Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne baba vefat etmiş, %50 özürlülük raporu olan biri yetim maaşı alabilir mi?

mask

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
annem vefat etmeden önce; rahmetli babamın bagkurlu oluşu ve rahmetli abimden (özel harekat mensubu idi. devletimiz şehitlik mertebesini uygun görmesede olay tabancalı ödürme) hak kazandıgı aylıkları almakta idi.. bense %50 ortopedik özürlüyüm. sigorta girişli herhangi bir işte çalışmadım.. fakat hiç pirim ödemeksizin ve özrümü belirtmeksizin tarım bagkuru kaydım var..d evletin bana sundugu hiçbir olanaktanda yararlanmadım..
konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar sizce ne için müracat etmeliyim.. rahmetli annemin aldıgı aylıklardan herhangi birinin bana baglanma durumu var mı? izlemem gereken yol nedir?

SAYGILAR

Evet, maluliyet derecesinde sakatlık ve mutaçlık derecesinde yoksulluk olmalı ki anne-babadan kalan yetim maaşı alınabilsin. Aksi halde mümkün değil.

Eğer hiç bir gelir ve sosyal güvence yoksa, Kaymakamlık nezdinde 2022 maaşına başvurulabilir. Konuyla ilgili olarak bu forumda detaylı bilgiler mevcut...

Üst Alt