryerde dr sizi 6 ay takibe alalım ondan sonra oran verebiliriz gibi bi şey okudum. Ben gecmişte bi kac kez gittim. Ama aylık düzenli değil. Farklı hastanelerde.
İşleyişi nasıl. Evraklarımı toplamaya çalışıyorum.
Yardımcı olursan çok makbule gecer.

20 Şubat 2019 da yeni düzenleme yapıldı oranlar çok düşürüldü o sebepten biraz sıkıntılı alsanız bile süreli verirler büyük ihtimalle
7cd69fad664bfd16e45056b06b4d4d0e.jpg

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Not kısmı neyı kastedıyor. Ben eger oran tutarsa kpss için dusunuyordum. (Diğer rahatsızlıklarıma ilave)Geçersiz mı oluyor. Akman1981

merhabalar,
bu konu hakkında yardımcı olması adına uludağ üniversitesi tıp fakültesi hastanesinden %20 oran aldım tedavi ile kısmen düzeldiği için 1 yıl süreli zaten cetvelde o şekilde. bu oranı alabilmeniz için son 6 ay doktor kontrolünde olmanız gerekiyor.kurula giderken kontrol olduğunuz hastaneden epikriz raporu işlevselliği belirtecek şekilde olmalı, ilaç reçetelerini ve her hangi bir eczaneden ilaç listesi almalısınız.

Selam bende 1yıldır citoles kullanıyorum 5mg sonra 10mg yükseltti doktor acaba engel orani %kaç cıkar ? Ve geçicimi olur verilen oran

1 yıl süreli rapor alabilirsin ruhsal bozukluklardan pek oran vermek istemiyor doktorlar rahatsızlığın olduğuna inandırman gerekiyor. tedavi olduğun doktordan tedaviye ne zaman başladığını ve işlevselliğini bildirir durumun raporu ile heyete gidersen doktorların değerlendirmesine kalır durumun söylediğim şekilde ben devlet hastanesinden oran alamadım itiraz ettim üniversite hastanesine sevk edildim orası oran verdi fakat fizik tedavi doktoru oranı düşürdüğü için %33 te kaldım onada itiraz ertim şuan hakem hasteneye sevk edildim oradaki psikiyatri doktoru 6 ay doktor kontrollüğü verdi yani 6 ay sonra oran verip vermeyeceği belli olacak.

amaç kısa süreli rapor almak ise tamam da, emeklilik ise konu psikiyatriyi katmamak en iyi seçim olur bence her zaman..

Ersel_77 doktorumun oldugu hastaneden saglik kurulu randevusu alcam heralde gorurler sistemden 1yili gecti kullaniyom ilaci hatta 10mgsimdi daha yukselt diycem pek ise yaramio gibi sence kısmen duzelir diye %25 oran cikarmi iş için istyom raporu birde ekpss falan icin

sen yinede durum bildirir raporunu al itiraz etmen durumunda gideceğin hastanede faydası olabilir. kardeş cetvele bak araştır ne oran veriliyor rahatsızlığın ne ona göre oran verilmesi gerekiyorsa kuruldaki doktor verir

Psikiyatri tedavisinde izlemem gereken yol nedir?

arkadaslar sorunum şu daha öncehakem hastane 2014 yilinda bana özür oranina karar verilebilmesi için 6 ayda 1 psikiyatri kontrolü uygundur dedi be ise düşündüm korktum çünkü kpss sinavlari vardi memurlukta mülakatta karşima çikar rahatsizliklar rezil olurum diye korktum uğraşmadim birde fabrikada çalismaktan uğraşmadim pek işyerlerinde hep sikintim oluyor kavga alinganlik zor arkadaşlik kuruyorum.şimdi sorum şu yeniden psikiyatriye gidip o 6 ayda 1 geçmiş olan raporuda götürüp tedavimi olmam lazim nasil yol izliycem .ayrica arkadaşlar doktormu rapor çikart diyor 6 ay sora yada senmi icraata geçiyorsun belkide doktor çikart demicek rapor onlar hep ilaç peşinde .doktorun izliyeceği yol ilaç tedavisi.olmadi ekt gibi napmaliyim sizce arkadaşlar yardimci olursaniz.

Önce ilaçlarını kullan hastalığına çare ara sonra rapora başvur sonrada ekpss ye gir memur ol olmadı 2022 aylığına başvur oda olmazsa Allah yardımcın olsun

ilk amacimda o iyilesmek fakat o6 ay kontrollu uzerinden 5 6 yil gecmis raporu doktora gostermelimiyim sizce bu çok önemli benim için ayrica bizim burada ruh sinir hastaliklari hastanesi var manisada ben orada değilde devlet hastanesinde tedavi olabilirim heralde beni ruh ve sinire sevk etmez ins gitmem de orada guvenlik biri var tanidik rezil olurum napsam bilmiyorum

Egosum397

Psikiyatri hastanesine gitmen deli olduğun anlamına gelmez en ufak depresyon bile olsa doktora gidebilirsin bu normal bişey

saol dostum yardimci olduğun için peki o 6 yil geçmiş kontrollü raporu doktorami göstersem acaba yada danişmaya heyet danişmaya gidip benim raporum ne durumda acaba demek sanki daha mantikli nedersiniz.

amnlamadiğim kişinin gerçekten rahatsizliği varsa vermiyorlarmi oran anlamadim bazilari artik çok zor diyor alistirmis diline .öncekiler çok sansliydida şimdi hasta olanlarami kabak patladi böyle saçmalikmi olur .eğer kişi hastaysa rahatsizliği varsa niyr zorlaştirsin onun hakki sonuçta ne düşünuyorsunuz bu konuda sağdan soldan duydumu söyluyorum artik rapor almak ne amaçla zorlasiyor

Arkadaşlar kpss sınavına hazırlanıyorum. Bir yandan psikiyatri de tedavi olmak istiyorum yanlız korkum yarın mülakatta memurlukta engel çıkar diye korkuyorum çünkü herhangi bir rahatsızlığı varmı diye soruluyor yönetmelikte var riskli yani. Napmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt