Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne ve babam benim SGK'dan yararlanırsa evde bakım aylığı kesilir mi?

VELI07

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Annem babam ve agir engelli 19 yasinda kiz kardesim birlikte yasiyorlar. Annem evde bakim maasindan yararlaniyor. Engelli ayligi kesildi. Simdi sorum su ben devlet memuruyum anne ve babaya saglik guvencesi olarak uzerime alir isem kardesim icin odenen bakim ayligi kesilir mi... cok tesekkur eder saygilar sunarim

VELI07
ben hem yetim hem ebm alıom sağlıktan babadan yararlanıom annemde öyle demekkı sigortalı olmak ebm ye engel değil.
siz hem kesıldı deyıp hemde kesılırmı deyıksınız .kesılen ne maaşı kesılırmı dıye çekındıgınız ne maaş sade bi şekılde yazarsanız daha net cevaplar alablırsınız

Ilginize tesekkurler...Engelli maasi kesildi. Annemin aldigi bakim maasinda bir sorun olur mu?

VELI07

anladıgm kadarıyla annenız engellı ve 2022 engellı aylıgı alıyor idi kardeşinizde engellı ondan dolayıda ebm alınıyordu.eğer herhangi bir gelirleri yoksa engellı maşlar harıcı 2022 engellı maaşı kesılmezdı 1384 / :462 .
kesılme sebebı e devletten bakıp yazarmısınız.
ebm ye gelınce ebm gelır sınırını geçmedıgnız için almaya devam edersınız
memur yönetmelıgı nasıl bilmıom bildiğim kadarıyle sızın saglıgınızdan faydalanabılırler burda konu fydalanırken aynı ıkamettemı görunursunuz ayrı mı onu bılmek lazım aynı evde görünsenız bile babanızın tek gelırı o alınan ebmnin kesılmemesı gerekıo çünkü ebm hesabında o almakta oldugnuz ebm gelır hesabıne dahıl edılmez bişi olmaz .
not: engellı maaşı nıye kesılmıs e devlette yazar buraya yazarsanız bezer durumdakı arkadaslara faydası olabılır.normalde kesılmemesı gerekıo

Muhtac olmama nedeni ile kesildi. Ayri ikamette yasiyoruz annem babam ve kardesim 3u birlikte yasiyor. Anne babami saglik guvencesi olarak ustume alsam ebm kesilir mi ozeti bu

Bu arada ebm artik gelir olarak sayiliyor. Zaten o yuzden engelli ayligi kesildi kardesimin

Yani sydvnin bize soyledigi buydu .

VELI07
[FONT=sans-serif]Bu arada ebm artik gelir olarak sayiliyor. Zaten o yuzden engelli ayligi kesildi kardesimin[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yani sydvnin bize soyledigi buydu .[/FONT]
bu yeni bişi deil.ebm alan biri 2022 ye başvurursa aldıgı ebm 2022 gelır hesaplamasında gelır olarak işleme dahıl olur aynı şekılde ebm ye başvuruda da alınıosa 2022 maaşı ebm gelır hesaplamasında işleme dahil dilir
[FONT=sans-serif]Muhtac olmama nedeni ile kesildi.[/FONT]
hane gelırınde bı artma mı oldu yoksa hane kişi sayısında azalma mı oldu da muhtaçlıktan çıktılar
şundan sordum evde 3 kişiler ve gelirlerde sadece ebm ise 1384 / 3: 462 olur ve 2022 engellı maaşı kesılmez demekkı başka gelırlerı var
sizin sağlıktan faydalanmaları ebmye engel olmaz

Kardeşin 18 yaş engelli aylıgı alıyordu, 18'den gün aldıgı için tekrar başvursun adaş veli

Üst Alt