Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne-babamı trafik kazasında kaybettim. Kabahat babamda olduğundan tazminat ödenmedi?

xakmanx

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
ben annemi babamı 2012 yılında kavşaktan geçme önceliğini ihlal ettiği için otobüsün altında kaldılar vefat ettiler ve biz iki kardeş engelliyiz bize sigorta tazminat vermedi birinci dereceden kusurlu babam ve bu konuda tazminat olurmu

xakmanx

Sayın xakmanx,

Öncelikle başsağlığı dileklerimizi iletmek isteriz.

Destekten yoksunluk tazminatı, mirasçılık hakkından bağımsız olup, fiili desteklik halinde doğmaktadır. Aşağıda istenilen bilgileri vermeniz halinde size daha net bilgi verilebilecektir:
-Sizin ve kardeşinizin doğum yılları
-Anne ve babanızın doğum yılları
-Sizin ve kardeşinizin cinsiyetleri
-Sizin ve kardeşinizin engel türü
-Evli olup olmadığınız, eğitim durumunuz
-Kazadan önce anne-babanızla yaşayıp yaşamadığınız.
Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.
İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

Ben 1978--kardeşim 1985 doğumlu
Annem 1955 babam 1953 doğumlu
Kardesim ve ben erkek
Ben ortopedik Engelliyim kardeşim işitme engelli
Evliyiz lise mezunuyuz
Ayrı yaşıyorduk ama kardeşim işitme engelli çocuklarına annem bakardı konuşmayı öğretmeye çalışırdı
Maddi manevi destekleri vardı

eşref
sizin durumunuzu epeydir araştırıyorum ama net bir bilgiye raslamadım, engelli olduğunuz için almanız gerekiyor diye düşünüyorum ama hukuk ne der bu konuda onu tam bilmiyorum, ama hukukçu üyelerimiz özellikle sayın @simader bu konuda mutlaka yardımcı olacaktır
çalışamayacak oranda malül olan ve hiç bir geliri olmayan erkek çocuklarda yaş sınırı olmaması gerekir diye düşünüyorum, ama bildiğim kadarıyla siz çalışıyorsunuz ve çalışamıyacak durumda değilsiniz herhalde.

xakmanx

Sayın xakmanx,

Reşit olup, evli olmanız nedeniyle Türk Medeni Kanunu genel hükümler çerçevesinde tazminat hakkınız bulunmamaktadır.
Maddi destekleri olduğu yönünde verdiğiniz bilgiye istinaden; eğer her ay düzenli olarak para gönderme, kira ödeme, okul taksidi yatırma vb. gibi bir maddi yardımın, belge ile ispatlanması halinde dava yolu ile tazminat talep edebilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Üst Alt