Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne vefat ederse dul maaşı çocuğa yetim maaşı olarak kalır mı?

akif89

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar iyi günler. 2 kişilik aile (Anne ve %65 ağır özürlü çocuk) bunların kendilerine ait maaşları yok. Eve babadan kalma emekli maaşı ve evde bakım maaşı geliyor. Anneside yaşlı. Sorum şu şekilde olurda anne vefat ederse çocuğa yetim maaşı ve evde bakım maaşı kalıyor mu?
Teşekkürler sağlıklı günler

akif89
anne vefat ederse çocuga merhum babadan kalan emeklı maaşının %50 si kalır.ebm ye gelınce annenın vefatında çocuga baglanacak yetım maaşı 1402 tlden az ise ebm baglanır ve hem yetım maaşı hem ebm almıs olur.
not : ben hem ebm hem yetım maaşı alıom.annem ALLAHAa hamdolsun hayatta ALLAH başımızdan eksın etmesın.ebm gelır şartı tuttugu için yetım maaşları ıle ebm yı alıyok

Demek istediğimde o. Evde bakım maaşı engelliye bakan alır yani aile fertlerinden biri. Aldığın evde bakım maaşıda annen adına yatıyordur. Dolasıyla babadan yetim maaşı alınca sana bakan kimse yoksa evde bakım maaşı ne oluyor?

akif89
Bakıcının vefatı halinde tabi ki yeni bakıcı tayin etmek ve kuruma beyan ederek gerekli işlemleri yapmak gerekir.
Şartlar uygun ise yeni bakıcı üzerine ödenmeye devam eder, aksi halde kesilir.

Annem vefat etti yetim aylığı için başvuru yaptım rapor yenileme

Merhabalar , iyi günler. Annem 2 ay önce vefat etti. Annem babamın emekli sandığı maaşını alıyordu. Bende %65 ağır engelli (sürekli) rapor ile başvuru yaptım. Ankarada sağlık kurulu rapor yenileme istemiş. Rapor yenileme işlemi hangi hastahanelerde oluyor? Ve sıfırdan rapor alırmış gibi mi müfredat ilerliyor? Benim şuan herhangibi gelirim yok tek başımayım evim kira elektri kira vs karşılıyamıyorum. Ne gibi haklarım var? Raporu ankara yollayınca 2 ay kadar sonuc için bekledim rapor yenileyince yne bi 2 ay daha mı bekleyeceğim? Teşekkür ederim

Üst Alt