Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete ve depresif bozukluk tanım var. Kullanılan ilaçlar yanıt vermiyor!?

alieren43

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
F41.2 anksiyete ve depresif bozukluk tanısı koyuldu 11 aydır tedavi görüyorum sürekli ilaçlarım değişiyor kilo almam dışında hiçbir etki görmedim 16 kilo aldım sadece acaba tedavim nasıl devam edicek doktor ilaçlar yetersiz kalıyor diyor ne yapmam lazım yani ilaçla düzelmiyor bu anksiyete ne yapmam lazım yada tanı mı yanlış koyuldu böyle birşey başına gelen varmı

Geçmiş olsun tanı yanlış değildir siz doktora şikayetlerinizi hayatınızdaki yaşadığınız olaylara karşı anlattığımız duruma göre teşhis belirler.kullandiginiz ilaçlar bittiginde kontrole gittiğinizde şimdiki halınızı anlatırsınız ona göre degerlendirir

Psikiyatri benimde yanıldığım bişe vardı. İlaçları alınca hemen iyileşeceğimi düşünmem.

Maalesef psikiyatride tanı ve iyileşme süreleri uzun. Bir tanı konup ilaç kullanmaya başladığınızda en az 6 ay 1 yıl süre geçmesi gerekiyor.

Oda kullandığınız ilaca yanıt verirseniz. İlaç değişiklikleri bu yüzden olabilir. Mevcuttaki ilaçlara tepki vermiyorsunuzdur. Uygun ilaç bulunana kadar değiştirme yapıyordur. Doktor.

Uygun bir ilaç bulunamazsa ne olur doktor tedavin bu yönde ilerliyor felan dedi şikayetlerim geçmicek böyle kalıcak mı yani bizde yetersiz kalıcak gibi birşey söyledi doktor 6 tane felan doktora gittim acaba başka özel hastanelere gitsem mi ki

Başka rahatsızlıklarım da var işitme kaybı tansiyon gibi sürekli hastanelerdeyim

Anksiyete ve depresyon kalıcı değildir, uygun ilaç bulunamazsa yine de ilaç kullandırırlar ilaçsız bırakmazlar.

Mümkün olduğunca hep aynı doktora gitmelisin. Şikayetlerinizde tam olarak söylemelisin.

Kullandığın ilaçlara yanıt versen bile ilaç yan etkilerinden dolayı hiçbir zaman eskisi gibi olamıyorsun.

Psikiyatri ilaçları böyle

Kullandığın ilaçları yada etken maddesini yazarsan burda kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

TEGRETOL-CR 200 MG DIVITAB 2 2 x 1.0 1 Günde
FONKSERA 20 MG 28 FILM KAPLI TABLET 1
TEGRETOL-CR 200 MG DIVITAB 3 2 x 1.0 1 Günde
RISPERDAL 1 MG.20 TABLET 2 1 x 1.0 1 Günde
DUXET 30 MG GASTRO-REZISTAN SERT KAPSUL (28 KAPSUL) 2 2 x 1.0 1 G
OLFREX 5 MG 28 FILM TABLET 1 1 x 1.0 1 Günde
DESYREL 50 MG.30 TB.(SSRI) 1 1 x 1.0 1 Günde
SECITA 20 MG 28 FILM TABLET (SSRI) 1 1 x 1.0
xdedahii

Böyle abi bu ilaçlar

Çok ilaç kullanıyormuşun. Risperdal antipsikotik bir ilaç diğer ilaçları bilmiyorum ama kilo aldıran ilaç budur. Antipsikotik ilaçlar kilo aldırır.

Seninki biraz karışık olmuş. Düzgünce aynı doktora gidip tam tanı koydurup ilgili ilaçları kullanman lazım.

Eğer aynı doktora gitmiyor ve sürekli farklı doktora gidiyorsan.

Tanı ve ilaç kullanımlarını düzenlemek için özele gidebilirsin.

Kullandığın ilaçlar ağır eğer bir atak falan geçirmediysen. Hem uyku yapar. Hem hantallık hemde bir faydasını göremezsin.

xdedahii
Hocam ben askerim uyum bozukluğu sebebiyle 2.hava değişimine geldim ve bitti haftaya perşembe psikiyatri doktoruna gidecem ve bütün evrakları halledip sağlık kuruluna versem pazartesi çürük sonucu çıkar mı acaba birde nasıl hallediliyor askeriyeden resimli kıta anket formumu veriyorlar onu kime veriyoruz acaba?

Terapi önerdiler ama ben kabul etmiyorum aynı şeyleri ailemden arkadaşlarımdan da dinliyorum ama uygulayamıyorum gerek de duymuyorum bunlar 3 aylık ilaçlarım bir aylık değil

Üst Alt