Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneannemden bana miras kalmayabilir mi? [Hukuk]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serkan3535

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim anneannemin bir sürü evi falan var.2çocuğu var biri annem oluyor,öbürü teyzem 2sininde 1er cocuğu var yani nrmlde vefat edince yarısı bana gelmesi gerekiyor ama kuzenimi daha çok seviyor bütün mallarını ona verebilir mi?

serkan3535;

normalde ;
annanen ölünçe..
variscileri annnen ve teyzen başka mirascı yoksa eşit olarak...bölünür...
sana bir şey yada kuzenine bir şey kalmaz....
annen ve teyzene kalır....
sorun eğer annanen malarını ölmeden kuzenine mi bırakır diyosun...
??

öldükden sonra direk kuzenime veirirse nolur veya
anneme vermeyip teyzeme verirse??

oyle bir durum olmaz...
senin annene veya senın teyzene bırakamz...
eşit bölünür....
kuzenine öldükten sonra bırakamz...
ancak yaşarken kuzenine.malları devrede bilir....
kanımca annanenın yaşı bayğı vardır... bu saaten sonra devirde yapamaz......
rahat ol.....
annenin haberi ve rızası olmadan ..ne teyzen ne kuzenin kanunen sizden fazla mal alamaz....

85 yaşında suanda
gecen yıl daha 6katlı bina yaptırtı kendisi.
mallarının coğunu teyzeme veya kuzenime annem veya benden habersiz veremez mi yani hayatdayken?

yav arkadaş düşündüğün şeylere bak anneanen yaşında mal kalmasın neleri düşünüyosun yav

Ben de konu başlığını görünce annenizi kaybettiniz sandım?!
Eğer ki anneannenizin evlatları (yani bu durumda anneniz ve teyzeniz) yaşıyorsa, kendisi vefat ettikten sonra mirasçısı olarak hak sahibi olacaklar da onlardır yani torunlar değil... Kuzeninize de devredemez, bunun için akıl sağlığı yerindedir raporu alınır doktordan, yani bu durumda mutlaka haberiniz olur üstelik oldu da ona devretti diyelim, hukuken bunu ispatlayıp devrin iptali de istenebilir yani Allah gecinden versin anneanneniz vefat ettiğinde, adına kayıtlı tüm mal varlığı anneniz ve teyzenize eşit olarak pay edilir. Sizin ve kuzeninizin o mal varlığı üzerinde direkt olarak bir hakkınız yoktur, ancak annelerinizden biri hayatta olmazsa o zaman mirasçı konumunda olabilirsiniz.

tmm yani mallarını teyzeme devredemezdevretse bile haberimiz olurdu deilmi?
annem ile teyzeme eşit bölüncek yni

dayıyı devre dışı bırakmışsınız.anneanneniz vefat ederse,malları anneniz,teyzeniz ve dayınız arasında pay edilir mahkeme kararı ile.mahkeme mirası paylaştırıken,nüfus müdürlüğünden ,ölen kişinin varislerini gösterir nüfus kayıt örneği istiyor.nüfus kayıt örneüinde çıkan varislerin imzası olmadan mal paylaşımına geçilmiyor.farzedelim dayınız vefat etti.bu sefer dayınızın çocuklarına, dayınıza isabet eden mal düşer.

eğer ki dayı da varsa elbette ki miras eşit paylaştırılır
ama endişeniz mirasın teyzeniz üzerine geçip hakkınızın yenme ihtimaliyese, bu konuda daha önce belirttiğim gibi 65 yaş üstü kişiler için akıl sağlığı yerindedir raporu alınıp devir işlemlerini ancak o şekilde yapabilir

maşallah ölmeden mezara soktunuz kadını.sıra geldimalını paylaşmaya.:((

ben bu miras işlerinin ölmeden önce konuşulması gerektiği taraftarıyım tabii eşit olarak... çünkü sırf miras yüzünden ailelerin arasının açılması hiç hoş değil..

sadece anneannemin 2cocuğu var biri annem biri teyzem onlarında 1er cocuğu var biri ben biri kuzen
dayın fln baska kimse yok

sonuç,
anneanneniz vefat ettiğinde mirası, anneniz ve teyzenize eşit pay edilir sonrası ise anneniz ve teyzenizin inisiyatifine kalmıştır.

anneannemin 7evi birde 5katlı binası bulunuyor nasıl yarı yarıya payedilcekki
sonucda her evin değeri farklı

bunu bilirkişiler halleder siz takmayın bence...

hmm yani anneannem bütün malını sadece pay edemez?
annem %50 sini alacak
bende tek cocuğum sonrada bana kalıcak yani?

nasıl takmayim 5katlı ev 7tane ev :)
ayrıca bankada yüklü para.
ve bunların yarısı annemin olacak:)
sonrada benim

açıkçası henüz anneanneniz yaşadığı için böyle para hesaplarına girmiş olmanızı uygun bulmuyorum o yüzden de bence şimdiden bunları düşünmek için erken...Allah anneannenize hayırlı uzun ömürler versin
kimin önce kimin sonra gideceği bilinmez bence bu tür hesapları yapmak için erken...

ayrıca, o malları annenizin elinden de alamazsınız o isterse verir isterse bağışlar buna karışamazsınız aklınızda bulunsun

anneannem cok yaşlı bir sürü sağlık problemi var tabi bende doğru bulmuyorum ama ileride de rahat yaşamak için
20yaşındayım babam ala ala bmw 116i aldı, ilerleyen yıllarda para bana gecince altıma porsche cekerim:)
annem niye bağışlasın yahu

Git işine kardeşim dalgamı geçiyorsun.. Anneanneniz inşAllah mallarını hayır kurumuna verir de senin de ağzın açık kalır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt