Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete nasıl geçer?

Konular
9
Reaksiyonlar
64
Yaşım 27 Hayatım boyunca hep bu hastalık yüzünden ne bir işe girebildim ne bir arkadaş edinebildim hep yerimde saydım durdum ilaçta kullanıyorum ama bir faydasını görmedim. Ne yapacağım bilmiyorum var mı benim gibi olan birisi

Anksiyetede nöroadrenalin hormonu pik yapıyor diye biliyorum.Sigara ve kafeini içiyorsan eğer azaltıp bol bol su içmen gerekiyor.Güneş ışığı önemli arada dışarı çıkıp derin nefes egzersizleri yapman lazım.Kış ayında biraz namümkün görünse de temiz hava önemli.

Doktoruna ilacın yararlı gelmediğini söyle ilaçlarını değiştirsin,anksiyeteden bende muzdarip birisiydim ilaçlar kontrol altına alınabiliyor.

@AS3,
Doktor baya ilaç değiştirdi fakat değişiklik yok. Sizin durumunuz iyiyse nasıl kontrol altına aldınız hangi ilacı kullandınız. Size iyi gelen ilaç hangisiyse bende onu içiyim belki düzelirim.

@Staytuned,
Teşekkür ederim.

Bana puanlama sistemini önermişlerdi. Anksiyete nerde nasıl ne şiddette oluyorsa kağıda yazıyorsunuz. Örneğin:
1-Tezgahtar çalıştıran yerden tek başına alışveriş yapmak.
2-tanımadığın birine adres sormak
3-Kursiyerlere program hakkında bilgi vermek
4-sunum yapmak
Bunlar sizi ne kadar strese sokuyor, 1 ile 100 arası puanlıyorsunuz?

1-Tezgahtar çalıştıran yerden tek başına alışveriş yapmak. 95
2-tanımadığın birine adres sormak 40
3-Kursiyerlere program hakkında bilgi vermek 60
4-sunum yapmak 80

Sonra kolay dan zora doğru sıralama yapıyorsunuz
2-tanımadığın birine adres sormak 40
3-Kursiyerlere program hakkında bilgi vermek 60
4-sunum yapmak 80
1-Tezgahtar çalıştıran yerden tek başına alışveriş yapmak. 95

Bu görevleri yapmanız isteniyor, kolaydan zora. Bunu osmangazi tıp Fakültesi'nde bir doktor ve devlet hastanesinde psikolog önermişti.

@osmangazi Çok güzel yazmıssınız ama yapamam ki. bir kaç kere tek çalışan yerlerden alısveris yapmaya çalıştım da pek değişiklik olmuyor bir gün iyi yaptım diyelim öteki gün gene yeniden başlıyor atak.

Son düzenleme:
@Yalnizbirisi,

Sürekli pratik yapmayınca eski haline geliyor biliyorum. O yüzden arada yapamadığımız şeyleri yapabildiğimizi zihnimize hatırlatmak gerekiyor, yaparak. Malesef beyin böyle çalışıyor. Tembellikten kurtardığımız bölgeleri çalıştırmassak yine tembelleşiyor.

Yahu insan birgün evden çıkmadığında bile dışarıda afallıyor kaldı ki Kış ayında hepimiz evlere kapandık normal.

Bir psikolog evin kapısını sabah kitleyin akşama kadar dışarıda gezinsin çocuğunuz gibi bir tavsiye vermişti. Eve almayın gibi bir tavsiye, hatta burda baya eleştirmişlerdi bu yöntemi.

Tanrı daima tedbili kıyafet gezer isimli kitapta psikiyatrist adamın kimliğini ve üstündeki parayı alıp dağ başına bırakıyor. Kendi imkanlarıyla şehre dönmesini istiyor. Mesela saat 22.00 şuraya yemeğe gel bu halden kurtulup diyor.

Son düzenleme:
Bence minik görevlerle aşılabilir mesela markete,manava gitmek gibi.Bende de oluyor bazen hakkımda ne düşünüyorlar,kötü mü düşünüyorlar acaba diye.Surat ifadelerinden bile yanlış çıkarımlarda bulunuyorum sonra benle ilgili değildir herhalde diyip sallıyorum.

Evlenince Anksiyete hastasi oldum. 4 yil zehir zemberek oldu. Sonra ALLAH c.c a sığındım. O c.c nu tanidikca bildikce kaygilarin yerini mutluluk aldi. Bilgim artti. Uzerimde ki ağırlık kalktı. Bu konu hakkinda detaylı konusmak isteyen mesaj atabilir.

Anksiyete nasil gecer diye sormussunuz ama bu cok kapsamli bir soru.
Sebebi bilirseniz sonucu da ona uyarlarsaniz geçer ama bu cok mümkün olmuyor maalesef
Ben de senelerdir gelen stresli hayatin sonucu anksiyete ataklari gecirdim pandemi döneminde. O donem psikolog destegi aldim hatta ilac kullanmali miyim diye psikologa sorduğumda kullanmak zorunda degilsiniz ama sureci kolaylastirabilir demisti o yuzden psikiyatriste gittim ve ilac da kullandim
Halen ara ara ataklar gelebiliyor, o da hersey ust uste geldiginde oluyor genelde ve daha kontrol edebildigim ölçüde. Daha doğrusu basa cikabilme mekanizmasini guclendirdim kendimde.
Oncelikle terapi aliyor musunuz bu cok önemli
Sadece ilac kullanayim, anksiyete gecer diye düşünmemek lazim
Davranis degisiklikleri de gerektiriyor
Ilac tek care degil
Neye nasil tepki verdiginizi görüp ona göre çözüm aramak ve bazen zorlansaniz da maruz kalarak sizi kaygilandiran durumlara direnc kazanmaniz gerekiyor
Bugune kadar ilac kullanma dışında ne gibi yollar denediniz?

@Operadaki Hayalet,
Neden sizde olabileceğini düşündünüz?

anksiyete sadece ilaçla olacak bişey değil, hasta bilinci oluşmalı ve gerek nefes egzersizleri gerekse de fiziki egzersizler yapılmalı.

Üst Alt