Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneannemin rahatsızlığına % 90 verilir mi?

ibrhmgnc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, benim sizlere sormak istediğim bir soru var. Anneannem bizimle birlikte yaşıyor ve yaşı seksene yakın. Şeker hastalığı var ve önceden kalp ameliyatı oldu bunun yanında da topuğundan parçalar aldılar. Dört ayaklı değnekle zar zor yürüyor. Onun hastalığıyla ilgilenmek üzere araç almak istiyoruz. Daha önce engelli derecesini gösterir rapor almadık ama almayı düşünüyoruz. İnternette biraz araştırma yaptım az da olsa kendisi yürüyebilen birine %90 ve üzeri rapor verilmiyor dendi. Belki hastaneden %40 ve üzeri rapor çıkar ama ne de olsa bu kişi kendisi araç kullanamaz. Hali ortadayken bizim nasıl bir yol izlememiz gerekir. %90'ın altında olursa vekaletle aracı bir başkası kullanabilir mi? Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

90 altı kullanamaz vekaletle olsa dahi

Ben de yaptığım araştırma sonunda buna ulaştım ama bu kesin mi? Yani kişinin engellilik durumu belli ama sırf raporu %90 üzeri olmadığı için bu imkandan faydalanamıyor mu? Bunların herhangi bir istisnası yok mu? Veya bu şekilde olan arkadaşlar nasıl çözüm buldular bu konuya?

Üst Alt