Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne veya babada kekemelik varsa çocuğa da geçer mi?

Nafe

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Salam.Anne ve ya babada kekemelik varsa cocukta olmasi ehtimali ne kadar? tesekkur ederim.

@Nafe

Kalıtsal bir şey değildir ki geçsin. Ama gündelk yaşamda kekeme anne-babanın bir etkisi olması da muhtemel diye düşünüyorum. Bununla ilgili olarak mutlaka uzman bir psikologla görüşmenizi öneririm. Onlar size yol gösterecektir.

Bu konuda deneyimi olan var mı arkadaşlar?

OturanBoğa Bülent abi bende de çok ağır kekeme lik vardı tedavi gördüm geçti çok şükür oğlumda hiçbirşey yok çok şükür. Genetik değil yani bu tedavi ile geçiyor. İstanbul da olsa yardımcı olurdum arkadaşa bildiğim doktor var.

Cevaplar icin tesekkur ederim,ben bi pisikologa sormusdum,cocuga genetik etkisi ola bileceyini soylemisti.Benim annemin akrabalarinda da var.
Istantul da oturmuyorum,bende kekemelik cok degil,benim icin cok sorun olmuyor,cocuk da olur ya olmaz pek emin degilim

Kekemelik genetik bir hastalık bu yüzden eger anne ve baba kekeme ise görülme olasılığı yüksek

Üst Alt