Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete ve OKB rahatsızlığım ile askerlik durumum ne olur?

orhanipekk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Ben 21 günlük askerim acemiliğimi yeni bitirdim şuanda dağıtım iznindeyim ama o 21 günü nasıl bitirdim siz bana sorun ileri derecede OKB ve Ankaiyete bozukluğum var kimseye ayak uyduramıyorum devamlı olarak dışlanıyorum geceleri uyku nedir hiç bilmiyorum 2 kere darp edildim komutanın yanına gittim hiç ilgilenmedi bile evdeyken dışarı çıkacak gücü bulamıyorum şimdi dayanacak gücüm kalmadı

dağıtım iznindeyken askeri hastaneye sevk almam mümkünmüdür hiç değilse dağıtım iznini uzatsam bari her gece ağlamaktan bıktım. İzinden geçen dakikalar sanki ömründen gidiyormuş gibi çarpıntıdan bayılacak gibiyim zaten psikiyatri kontrolunde çok ilaç kullandım ben yardımcı olacak birisi varsa çok sevinirim

orhanipekk

kardeşim, öncelikle çok geçmiş olsun. Mesajını görür görmez cevap atmak seni rahatlatmak istedim. Öncelikle daha önce tedavi gördüysen bu raporları ya da kullandığın ilaçları belgelemen. hatta belgelemene de gerek yok. bunları bölük komutanına bizzat bildirmen. tabii ki bölük komutanından önce çavuşlarına, çok zorlandığını, yapamadığını, sosyal hayatta da yaşadığın zorlukları anlat.

ayrıca burada belirtmem gerekir ki ailenin yanında olması çok mühim. yani seni desteklemesi. münkünse her şeyi çekinmeden en detaylı şekilde anlat. mutlaka ama mutlaka psikiyatr'a sevk iste, muhtemelen öncelikle askeriyedeki revire daha sonra askerliğini yaptığın bölgedeki hastaneye sevk edecekler. dağıtım izninde olmasa bile askeriyede her şey daha kolay olacaktır. birazcık sık dişini.

@selimışık

Abi vala dayanacak gücüm yok artık herkes dışladı beni diğerleri gibi iç içe samimi olamıyorum herkes eziyor beni sesimi çıkartamıyorum kimseye geceleri başka şeyler düşünürek uykuya dalabiliyorum.

Birliğe teslim olacam düşüncesi aklıma her geldikçe karnım kasılıyor karbim çarpıntı yapıyor buz gibi oluyorum. Ya bana inanmazlarsa abi yalan yapıyorsun derlerse çok korkuyorum ben cezaevi askeri oldum babam cezaevinde küçüklükten beri devamlı gidiyorum cezaevine ziyarete zaten oradan kalma sorunlarım var

şimdi yine cezaevine gitmek istemiyorum abi nolur yardım edin

orhanipekk

Bak kardeşim, aynı süreçlerden inan ol ben de geçtim. çok zor biliyorum, yaşadım. kardeşim, bütün yaşadıklarını ayrıntısıyla anlatacaksın, bütün üstlerine, seni mecburen revire sevk edecekler.

revirde de psikolojik danışman ile görüşeceksin. ona da her şeyi anlatacaksın. bütün her şeyi anlat, uyuyamadığını, kalp çarpıntılarını, sosyal hayatına devam edemediğini...hepsini hepsini. yalan diye bir şey yok her şey apaçık ortada. biliyorum çok ama çok zor ama lütfen sık dişini, durumunu orada anlatmaya çalış. bu işin çözümü bu, sık dişini kardeşim, çok dua et olur mu

GATA askeri hastane benim bildiğim hepsi kapatıldı askeri hastanelerin seni nasıl oraya sevk ettiler ? İstediğin yerin askeri hastanesine sevk isteyebiliyor musun ? Ya da devlet hastanesinde de aynı işlemleri gerçekleştirebiliyor musun teşekkürler.

orhanipekk

benim bulunduğum yerdeki en donanımlı hastane orasıyla ruh sağlığı açısından, muhtemelen o yüzden öyle. zaten artık askeri hastane olarak geçmiyor gatalar.

devlet hastanesinde de aynı işlemler gerçekleştiriliyor fakat askeriyede sevkini onlar belirliyor sen isteyemiyorsun

Selim Işık

Benim 4 gün sonra dağıtım iznim bitiyor. Şuanda gribim boğazım felan baya şiş acile gidecem doktordan rapor isteyecem verir inşallah bi 10 günlük felan verse kar. Zaten o sırada da tatil bitiyor hemen psikiyatri doktorumun yanına gidecem. Onun yönlendirdiği şekilde hareket edecem zaten bundan sonrada :)

orhanipekk

Bu konuda doktora çıkıp derdini anlatmaktan başka bir yol yok maalesef. Doktor ne kadar zorlandığına bakıp ilaç tedavisi ve gerekirse de istirahat verir...

Anksiyete ve Askerlik

arkadalar ben şuanda usta asker olarak askerlik yapmaktayım. Bana 4 sene önce anksiyete ve OKB teşhisi kondu askerliğimi yaparken çok zorlanıyorum ama bunu çevreme belli etmiyorum yüzümdeki yanma şikayeti boyun ağrılarım aşırı sinirlilik en ufak şeyi kafamdan günlerce atamama gibi davranışlarım tekrardan nüksetmeye başladı

fakat bunu komutanlarıma söylemeye çok çekiniyorum beni sürgün ederler dalga geçerler yalan konuştuğumu düşünürler diye. Benim kendi düşüncem askerliğe devam ettiğim sürece bu sıkıntılarım daha da artacak kendimi biliyorum çünkü ağlama atakları el ayak uyuşmaları halsizlik depresyon tekrardan nüksedecek telefon kullanmamızda yasak bizim ailemle fazla görüşemiyorum seslerini duyamıyorum

babam cezaevinde zaten ondan hiç haber alamıyorum neredeyse o yüzden askerlikten muafiyet almak istiyorum nöbetlerde felan da çok zorlanıyorum yüksek kuleye çıkınca kaygılarım daha da artıyor. Abilerim bana bir akıl verin ne yapmam lazım benim şimdi kendimin psikiyatriye sevkimimi isteyim. Yardımcı olabilecek abilerim ablalarım varsa çok teşekkür ederim. İyi günler

askerde psikiyatri uzmanına ilk önce seni çürük almak yada hava değişimine gitmek isteyen nöbetten düşmek isteyen vs... gibi sebeplerle havadan bahane üretenlerden olmadığını göstermek için tek yardımcın kullandığın ilaçlar ...komutan o ilaçların sınıfına göre sana bi durum öngörebilir...yoksa ne anlatırsan anlat havada kalır bunun tek ispatı ilaçlar...

Askerlik ve ailevi sıkıntılar

Merhabalar ben de şuanda askerim 3 aylık fakat çok fazla sorunlar yaşıyorum komutanım sorunlarımı biliyor benimle ilgileniyor babam cezaevinde annem geçindiriyor evi kira evimiz 1.200 tl maaş alıyor kira 550 tl zaten askere gitmeden önce ben çalışıyordum kardeşim var erkek 19 yaşında o da üniversiteye gidecek bu sene ben askerde bunları düşünmekten artık iyice bunalıma girdim kule nöbetinde silahı çeneme dayadım çekecektim tetiği çekemedim ağlamakla kaldım sadece kendimi çok kötü hissediyorum ama komutanlarım bunları bilmiyorlar tabi ailemle haftada 1-2 saat zor konuşuyorum annem 2 kere gözümün önünde intihar etti yine etmesinden korkuyorum 4 sene önce bana anksiyete teşhisi kondu zaten ilaç felan kullandım uzun yıllar ama rahatsızlığım bir türlü geçmedi hatta askerde daha da kötü oldu şimdi benim size sormak istediğim sorularım var eğer bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

1- Komutanlarıma bu yaşadığım sorunları söylemelimiyim çünkü onlar sadece maddi durumumuzu ve babamın cezaevşnde olduğunu biliyor ben de cezaevinde askerlik yapıyorum zaten mahkum görmekten iyice mala bağladım.
2-Çürük alma süreciniz nasıl işledi ilk başta komutanlarla mı görüştünüz yoksa direk hastaneye mi gittiniz ?

Ben hastaneye gittim bundan 1 ay önce doktora anlattım durumumu bana selectra 50 Mg ve tranko buskas ilaçlarını yazdı bunları kullanıyorum ben şuanda ama bir faydasını göremiyorum tabi komutnlarımın bu ilaçlardan haberi yok doktor bir ay sonra tekrar gel demişti eğer çok bunalır sıkılırsan sana hava değişimi veririm felan dedi benim şimdi ne yapmam lazım lütfen yardım edin dayanamıyorum artık evi düşündükçe çıldıracak gibiyim bunun yanında bir de OKB ile uğraşıyorum yanımda 80 tane mermiyle kuleye çıkıyorum aşağıda devriye atan arkadaslarım var acaba onları vururmuyum onlara zarar verir miyim ya vurursam diye deli gibi şeyler düşünüyorum ama bunlara engel olamıyorum bi türlü silahı kendimden en uzak yere koyuyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

orhanipekk

Durumu önce komutanlara ilet ve sonra hastaneye çıkıp doktora anlat. Mutlaka bir istirahat vereceklerdir... Bu kadar kafan karışmışken en azından nöbetten muaf tutacaklardır. İstirahat süreci sonunda sıkıntıların devam ederse iş muafiyete kadar gidebilir. Sabır kardeşim.

OturanBoğa abi allah senden razı olsun vala her derdime cevap yazıyorsun çok teşekkür ederim konuşacam komutanlarımla

Askerlik ve Yaygın Anksiyete Bozukluğu.

Arkadaslar ben 4 yıldır anksiyete hastasıyım ve 6 aylık askerim.

Askerliğimin 6. ayında aşırı kaygı yaşadıgım için RDM beni psikiyatriye sevk etti. Oradan 20 gün hava değişimi aldım şimdi iznim bitti fakat hala çok kötü hissediyorum kendimi.

Gidince tekrar RDM ye sevk ettirecem kendimi muafiyet almak istiyorum ne olur sonum tecrübesi olan arkadaslar yardımcı olabilir mi?

orhanipekk

Yeniden hastaneye gittiğinde muhtemelen 1 ay daha hava değişimi verirler. Sonra yine düzelme olmazsa bu sefer heyete sevk edip muafiyet verirler.

Arkadaşlar 2020 yılından beri psikolojik tedavi görüyorum kendi bildim bileli el titremem ve panik atağım var 4 yıl önce sevdiğim bi insanı kaybettim daha sonra bunalıma girdim hayattan koptum şuan koyulan tanı f32.1 orta depresif kullandığım ilaçlar duygu be düşüncelerimi değiştirmiyor takıntılarım aynı askerliğim geldi ve bu psikolojiyle gitmek istemiyorum, aile hekimine gittim durumu söyledim askeri hastaneye sevk yazdı 3 bölüme muane olucam sonuç ne olabilir
Kullandığım ilaçlar ( sulinex225 mg keday xr 50 mg ignis 10 mg )

Muhtemel erteleme alacaksın,tedavi ve şikayetler devam ederse tekrar erteleme verilir,

Belki erteleme sonrası birliğine yollayabilirler,ordan sevk alıp devam edersin.
Frtdgn35

Remisyonda Anksiyete ve antisosyal kişilik tanısı var farklı bi askeri hastaneden onun işin ne düşünüyorsun

Oğuzhan abi hayırlı akşamlar okb anksiyete rahatsızlığım var düzenli kontrollere gidiyorum 2 kere tecil verildi ağustosta sona gireceğim düzelme yok abi 172 boy 47 kiloyum sonuç ne olur@OğuzHan112

Oğuzhan abi hayırlı akşamlar okb anksiyete rahatsızlığım var düzenli kontrollere gidiyorum 2 kere tecil verildi ağustosta sona gireceğim düzelme yok abi 172 boy 47 kiloyum sonuç ne olur @OğuzHan112

Üst Alt