Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne ve babam için Evde bakım maaşı nasıl alınır?

eflatun19

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

78 ve 84 yaşlarındaki anne ve babama kız kardeşim kendi evinde bakıyo.
annem alzaimer hastası.evde sağlık bakım hizmeti alıyo.kendi başına günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyor.günlük hasta bezi kullanıyor
Babam; anemi,prostat,göz tansiyonu ve sağ gözde %60 görma kaybı var.endi başına günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyor.günlük hasta bezi kullanıyor.
babam bağ-kur emekli maaşı alıyo.başka bir gelirleri yok.aynı ikamet adresinde annem-babam-eniştem-kızkardeşim ve yeğenim olmak üzere 4 kişi kalıyorlar.
annem ve babam için kız kardeşim evde bakım ücreti alabilirmi?.alırsa nasıl alabilir.

ayrıca hastalardan biri için %90 üzeri engelli raporu alınması halinde ÖTV İNDİRİMLİ OTOMOBİL alabilirmiyiz.

eniştem 3.derece akraba statüsüne girermi.Arabayı eniştemden başka kullanacak şuan için kullanacak kişi yok.

bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim.selam saygı ve sevgilerimle...

eflatun19 Öncelikle rapor almalısınız ikisi için de. % 50 ve üzeri 'ağır engelli' ibareli raporları olduğunda bakım aylığı için başvuru şartlarından birini tamamlamış olursunuz. Bir diğer şart ise hanede kişi başına düşen gelirin 572,64 TL' yi geçmemesi gerektiğidir. Bu da tamamsa eve heyet gönderirler Aile ve Sos. Pol. Bak'dan. Şu hatırlatmayı da yapalım, evde iki engelli olması durumunda 1 kişi fazladan sayılarak gelir hesaplaması yapılır. Örneğin şuan 4 kişi var demişsiniz, tüm gelir 5'e bölünür. Ve yukarıdaki miktarı geçmemesi gerekir.
Bu şartlara uygunsa büyük ihtimalle bağlanır.

% 90 ve üzeri olması durumunda evet ÖTV indirimli araç alabilirsiniz. Herkes kullanabilir bu aracı hiçbir kısıtlama yok. Ancak annenizin üzerine alacak olursanız zihinsel kaybı söz konusu olduğundan vasilik ve hakimden araç alımı, satarken de satışı için izin almanız gerekir.
Bu durum sadece zihinsel kayıplar olduğunda geçerlidir.

merhaba KELEBEK,
verdiğiniz bilgiler doğrultusunda anne ve babam için engelli sağlık raporuna müracaat ettim.
Öncelikle teşekkür ederim.
babama % 97 ağır özürlü bir yıl süreli engelli raporu aldım.bakım aylığına müracaat ettim.kabul edildi.bu bilgiler çerçevesinde babam için sorum: 1-bir yıllık süre dolunca bakım aylığı için tekrar rapor çıkarttırmam gerekiyor mu?
anneme %54 iki yıllık engelli raporu aldım.Fakat ağır özürlü yazılmamış.dolayısıyla bakım aylığına müracaat edemedim.
rapordan sonra annem düşüp kalça kemiğini kırdı.platin takıldı.şuan yatağa bağımlı hale geldi.kalkım kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayamıyor.Aynı zamanda zihinsel engelli.yemeğini kendi yiyemiyor.
10.06.2015 tarihinde aldığımız engelli raporuna itiraz edebilir miyiz.yoksa altı ay geçmesini beklemek zorunda mıyız.
bu hususlarda bilgilendirirseniz sevinirim.selam ve saygılarımla....

Üst Alt