Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneannemin vasisi annem. Araç alımı için prosedür nasıl işleyecek?

dtsaid

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler ben anneannemin adına yüzde 90 süresiz rapor aldım ve vasi olarak da annemi tayin ettim.Yalnız şöyle bir sıkıntı var ki anneannemin resmiyette bizimle hiç bir akrabalık bağı bulunmuyor. Dedem bütün çocuklarını diğer ninemin üzerine kaydettirmiş. Anneannem şu anda 98 yaşında ve raporunda hem alzheimer hemde ortopediden aldık.Araç almak için ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

dtsaid
Resmi olarak vasi atandı ise akrabalık bağına gerek yoktur.
Vesayeti tesis eden sulh hukuk hâkimliğinden araç alımı için ek karar talep edin.
Hakim bunu verdikten sonra zaten gerisini bayi halleder.

Araç anneannemin adına olacağından sıkıntı oluyor zaten annemin adına olsa sıkıntı olmaz

dtsaid
Öyle bir şey mümkün değil.
Her halükarda araç engellinin üzerine olur, dolayısıyla vefat durumunda da yasal mirasçılar hak sahibi olacaktır.
Bu konuda yapacak hiç bir şey yok.
Ya almayacaksınız, ya da alıp 98 yaşındaki anneannenizin en az 5 yıl vefat etmemesini umacaksınız.

bizde de anneannem için anneme vasi karari çıktı. geçen hafta ek karar için dilekçe verdik ama bugün haberlerde adli işlemler 30 nisana kadar durduruldu yazıyor. bu bizim işlemler için de mi geçerli

Üst Alt