Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annaneme hasta bakım parası nasıl alabilirim?

babur1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İYİ AKŞAMLAR

Dedem yeni vefaat etti. Annanem tek kaldı. Dedemin emekli maaşı (867 TL) az bişey kesintili olarak annaneme geçicek heralde . Ve annanem de DİYALİZ Hastası 85 yaşında .Ona Bakım parası alabilirmiyim çok acil olarak öğrenmem lazım. Bana bir yol gösterin.

Birde Dedemin ölüm parası varmış onuda nasıl temin edebilirim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Allah kimseyi maddi imtihan etmesin.Sağlık sıhhatten düşürmesin inşallah şifalar versin.

Acil cevaplarınızı bekliyorum.

anneannenizin evde bakım aylıgı alabilmesi için şu 3 şarta uygun bulunması şarttır.

1. % 50 ve ustu agır özürlü engelli sağlık kurulu raporu. raporunda agır özürlü kısmı evet olarak işaretliyse raporu uygundur. değilse olmaz.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 572,64 Tl altında olması şart. eger hanede tek kişi kalıyorsa ikametini size aldırın.
3. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunması şart. bu belirlenirken yaşlılıktan dolayı bir başkasına bakıma muhtaçlıgı esas alınmaz. hastalıgından dolayı bir başkasının bakımına surekli olarak ihtiyaç duyması şarttır. bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
diyaliz hastası oldugu için bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun çıkacaktır ama siz yine de inceleyin.

eger bu 3 şartın birinde bile uygun bulunmasın evde bakım aylıgı baglanmaz.
agır özürlü sağlık kurulu raporu varsa aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne başvurun.
torunu olarak dedenizden yetim aylıgı almak istiyorsunuz galiba. yetim aylıgı baglanmaz size. ama konu hakkında kesin bilgiye de sahip değilim. ilgili forumdan sorun lütfen:Dul ve Yetim Aylığı

Üst Alt