Araştırdım şöyle birşey buldum umarım faydalı olur
C) Engelli çocuğu olan anneler için özel düzenlemeler Sosyal güvenlik reformu olarak bilinen
5510 sayılı Kanunla bakıma muhtaç derecede engelli çocuğu bulunan anneler erken emeklilik hakkından yaralanabilmektedirler.
Başvuru Koşulları
• Erken emeklilik hakkından faydalanmak isteyen ve çocuğunun başka birinin sürekli bakımına muhtaç durumda engelli olduğunun tespitini isteyen kadın sigortalılar en son çalışmalarının geçtiği Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/Sosyal Güvenlik Merkezine başvurmalıdırlar.
• Başvurulan kurum çocuğu sağlık kurulu bulunan hastanelere sevk eder
• Bu kuruldan alınan raporlar ile SGK’ya başvuru yapılır.
• Başvuru sırasında kuruma teslim edilecek bir dilekçe örneği kitapçığın sonunda Ek’ler bölümünde yer almaktadır.
• Kadın sigortalının başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede engelli çocuğunun birden fazla olması halinde her
çocuk için ayrı sevk yapılmalıdır.
• Kadın sigortalının kuruma başvurduğu tarihte aktif olarak çalışıp çalışmadığına SGK’ca bakılmayacaktır. Dolayısı ile daha önce çalışması olanlar veya isteğe bağlı sigortalı olanlar da bu haktan yararlanabilirler.
Ayrıca; engelli çocuk sahibi olan çalışanlar için çalıştıkları kurum bünyesinde özel ayrıcalıklar sağlanabilmektedir. Bu ayrıcalıkları veya sağlanan kolaylıkları çalıştıkları kurumdan bilgilendirme talep ederek öğrenmelidirler.
kaynak :
http://www.istanbul.edu.tr/enstituler/cocuksagligi/Engelli-Kitap-tmmz-2011.pdf
Buna bakılırsa erken emekli olup çocuğuna bakıp yukarıda ki geliri aşmayacak durumdaysa geliriniz bakım maaşı bağlatabilirsiniz siz bakıcısı olabilirsiniz. İşimden çıkmak istemeyip teyzeyi bakıcı atamak istiyorum diyorsanız bilmiyorum...