Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne ayrı dairede oturursa geliri bakım maaşına engel olur mu?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
kızım 21 yaşında ve down sendromlu, baba vefat etti. benim gelirim engel olmasın diye kızımın ikametini ve teyzesi ve kuzenin ikametini aynı binada alt kata aldırdık. Ben yada teyzesi farketmez bakım ücreti alabilirmiyiz. Benim gelirim yansırsa limit aşımı oluyor.

Siz kızınızla 2 kişi aynı evde kalır ve siz bakıcı maaşı için müracat ederseniz temmuz 2015 606.95*2 =1231.9 tl aşan maaş kira vb geliriniz varsa bakım maaşı baglanmaz. Kızınız teyze kuzen ile aynı evde kalırsa eve giren gelirler miktarı evde yaşayan kişi miktarına bölünür 606.95 tl altında kalırsa olur.ama anne yukarıda kızı aşagıda teyze kuzenle yaşarsa teyzede bakıcı olursa olur gibime geliyor.anne teyzenin evinde bakarsa açıkça biz maaş için böyle yapıldıgı meydana çıkar olumsuz olabilir.bazı bilgileri sosyal hizmetlerin yetkisi oldugu yerden sizin tüm bilgilerinize ulaşa bilir maaş adres evde yaşayan kişi sayısı mal varlıgı gibi..

benim gelirim geçiyor zaten o sebep ayrı dairede gösterdik. Doğru olan sey, ben çalışıyor olduğum için doğduğun dan beri teyzesi baktı kızıma. heyetin canı ne isterse öyle yapıyor. benim durumumda olup alan çok kişi var ama biz alamadık. olsun çocuklarımız canımız bizim her şekilde başımızın tacı.

Üst Alt