Iyi geceler Ali kardeş bende kekemeyim. Ben 4 sene silahlı güvenlik görevlisi olarak çalıştım. 2018 de askerlik tescilini bozdurdum muayene oldum. Aile hekimi hastaneye sevk etti. Nöroloji beyin filmi istedi birşey yok dedi. Psikiyatriye sevk etti doktor konuşturdu kekemelik çok dedi istersen muaf veriyim gitme dedi bende siz bilirsiniz dedim yanındaki sekreter gitsin ordaki doktor versin muaf dedi doktorun aklını çeldi. 2018 Eylül ayında Izmır Narlidereye acemi birliğin e teslim oldum ama en pis bölüğe düştüm hergun kavga, yaralama ,bayılma ve hap ,uyuşturucu kullanan vardı ambulans hiç gitmiyordu ve ceza yiyorduk. Rdmye gönderdiler. Ordan beni 2 farklı hastaneye gönderdiler. 2 hastane anksiye bozukluğu teşhisi kondu. Sonra usta birliği Malatyaya çıktı gittim. Komutan halime acıdı rdmye gönderdi rdm doktoru ve komutan askerlik islevsellik formu
doldurdu.Forma askerliğe elverişli değildir yazarak hastaneye sevk etti 14 günlük usta askerken psikiyatri doktoru ileri dereceden konusma bozuklugundan 30 gün hava degisimi verdi. Bitmesine 2gun kala yaşadığım yer olan Konya daki askerlik şubesine gittim derdimi anlattım konya meram eğitim ve araştırma sevk ettiler. Hastaneye gittim psikiyatri doktoru anksiyete ve konusma bozuklugundan psikiyatri hastanesine yarısını yaptı 14 gün yattim kurul yine 30gun cmk hava değişimi verdi. Hava degisimi bitmesine 1 hafta kala yine askerlik subesinden sevk aldim hastaneye gittim yine 30gun cmk hava degisimi verdiler. Hava degisimi bitmesine 1 hafta kala yine sevk aldim gittim yine 30gun hava cmk hava degisimi verdi. Bitmesine 1 hafta kala yine sevk aldim gittim yine 30gun cmk hava degisimi verdiler. Tekrar yine sevk aldim gittim doktor kurula girecem dedi 1 hafta sonra kurula girdim anksiyete ve konuşma bozukluğu tanısı ile muaf oldum.Toplam da 5 ay hava değişimi ve 14 gun psikiyatri hastanesi de yattim. Psikiyatri hastanesine kimse yatmasın inş çok kötü bir yer dışarı çıkamıyorsun saati telefonu herseyini alıyorlar. Eşofman ayakkabı bağcıyı yani ipli olan birseyi almıyorlar. Permatik yasak demir kaşık çatal filan yasak hapishaneden kötüydü kafayı yiyordum konuşma bozukluğundan psikiyatri hastanesinde yattim. Zorluklar bitti şuan güvenlik kartını yeniletiyorum sınav var sınavdan sonra ise başlayacam inş. Doktorlar ve komutanın askerlik yapamayacağına inanırlarsa muaf olursun inanmazlarsa sürünürsün askerlikte 1 ay hava değişimi askerlikten sayılıyor. Fazla alırsan askerlik üzüyor.Biraz sabredecen.