Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne ve babamın 2022 aylığı ben çalışmaya başlarsam kesilir mi?

onur3535

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaşlar. 3 kişilik bi aileyiz annem %75 babam %68 engelli. 2022 maaşı alıyolar aynı hanedeyiz bayadır hastane falan uğraştığım için çalışamıyordum. lakin ekonomik durumlar sıkıştı. ben çalışınca maaş kesilir mi. çalışacağım da kesin değil gerçi acil durumlar oluyor sabit bi işe girdiğimde bi durum oldugunda sürekli izin almak işyerine ayıp oluyordu. diyeceğim şu ki. sadece benim çalışmam 3 kişilik bi aile oldugumuzdan dolayı maaşlarını etkiler mi?

onur3535 çalıştıgında alacağın maaş miktarına baglı bu.
hanedeki alınan 2022 aylıkları gelire dahil edilmez. 2022 aylığından başka hiçbir gelir yoksa alacağın maaşı üçe böl. sonuç 483,63 TL'den düşük çıkarsa, çalışman 2022 aylığı açısından sorun olmaz.

2022 aylığında sadece oturulan ev gelire dahil edilmez. onun haricinde hanedekilere ait her türlü mal mülk (araç,tarla oturulan ev dışındaki ev vs) gelire dahil edilir. evde bakım aylığı alınıyorsa gelire dahil edilir.
bu şekilde mal mülk yoksa, evde bakım aylığı almıyorsanız ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'yi geçmeyecekse çalışabilirsin elbette. aksi durumda alınan tüm 2022 aylıkları,yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilir.

Üst Alt