Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneannem ve babam adına hangi haklardan yararlanırız?

reyo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba , anneannem %90 (felç,yatalak),babam (kısmi felç) %45 özürlü raporu var. Annemle beraber ikamet ediyorlar. Annem her ikisine de bakmak zorunda .Anneanem yaşlılık emeklisi ,annem emekli , babam ise malülen emekli ortalama 2500 tl tam bilemiyorum gelirleri var maaşlarından.Ben oğluyum ve üst katta oturuyorum evli ve bir çocuk babasıyım.Eşimle ikimiz de asgari ücretle çalışıyoruz.
1-) Annem bakım aylığı veya farklı bir sosyal yardım alabilir mi ?
2-) Babamın engelliler için motorlu bir araca ihtiyacı var hangi şartlarda alabilir ?
3-) Ötv indiriminden faydalanarak bir araç alabilirmiyiz?
Teşekürler.

Gelirleri maddi yardım almak için çok fazla. Dolayısıyla yararlanacakları bir hak yok maddi olarak.

Babanızın engeli hangi uzvundan acaba? Kısmi felç demişsiniz ama hangi uzvunda hasar bıraktı? Araç için bu önemli.

2007 yılında alınan rapor :

Arteriyel Hipertansiyon %20
Serebro Vasküler hastalık,Sağ Hemiparezi,Sağ Üst Extremite (Ayağa Kalkabiliyor)%24+%9

Ben de özetleyecek olursam;beyinde damar tıkanıklığı sebebi ile sağ tarafı felç.Konuşma ağır ve zor anlaşılır ,sağ kol sınırlı hareket ,parmaklarda hiç hareket yok.Sağ ayak sınırlı hareket.Unutkanlık ve bazen konuştuğunu bilmeme gibi sorunları var.Sara hastalığı da mevcut

2007 yılında ,araç alabilmek için müracat ettik ve bu raporu verdiler . Fakat öyle bir durum ki ne babam araç alıp kullanabiliyor ne de onun adına ben kullanabiliyorum. Sanırım %90 ve üzeri rapor olunca oluyormuş.
Kendisi biraz yürüyünce ayakları çok yoruluyor fazla yol katedemiyor. Bu yüzden de eve kapanıyor. Elektrikli bisiklet veya ona uygun olabilecek bir araç kullanamaz mı bunun için ne yapmamız gerekir ?
Ailenin ihtiyaçlarını giderebilmek için bir araç şart ve ötv indirimli bir araç alamıyoruz. Bana bu konuda yol gösterip yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekürler.

Araç için ancak babanız kendisi H sınıfı ehliyet alırsa hakkınız olur. Ama bu araç donanımlı olacağından siz kullanamazsınız.
Sizin kullanmanız için dediğiniz gibi % 90 ve üzeri olmalı.
Akülü scooter ismiyle araştırabilirsiniz günlük gezileri için. SGK bu konuda ödeme yapıyor bazı şartlar karşılığında.
http://www.engelliler.biz/forum/sos...uel-tekerlekli-sandalye-icin-sgk-odemesi.html

Üst Alt