Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyeteden malulen emekli olabilir miyim?

Oguzhanci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayin arkadaslar bir sorum olacak ozellikle oturan boga cevaplarin beni mutlu edecektir 7yillik memurum anksiyeye bozuklugu teshisim var ve su an birakin calismayi disari cikmakta gucluk cekiyorum...

Arastirdigim kadariyla %60 oranini buldugumuz zaman malulen emekli olabiliyoruz. Anksiyeteeden dolayi yurumemde denge bozuklugu bacaklarda titreme kollarda titreme ve basta titreme var. Yani bacaklar kollar gucsuz titreme halinde ve basta titreme var.

Calistigim kurum benim emekli olmami istiyor. Yalniz izleyecegim yolu bilmiyorum. 2 defa merkez birimden farkli 2 mulhakata yollandim geri dondum vs. Memur olanlar bilirler mulhakat yildirmak emekli etmek gibi durumlarda kullanilir. Bu guc bir ifade ama yetersizim gozuyle bakiliyor ve evet fiziken ve son zamanlarda ruhen yetersizim. Hep olumlu bakarak iyilesirim gozuyle tedavilerime devam etmis isem de malum catismalar tercih edilmeme vs gibi durumlar hicbir sekilde bende olumlu etki gostermedi. Calistigim kurum icinde bazi tercih durumlari vs var bunu telefondan anlatmayi dusunuyorum ilgilenen arkadaslarla... Forumdan okudugum kadariyla bir suru durum var ve hepsini toparlamaya calisiyorum.

Arastirdigim kadariyla %60 oranini buldugumuz zaman malulen emekli olabiliyoruz. Toplam 7 yil hizmetim var. %40 oran alip kendimizin basvurmasi gibi okudum.

Uzun lafin kisasi diyecem ama toplarlayim saygiyla. Benim ne yapmam gerekiyor? Hastaneye mi basvurmam gerekiyor? Ne icin? (ozur malulluk yada? )Kuruma durum bildirir raporlarimi sunup kurumun mu sevk etmesi gerekiyor? Malum tabiri caizse 3 cenazem var bacaklar kollar ve bas.

Anksiyeteden malulen emekli olabilir miyim? Hastaneye yatmam gerekiyor mu? Vs. Izlemem gereken yol??Cevaplarinizi bekliyorum. Saygilar

Oguzhanci

İlk sigortalı olduğunuzdan bu güne 10 yıllık sigortalılık süresi olmalı ve bir de maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmalı ki malulen emekli olabilesiniz. 7 yıllık sigortalılıkla maalesef malulen emekli olamazsınız. 3 yıl dişinizi sıkmalısınız.

Oturan boğa hocam yüzde 50 vereceğini söyledi ve kalpte mitral yetmezlik var yüzde 10 da ordan alıyorum yüzde 60 yapıyor balthzard formülüne göre yüzde 57.5 yapıyor yüzde 2.5 için uğraşıyorum. Ayrıca malulen emeklilikte 5 yıl şartı var. 10 yıl araştırmalarıma göre eskidenmis. Şunu soracağım. Oldu ki yüzde 57.5 ile kaldim yani yüzde 40 üstü aldım. Yüzde 40 üstü ile emekli olamıyor muyum? Herhangi bir şekilde?? Haklarım neler ???

Malulen emeklilikte tek bir rahatsızlıktan yüzde 60 rapor almanız gerekmektedir

Oturan BOGA!

aynı hastalıklarda aritmetik toplanarak yüzde 60 ve üstü denilmiş! Sana teknik ve derin bir sorum var. Neden derin diyorum. Ben MAHKEMEDE çalışan bir zabit katibiyim. Zamanla mobbingden dolayı anksiyete adı altında ( malulen emeklilik tablosuna göre diyorum, ayrıca 5 yıl önceki girişim Anksiyete, sonrasında bilindiği ve yukarıda belirttigim uzede SOmatoform bozukluklar meydana geldi.( ayaklar, bacaklar, kollar, bas) titreme uyuşma ayakta duramama duruşmaya zaten çıkamıyorum basım sallanıyor ve kollarım güçsüz ayrıca sesim gitti kbb değil!

Hastaligimin 5 yıldır devam ettiği ve emekliliği hiçbir zaman ( kendimi bitmiş hissetmeden ve amirlerimin arkadaşlarımın bunları belirtmesinden sonra ) düşünmediğim için farklı bir hastalık olarak giris yaptırmadım ve dr ler de YAPMADI! Bilindiği üzere somatoform bozukluk ruhsal hastalıkların bütününü oluşturduğu soylenilen hastalik ( kitapta öyle yazıyor) canlı şahidi ayrıca ben!!! Şöyle toparlayim biraz malulen emeklilik için lokalde toplamda gereken oranlar için ( travma sonrası stres bozukluğ vs. yani maddeyi okuyanlar anlar , senin anladığını kesinlikle biliyorum) hastalıkları incelediğimde hepsinden bir çoğundan bende mevcut...! Ama girişim yok.

Sence farklı psikolojik hastalıklarla giriş yaptırıp 6 ay beklemek mi gerekir? Yoksa totalde somatoform bozukluk içinde bu durum ve meslekte kazanma gücü kaybı dikkate alinir mi???? Ayrıca emsal kararlara birazdan bakacam. Ama şunu anladım çok saygı değer mağdur arkadaşlar. Bir gözün diğerine faydası yok... sistem siz elden ayaktan düşün biz seni kiymetlendirelim(anonim) gibi bir durumda... oturan boğa mailim oguzhanci_06@hotmail.com yazarsan bana çok sevinirim. Eklemek isteyen arkadaşlar da ekleyebilirler. Saygılar...

Oguzhanci

maluliyet cetveli'nde "Somatoform bozukluklar" diye somut bir karşılık yok. Sadece, "2. Mevcut hastalık listelerinin dışında kalan, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıklar." ve "3. Birden fazla hastalığın bir arada olduğu, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar." da malul sayılır diyor. Ama inanın sgk sağlık kurulunda bu maddeye girecek değerlendirme neredeyse hiç duymadım. Çok çok çok zorlayıcı bir madde.

Durumunuzun bu maddeye uyduğunu gösteren heyet raporu alabileceğinizi düşünüyorsanız şansınızı deneyin tabii.

Bende de dışarı çıktığımda mide bulantısı soğuk terleme meydana geliyordu ve hiç evden çıkamıyordum. Kaygı bozukluğu teşhisi kondu ve 1 yıldan uzun süredir secita kullanmaktayım bu kezde hiç eve giresim gelmiyor :) Demekki bu engelli raporuna eklettirilip oran yükseltiliyor hemi daha yeni öğrenmiş oldum

OturanBoğa
Senin diğer konularda paylaştığın """malulen emeklilik tablosunda"" oran ve hastalık ayrıntısı yok başlık halinde verilmiş. Bende ayrıntılı bir şekilde var ama dosyayı nasıl yükselteceğimi bilmiyorum ve hemen hemen hepsi"" tedavi sonrası düzelmeyen "" başlığı altında yüzde 50 60 70 hatta 80... oranları var. Heyet raporuna gelirsem onu sormadim ama arastiracagim. Meslek hastalıkları hastanesine gittim ayrıntılı bilgi alamadım. Bayramdan sonra bakanlik emeklilik islerine gidip emsal malulluk durumlarını arastiracam. Kanaatim şu durumda 2 hastalık ve yüzde 60 geçmek. Meslek olarak dikkate almamaları da bana usule aykiri geliyor. Doğru birşey varsa uygulamak zorundalar...! Ama dediğim gibi gemisini kurtaran hesabı herkes Bir seyin peşinde ama şunu unutuyorlar!! Biz anksiyete hastasıyız.

@Pride
Bende de hafif düzelmeler oluyor ancak mat2 de vardır ya sağdan soldan yaklaşma ona benziyor eksiden çıkamadığın sürece eksisin. Toparlayım fiziksel eksiklik olunca bu hastalık daha da kötüleşiyor içe cekiliyorsun... ama bana maaş vermeyen devlet benim sagligimi onemsemeyen amirler yani sözüm onlara toparlanip kendime bakamıyorum spor yapamıyorum dövme yaptiramiyorum sosyallesemiyorum param yok mesela. Ayrım yapmak istemiyorum ama 2 üniversite mezunu ve 30 yaşında bir devlet memuru bir vatandaş olarak insan bu kadar ucuz olmamalı değerler yitirilmemeli... bugüne şükür...

Üst Alt