Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete ve depresyon teşhisim var. Doktor askerlik için ilaç sonrası karar..?

Çaresizasker

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 103 günlük askerim sivildeyken 2011 senesinde intihar girişimim sonucu erenköy ruh ve sinir hastalıklarında davranış bozukluğu tehşisim 2017 senesinden anksiyete ve depresyon tehşisim var

askerde durumum daha çok kötüledi sürekli duygu değişimleri yaşıyorum buradaki insanlar o kadar sinir bozucu ve samimiyetsiz geliyorki anlatamam üstelik ailevi aıkıntılarım var kardeşimde askerdi muafiyet aldı.

Ben birliğimde komutana anlattım durumumu rdmye sevk etti rdmdeki komutanda hastaneye sevk etti 1 ay ilaç tedavisi başladı ve ben o süreç boyunca daha kötü oldum geceleri sürekli uyanıyorum uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum denecek kadar az neyse sonra tekrar sevk ettiler kıta anket formuyla gittim doktor bana dalga geçer gibi hava değişimi yazdı derdimi dinlemeden bana verdiği ilaçların bir işe yarayıp yaramadığını sormadan bunun üzerine tartıştık ve hava değişimimi iptal etti komutan doktorla görüştü doktor bir kaç gün sonra başka birini gönderin vericem demiş bide bir şeyim olmadığını söylemiş

o zaman diliminde bende rdmdeki doktorun yanına komutandan izinsiz çıktım diye komutan sinirlendi hava değişimi için birini göndermedi sonra ben izine çıktım komutanın isteği üzerine bu eski raporlarımı almak için erenköy ruh ve sinir hastalıklarında muayene oldum f43.2 uyum bozukluğu tehşisi konuldu hepsini birlikte komutanıma getirdim bugün tekrar hastaneye çıktım kıta anket formuyla yeni gelen bir pskiyatriyle görüştüm kendini konuları ne hikmetse biliyordu raporlarıma baktı ve gayet keskin ve katı bir şekilde askerlik yapılacak anksiyete ve depresyon herkeste olan bir şey sana ilaç tedavisi düzenliyorum bide ilaçlı bi şekilde görelim seni dedi

ilaç tesavisi düzenleyip 15 gün sonra kontrol verdi sizce bu gidişat nasıl olur muafiyet almak istediğimi komutanıma açıkca söyledim ilkten böyle bir niyetim yoktu kendiside biliyor bundan sonra ne yapmalıyım muafiyet almak için sizce bu gidişatla ne olur lütfen yardım edin

Anladığım kadar Hem komutanların da hem de doktorlar da Askerlikten kaçmak için rol yapıyor izlenimi bırakmışsınız,keşke komutanlarına ve doktorlara böyle bir izlenim bırakmamış olsaydınız, Doktorlara yada komutanlarına muaf olmak istiyorum niye söylüyorsun ki akışına bıraksan zaten herşey yolunda gider Hasta olan insana zorla askerlik yaptırmazlar buna kimsenin hakkı yok.Ayrıca duygu geçişleri çok sık ve belirgin oluyorsa(Bipolar duygu durum bozukluğundan) şüphelenilmelidir...

Size daha önce cevap vermiştim galiba yalnış hatırlamıyorsam...

Rdmdeki doktor kıta anket formunda yazanlara dair komutanında kendisininde bu işi hızlandırmak adına bir şeyler yazdığını söyledi yalnız tahmin ediyorum eski pskiyatriyle olan tartışmam yüzünden böyle oldu şimdi 15 gün sonra gittiğimde bana hava değişimi verse istanbulda merkez komutanlığından sevk alıp tekrar muayene olup bir hava değişimi daha alabilirmiyim buradaki doktorlar bana zorluk çıkartıcak sanırım tartışma nedeni ile

Hangi il hangi hastane? Böyle pislik yapmanası lazımdı. Sen ilaç kullanıyor olsaydın sivildeyken tedavin olsaydı böyle olmazdı

İlaç kullanmadım evet ama burda 1 ay kullandım ona rağmen yine yazdı yeni doktor

Nasıl hızlandırabilirim bu süreci kafayı yemek üzereyim ve sivilde okadarçok sorumluluğum varki hem maddi hem manevi ciddi kayıplarım var burada çıldırıyorum her gün bi haber hergün bi problem duramıyorum yerimde firar etmeyi düşünüyorum ama sonu kötü olucak ozamanda

Bende çürük vermezlerse firar edip askerliğin düşmesini beklicem parasını verip firardan çıkıcam

Hangi psikiyatrik hastalıklar askerlikten muaf olmayı gerektirir?

Merhaba muafiyet alan arkadaşlar hangi tehşis ve şikayetle pskiyatriye başvurduğunuzla ilgili bilgilendirme yapar mısınız lütfen

Merhaba 30 gün f42 uyumbozukluğu nedeni ile hava değişimi raporu aldım 12 günüm kaldı oradaki psikiyatri gittiğin yerdede görün tedavi ol dedi rapor alsammı burada yoksa havadeğişimim bitince gitsem bu işin akıbedi ne olur?

Hava değişimin bittiğinde tekrardan bir hava değişimi almadan direk birliğine katıl. Akıbetin orada belli olacak çünkü. Doktor duruma göre ya yine hava değişimi verecek ya da heyete sevk edecektir.

Hastaneye gittim doktorla görüştük kıta anket formunda benimle ilgili üstlerime karşı saygılı olduğum yazılmış onun için bişey yapamayacağını söyledi aynı zamanda komutan benim intihar girişimimide yazmamış kıta ankete senin için bir şey yapmak istiyorum ama bu formla bişey yapamam dedi kıta anketi yazan komutan izine gitti beni öyle göndertti hastaneye bende komutanın bana taktığını söyledim kendisine doğru bi kıta anket yazdır getir tekrar dedi geri götürüp yarbaya doldurttum kendisi sivildeki intihar girişimimi falan yazmış ama üstlerine karşı saygılı bi tutum içinde demiş

kıta ankete rdmdeki doktorda sıkıntıları devam etmekte askerlik ortamına uyum sağlayamamaktadır tarzında bişey yazmış doktora tekrar gittim okudu yine saygı konusundan üstlere karşı efendiliğimden dolayı bişey yapamıcağını söyledi muafiyet verdiğim askerler hep üstleriyle kavga gürültü edip gelenler oluyo dedi ben büyüklerime karşı asla böyle bi tutum içerisinde olamam özelliklede vatana hizmet eden kişiler söz konusuysa ama sıkıntılarım var biliyolar sırf bunun için beni burda tutuyolar komutan kıta ankete iki satır olumsuz yazda doktor razı göndericek biliyo anlıyo halimi bana bi akıl verin lütfen dayanamıyorum burda kendime bişey yapsam birine bişey yapsam sonra daha mı iyi sabrım tükedi son demleri başımı belaya sok ak istemiyorum burdakilerle anlaşamıyorum zaten sivildede insanlarla muhattap olmuyorum kardeşimin pskolojik durumu kötü tek başına iş yok güç yok borçlar var benim orada olmam lazım lütfen bi yol gösterin bana

o nasıl iş ya..sana resmen komutanını döv gel buraya demiş üstü kapalı..yani askerde bir insan hem terbiyeli hem de psikolojik hasta olamazmı illaki sağa sola saldırmasımı gerekiyormuş!!??

Üst Alt