Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne ve babadan emekli maaşı alma başvurusu..?

1_umut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
40 Yasında KAS hastasıyım,4 ay öncede annemi kaybettim.ablamın yanında kalıyorum.
hiç bir yerden gelirim yok ve yardım almıyorum. sigortadan emekli olan annemin emekli aylığını alabilmek için
SGK mürct. ettik.ilk önce VASİ tayini iistedler,devlet hast. gidip rapor çıkarttım ve ablamı VASİ tayin ettiler.
annemin emekli aylığını alabilmem için tekrardan,rapor çıkartmamı istediler,15 aralık 2015 de üniverste hast.
çıkarttım .raporu bana vermediler ,15,20 gün içersinde SGK ya gönderilecek dediler,yaklaşık 50 gün oluyor,
hiç bir haber gelmedi.10 gün önce gidip sorduk.daha hast. rapor gelmemiş.rapor gelincede SGK da
tekrardan heyete girecekmiş.öyle karar verilecekmiş.öğrenmek istediğim,acaba bizmi eksik bişeyler yatık
işlemlerin bitmesi kç ay sürer.son bişey daha babamda bağkurdan emekli ve 7 yıl oldu vefat edeli,
babamında emekli aylığı için mürct. etsem alabilirmiyim..

şu ana kadar eksik yaptığınız bir şey yok sgk maluliyet oranına karar verip 60 ve üstü ise yetim aylığını bu şartla erkek cocuğuna bağlayacak babanız içinde başvurun sandıkalr farklı ama sgk dan maaş bağlandıktan sonra başvurunuzu yapın çünki müracat talep ve tahsis formunda bağlanan yetim maaşınızı yazmanız gerekiyor aylıklarda buna göre bağlanıyor şu ana kadar doğru yapmışsınız hastaneden evrakların gelmesi çok uzun sürüyor birde sgk evrak kayda girmeside uzun sürüyor sonrası evraklarınız ankaraya gönderilcek ordada biraz daha uzun sürer karar verildiğinde birikmiş olarak alacaksınız aylıüınızı aslında babanız vefat ettikten sonra anneniz sizede aylık talebinde bulunsa idi bir işlem daha kısa olacaktı

Üst Alt