Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne olarak gün içinde kısa süreli işe gitsem, babaannesi bakıcı olarak kalabilir mi?

engelim değilsin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 2 yaşında kızımın ağır engelli durumu var. Baba çalışıyor. Ben ise kısmi sureli çalışıyorum yani sabah 08:30-13:00 arası.
Bu saat aralığında kızıma babanesi bakıyor. Yaklaşık 7 8 km uzaklıktan kızıma bakmaya gelip ben eve gelince kendi hanesine gidiyor.
Bu durumda ben bakım maaşına başvurunca bağlanır mi gelirimiz tutuyor. Babanenin uzakta olmasi sorun olur mu
Babaneden başka bakacak kimse yok

engelim değilsin
bakıcı haneden biri değilse bakıcı bakıcılık yapacak kişinin haftanın her günü gün içinde en az 8 saat engellıyle bıarada durması gerekıo bakıcının.sizin duruma heyet karar verır bahsettıgnız gıbı bakımın aksamayacagına karar verırlerdse olur ama çalışmayıp çocugunuza bakmanzı ısterer büyük ıhtımal

-mka

bakıcı olarak kendim basvurmak istiyorum. kamu çalışanı olduğum için işi bırakma durumum yok cocuk ilkokula başlayana kadar yarım gün yarım maaş calışacagım. Ama işte bana babanenin evi biraz uzak sen işteyken bakmana onay vermezler yakın olması lazımdı dediler ama cocugun bakımı gercekten ayrıntılı ilgi ve mesakat istıyor medikal yönden. babaneden başka bakacak yok şuan. Dİyelim ben işten çıktım sadece medikal ve hastane git gel masrafları 2000 lira civarı tutuyor aylık o zaman hiç gecinemeyiz ucu cuna yetiyor. Hepsi de faturalı medikal malzemeden tut mazot fişine kadar.

Sorun ikametse, babaannenin ikametini evinize yakın bir tanıdığınızın adresine çıkarın bence, ya da siz ikametinizi annenize yakın biryere aldırın...

engelim değilsin
sizi anlıyorum ama kanuni yönü böyle.siz genede şansınızı deneyın heyet babaannenın bakımını kabul ederse sıkıntı olmaz burda iş heyete kalmış.olumluda yaklaşabılırler.kaldıkı sabah bakımını yapıp çıkıosunuz ve öğleyın evdesınız günlük 8 saatten fazla engellı ıle bırlıktesınız burda tek sıkıntı kızınızın henüz bebek sayılacak yaşta olması. @Ata_Türk arkadaşın dedıgı gibi ya siz ya babaanne evı dıgerıne yakın yere taşısın o zaman kolaylık olur

Üst Alt