Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete ve kekemelik ile askerlik durumum ne olur?

ali ataer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Bende anksiyete raporu ve özel güvenlik görevlisi olamaz raporu var. Askere gittim Çok kekemeliğim arttı ve uyum sağlayamadım. f43.2 uyum bozuklukları raporu verilidi. ve raporumun açıklama kısmında ruhsal muayenesi mizacı sıkıntılı. sosyabiitesi mimiklerine uygun düşünce içeriği sosya ve askerliğe uyum sorunları üzerine yoğunlaşmış. konuşması bazen güçlükle anlaşılıyor kekemeliği mevcut davranışları gözleme göre psikomotor aktivitesi normal olup sosyal işlevselliği azalmış olarak değerlendirilmiştir. askerliğe başladıktan sonra uyum sorunları üzerine yoğunlaşmış. karar: c 17 hava değişimi birlim içinde uyum tedbirlerinin alınması rdm takiplerinin yapılması şikayetlerinin devamı halinde sıralı sicil amirleri tarafından yazılmış işlevsellik değerlendirme formu ve kıta kannati formu ile psikiyatri polikliniğine sevk yazisi ile müracatı uygundur. Sizce muafiyet alabilirmiyim Askerde çok kötü oldum

21 gün hava değişimi verildi

Iyi geceler Ali kardeş bende kekemeyim. Ben 4 sene silahlı güvenlik görevlisi olarak çalıştım. 2018 de askerlik tescilini bozdurdum muayene oldum. Aile hekimi hastaneye sevk etti. Nöroloji beyin filmi istedi birşey yok dedi. Psikiyatriye sevk etti doktor konuşturdu kekemelik çok dedi istersen muaf veriyim gitme dedi bende siz bilirsiniz dedim yanındaki sekreter gitsin ordaki doktor versin muaf dedi doktorun aklını çeldi. 2018 Eylül ayında Izmır Narlidereye acemi birliğin e teslim oldum ama en pis bölüğe düştüm hergun kavga, yaralama ,bayılma ve hap ,uyuşturucu kullanan vardı ambulans hiç gitmiyordu ve ceza yiyorduk. Rdmye gönderdiler. Ordan beni 2 farklı hastaneye gönderdiler. 2 hastane anksiye bozukluğu teşhisi kondu. Sonra usta birliği Malatyaya çıktı gittim. Komutan halime acıdı rdmye gönderdi rdm doktoru ve komutan askerlik islevsellik formu
doldurdu.Forma askerliğe elverişli değildir yazarak hastaneye sevk etti 14 günlük usta askerken psikiyatri doktoru ileri dereceden konusma bozuklugundan 30 gün hava degisimi verdi. Bitmesine 2gun kala yaşadığım yer olan Konya daki askerlik şubesine gittim derdimi anlattım konya meram eğitim ve araştırma sevk ettiler. Hastaneye gittim psikiyatri doktoru anksiyete ve konusma bozuklugundan psikiyatri hastanesine yarısını yaptı 14 gün yattim kurul yine 30gun cmk hava değişimi verdi. Hava degisimi bitmesine 1 hafta kala yine askerlik subesinden sevk aldim hastaneye gittim yine 30gun cmk hava degisimi verdiler. Hava degisimi bitmesine 1 hafta kala yine sevk aldim gittim yine 30gun hava cmk hava degisimi verdi. Bitmesine 1 hafta kala yine sevk aldim gittim yine 30gun cmk hava degisimi verdiler. Tekrar yine sevk aldim gittim doktor kurula girecem dedi 1 hafta sonra kurula girdim anksiyete ve konuşma bozukluğu tanısı ile muaf oldum.Toplam da 5 ay hava değişimi ve 14 gun psikiyatri hastanesi de yattim. Psikiyatri hastanesine kimse yatmasın inş çok kötü bir yer dışarı çıkamıyorsun saati telefonu herseyini alıyorlar. Eşofman ayakkabı bağcıyı yani ipli olan birseyi almıyorlar. Permatik yasak demir kaşık çatal filan yasak hapishaneden kötüydü kafayı yiyordum konuşma bozukluğundan psikiyatri hastanesinde yattim. Zorluklar bitti şuan güvenlik kartını yeniletiyorum sınav var sınavdan sonra ise başlayacam inş. Doktorlar ve komutanın askerlik yapamayacağına inanırlarsa muaf olursun inanmazlarsa sürünürsün askerlikte 1 ay hava değişimi askerlikten sayılıyor. Fazla alırsan askerlik üzüyor.Biraz sabredecen.

Kardeş peki bir sorum olucak komutanlar kıta anket formuna elverişli değildir yazdı.c17 21 gün hava değişimi aldım sence dönünce beni yine kıta anket formuyla uğraştıracaklar mı? yoksa direk doktora yollayıp muaf ederler mi? ayrıca şu anda askerlik şubesine başvurup beni yaşadığım şehirdeki gataya sevk edebilir mi?

Kardesim ben malatya usta birliğinde 30gun hava değişimi aldım. Hava değişimi bitmesine 3 gün kala yaşadığım yerdeki askerlik şubesine gittim halimi anlattım. Ilk önce birliğin e gideceksin ordan hastaneye gidecen dediler sonra babamda araya girince onların sevk ettiği hastaneye gittik ilk önce yatış verdiler psikiyatri hastanesine 14 gün yattim 30 gün smkli hava değişimi aldım. Böyle 4 sefer 30gun hava değişimi aldım sonunda doktor 6. kurulda muaf karari verdi. Usta birliğinde almış olduğum hava değişimi sonrası hiç birliğe gitmedim. Yaşadığım yerdeki hastanede muaf oldum. Zorlu oldu biraz. Toplamda 5 ay yani 150gun hava değişimi aldım. Memleketindeki askerlik şubesi sevk verir onların yonlerdigi hastaneye gidersin ordaki doktora bağlı o hava değişimi verir sonra muaf kararı verir yada seni muayene eder birliğine git ordaki hastanede muayene olda diyebilir. Yani doktora bağlı bir de sana halini anlatir guzelce doktor inanirsa sana birligine gitmeden muaf olabilirsin.

ali ataer
Uyum bozuklukları(Anksiyete bozukluk)Kekemelik;
Ruhsal muayenede çok fazla sıkıntı görünmüyor,ancak biraz uğraşmanızla beraber muaf olacağınızı düşünüyorum.anksiyete/Uyum bozuklukları,muafiyet verir.
Komutanların sizinle le ilgili görüşü önemli.askerlik yapamaz derlerse %90 muaf olursunuz.hastane ve hekime göre değişiyor bazen direkt muaf derler bazen hava değişimleri sonrası musaf derler.biraz sabır/Geçmiş olsun...

Hocam bölük komutanı uyum bozukluğu kekelediğimi söyledi elverişsiz dedi. Sonra tabipde öyle dedi sonra doktorda onayladı ileri derecede kekemeyim birde güvenlik görevlisi olamaz raporum var. anksiyete tanısıyla 21 gün hava değişimi verdiler. sizce geri dönünce nasıl olacak

ali ataer
Geri döndüğünüz de aynı işlemleri tekrar yapacaksınız;sonucu bile bile uzatıyorlar işte.
Tekrar kıta işlevsellik formu ile hastaneye sevk alacaksınız...

Aynı işlemleri yapıcaksınız derken yine kıta anket formu doldurup beni komutana sonra yinemi psikiyatriye göndericekler peki muafiyetmi verecekler yoksa hava değişimi mi? hava değişimi 30 gün oldu heralde uzatamazlar diye düşünüyorum.

ali ataer
Daha öncede belirtmiştim,bazı hekim ve hastaneler süreci uzatıyor.
Bazende hiç uzatmadan direkt muaf veriliyor.
Şöyle izah edelim,hava değişimi sorası şikayetlerin geçti ve düzeldiğini hissediyorsan askerliğini yapar teskereni alır dönersin.suistimal etmeyelim sakın.
Gerçekten hastaysan evet komutanlarına hasta olduğunu söylersin onlar formu yazar hastaneye sevk eder...
Size hava değişimi smk lı mı verildi ?biraz acele yazarsan..

Smk diye bir ibare yok ama revirdeki doktor mutlaka muaf olacağımı söylüyodu smk nedir?

Smk kontrol şartı.
Peki ozaman sivilde şube yoluylada hastaneye sevk alabilirsin ancak birliğinden devam edersen senin için daha iyi olur.
Söylediğim gibi hava değişimi bitiminde birliğine teslim ol komutanlara düzelmediysen düzenlediğini şöyle onlar seni sevk edecektir/Geçmiş olsun....

Merhaba 2. defa yine hava değişmi aldım raporun açıklama kısmında: premorbordinde b Kümesi kişilik özellikleri olduğu nedeniyle askerliğe başladıktan sonra yaşadığı uyum sorunlarının devamı ve işlevselliğinin azalması nedeniyle sevkinin yapıldığı anlaşılmaktadır. Askeri işlevsellik kıta kanaat formu: askerliğe uyum sağlayamadığı tarzında görüş belirtildiği anlaşılmaktadır. Ruhsal muayenesi: mizacı sıkıntılı sosyabilitesi beklentili, mimik ve jestleri mizacına uygun. düşünce içeriği sosyal ve askerliğe uyum sorunları üzerine yoğunlaşmış, duygulanım sıkıntılı davranışları gözleme göre psikomotor aktivitesi normal olup sosyal işlevselliği azalmış olarak değerlendirilmiştir. Karar:c/17 yirmi birgün hava değişimi inzar:hava değişimi bitiminde kıtasına katılması sikayetlerinin devamı halinde sıralı sicil amirleri tarafından askeri işlevsellik değerlindirme kıta kanaati formu ile psikiyatri polikliniği uygundur.

6aylık askerlik icin 10kere muayeneye olmaya bu kadar ugraşmaya degmez askerlikten sonra kız vermezler cürük diye ayrıca psikiyatrik hastalıgından mimlenirsiniz cok agır psikiyatri hastalıgınız olmadıktan sonra mesala şizofreni gibi ugraşmayın derim zararlı cıkarsınız

Hocam 1.cisi yedek assubay olarak yaptırcaklar.yani 12 ay 2.si devam edemiyorum çok kekeliyorum o yüzden tedavi sonuç vermiyor. Muaf oluncada bunu Kimseye söylememeyi düşünüyorum. Açıkcası şu an çok zorlanıyorum Devam edemiyom

Üst Alt