Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annelerimizin bizim için çektikleri.. Onlara nasıl teşekkür edebiliriz? [Yaşam]

tameryigit76

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar annelerimiz neler çekti bizim için yazalım.
Kendi annemden bahsedeyim bildiğim kadarıyla; ilkokula giderken beni sırtında okula götürürdü, öğretmenlerim ve arkadaşlarım görürdü bizi. (Ben görmediler diye düşünsem de) Karda kışda o kadar yük. Kadıncağız sıkılmadan uf demeden tüm zorluklara dayanırdı. Ortaokula gitmeye başladım, değneklerle yürüyebilsem de illa o götürecekti beni. Sonunda ısrarlarıma dayanamadı 13 yaşında taşımayı bıraktı. Benim istediklerim olsun diye zaman oldu yüzüğünü bile sattı fedakar annem.
Anneciğim senin hakkını veremem, senin endişelerinin hakkını veremem ama kalbimde en üst makamlardan birini sana ayırdığımı bilmelisin.
CANIM ANNEM

ANNEM BENİM CANIM ANNEM. :cry:

BİRGÜN BENDE İLKOKUL ZAMANINDA ANNEM BENİ OKULA ALMAYA GELMİŞTİ. DIŞARIDA O KADAR KAR YAĞIYORDI Kİ, PENCEREDEN ANNEMİ GÖRDÜM, BAŞINA BİR NAYLON BAĞLAMIŞ BENİ GÖTÜRMEK İÇİN ZİLİN ÇALMASI BEKLİYORDU. BEN O SIRADA ANNEME DAYANAMAYIP AĞLAMAYA BAŞLADIM, ÖĞRETMENİM OĞLUM NEDEN AĞLIYON DİYE SORDU BENDE, ANNEM DIŞARIDA KALMIŞ HEMDE KAR YAĞIYOR DİYEREK İYİCE KENDİMİ BIRAKTIM. SONRA ÖĞRETMENİM BENİ ERKEN BIRAKMIŞTI. BUNU HİÇ BİR ZAMAN UNUTAMIYORUM.

CANIM ANNEM. :cry: :cry:

BENİM 13 YAŞINDA ZİHİNSEL ENGELLİ BİR OĞLUM VAR. ANNEM BANA HER YÖNDEN DESTEK OLUYOR O OLMASA NAPARIM BİLMİYORUM HANİ Bİ SÖZ VARDIR YA (BEN YANARIM YAVRUMA YAVRUM YANAR YAVRUSUNA) ANNELERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ :D

Benim annem bu halimi görmedi ama eminimki hayatta olsaydı çok değişik bir yaşamım olurdu onun sayesinde......

BEN ANNEMİN HAKKINI NASIL ÖDEYECEĞİMİ KELİMELERLE İFADE EDEBİLECEĞİMİ SANMIYORUM.ALLAH ANACIĞIMA UZUN ÖMÜRLER VERSİN :)

Anaların hakkını ödemek gerçekten çok zor ve neler yapsakta ödeneceğini sanmıyorum.. Ama eminimki en küçük bir mutluluğumuz bile onlar için dünyaya bedel..
Bende ilkolula giderken annem 4 yıl getirip götürdü her gün 3. kata çıkartıp indirdi.. Gezmeye götürdü ne istesem yaptı benim mutlu olmam için hep fedakarlık etti bu güne kadar..
Şimdi 31 yaşındayım ve hala arkamda annemin desteği var..
Canım annem hakkını asla ödeyemem biliyorum Allah bana senin acını göstermesin..

Benim annem de okula başladığım ilk zamanlarda okula getirip götürüyordu.Getiripi götürmek neysede bide her teneffüste yanıma gelir kızım bişeye ihtiyacın varmı diye soruyordu. (CANIM ANNEM YA HER TENEFFÜS GELİYORDU) Sonra öğretmenim bunu fark etmiş.Anneme dediki sen hiç kızını merak etme ben onunla ilgilenirim dedi(Allah razı olsun öğretmenimden de)Ama ANA işte gelmeden yapabilirmi.Bu seferde arada gelmeye başladı .Bir gün geliyorsa bir gün gelmiyordu.ALLAH BANA ANNEMİN ACASINI GÖSTERMESİN YARABBİM( anneme her zaman ben derim sen öleceğine senden önce ben öleyim diye tabii annemde bana kızar)neyse çok duygulandım :cry:

Burada bile bencillik yapıyoruz aslında benimde dediğim bir şey bu Allah bana annemin acısını göstermesin.. Bu durumda bizim acımızı o yaşayacak.. Yinede o anadır katlanır mı dersiniz her zorluğa katlandığı gibi..

Benimde anam 5 sene boyunca 3.katta sırtında indirip çıkardı ve şuanda bile beni yanlız bırakmamak için biryere gitmiyor gitse bile hemen geri geliyor çünkü aklı hep bende ben önce ölsem o üzülecek ona bişi olsa ben üzülecegim en iyi allah ikimizin canını aynı anda alsın gerçekten ben bazen böle düşünüyorum. :(

Benim annem canımdan canım annem ya ne denir ki anneler hakkında .onlar bizi 9 ay boyunca karnında kendi kanıyla beslemiş , canın dan can , bizim canımız yansa iilk annen ah der onun canı bizimkinden fazla yanar .o peygamberimzi (S.S)mın dediği gibi cennnet anelerın ayağının altındadır .ayakları öpülei annelerimizin

bu sözleri söylemeniz yeterli...

"Annecim seni cok seviyorum, iyiki senin gibi bir Annem var"

baska birseye gerek yok, hakkini nasil ödiyecegim diye düsünmeyin, onda hakkiniz yok, o sizin ANNENIZ!

bende anneyim ve bedensel özürlü ikiz kizlarim su an 11 yasinda...

"Annecim seni cok seviyorum, iyiki senin gibi bir Annem var"

nasıl anlatılır nasıl kelimelere dökülür ki buna kelimeler yetmez Allah onlardan razı olsun onların acısını bize göstermesin onlar bizim herşeyimiz kıymetlerini bilelim.

Benimde annem beni ilkokulda 5 yıl okula götürdü getirdi. Birde tenefüslerde gelirdiki bi ihtiyacın varmı diye. Hala fazla bi yere gitmez, beni yalnız bırakmamak için. Gitsede çabuk gelir. Canım annem benim.

birgün otobüsle bir yere gidiyorduk. tam ineceğimiz zaman annem görme engelli ablamı kaldırdı inmek için. o anda otobüs birden harekete geçti. annem ve ablam yalpaladı. biz şöfere dur diye bağırırken karşımızda oturan iki iri kıyım adam demeye utandığım insanlar anneme çüşşş diye bağırdı. biz ne olduğumuzu şaşırdık. annem benim melektende öte. allah benim ömrümü ona versin. kimseden destek görmeden(kocasından bile) ablamı bu yaşa getirdi. ablam konuşamıyor ama anneme anno diyebiliyor. anneme içten bir -ANNO- deyişi var ki bu annemi ne kadar sevdiğini açıkca anlatıyor.

"Ana gibi yâr,vatan gibi diyar olmaz." annelerin yerini kimse tutamaz dünyadaki en karşılıksız yürekten seven annelerdir ve evladı için her fedakarlığı seve seve yapanlar, Allah başımızdan eksik etmesin hiçbirimizin annesini... :roll:

aLLah'ım onLardan çok çok razı oLsunnnnnnnnnn...

ama ben ağlarım şimdi... nerden de girdim bu başlığa şimdi???
yok ben yazamıycam... ona da söyleyemem zaten... her şey gibi bunu da içimizde yaşıycaz geliba... :!:

annemi mutlu etmeyi başarabildiğim için çok mutluyum. her sabah kalkıp okula gitmem onun için pahabiçilemez bir mutluluk kaynağıydı. üniversiteyi bile sırf annem ve babam mutlu olsun diye kazandım desem yeridir. annemin hakkını nasıl öderim bilmiyorum ama yaptıklarımın ve yapacaklarımın kendisini her zaman mutlu ettiğini söylemesi bile benim için övünç kaynağı...

BEN 32 YAŞINDAYIM AMA ANNEMİN SÖZÜNDEN ÇIKMAMAYA ÇALIŞIRIM AMA ONU KIRDIĞIM ZAMANLAR ÇOK OLUYO ANNEM AĞLAYINÇA YERİN DİBİNE GİRSEM DA İYİ.
HER ŞEYE RAHMEN ANNEM BANA KARŞI EN UFAK KÖTÜ Bİ SÖZ SÖYLEMEZ.

CANLM ANNEM,CANIM ANNEM,CANIM ANNEM,CANIM ANNEM

Annemin hakkını nasıl öderim ki.. bir sene boyunca tedavi görüdüğüm hastede çok zor bir halde gece gündüz beni bekledi.. gözünün bebeğinden sakındı beni... Annem sen olmasan eminim ben burada olamazdım seni çokkk ama çok seviyorum...

Hiç bir ananın hakkı ödenemez ve hiçbir teşekkürde yeterli gelmez.

Analarımızın kıymetini bilelim (babalarımızıda atlamayalım).

Aslında yüzümüzün biraz gülmesi onlar için yetiyor.

BENİM ANNEMİ VE BENİM İÇİN ÇEKTİKLERİNİ BURDA SATIRLARLA ANLATMAM MÜMKÜN DEGİL
NEYİNİ ANLATAYIM NASIL ANLATAYIM YA BEN AGLARKEN AGLAYAN BENİM MUTLU OLDUGUMDA MUTLULUKTAN AGLAYAN BENİM İÇİN CANINI BİLE VEREBİLECEK Bİ İNSAN ANNEM
DEDİMYA KELİMELERLE ANLATAMAM ONU ÇOK SEVİYORUM ALLAH BENİM ÖMRÜMDEN ALSIN ONA VERSİN ONUN ACISINI BANA YAŞATMASIN EN BÜYÜK AŞKIM ANNEMDİR...

Annem herşeyim benim allah razı olsun ben babamıda unutmak istemem allah ondanda razı olsun ve onları başımdan eksik etmesin yüce rabbim ve beni onların arkasına koymasın çok zor inanın ki duam tekce bu allah binkere onlardan razı olsun.....

Annem benim canım

Arkadaşlar nede güzel yazılar yazmışsınız annelerinize güzel yazılarınızı görünce dayanamadım gözyaşlarım oluk gibi döküldü birden ve hemen bende bir yazı yazayımda annem olan sevgimi duygularımı aklımın erdiğince dilimin döndüğünce naçizane anlatmaya çalışayım dedim ama bu sevginin ve duygunun kelimelerle anlatılamayacak kadar duygu ve sevgi olduğunu anladım arkadaşlar kim sevmez ki annesini ben onun için canımı veririm ah annem benim güzel annem canım annem

onun benim için yaptıklarını ,fedakarlığını,benim için çektiği sıkıntıları unutamam ona minnettarım allah razı olsun ondan o benim canım

aboışuna dememişler cennet annelerin ayagunun altındadır die yaşamım boyunca sırtımda taşısam şu 2senenin hakkını ödeyemem bırakın 2 seneyi 2 ayı bile zor..

slm

ana gibi yar olmaz. :wink: ağlasa ağlasa anam ağlar gerisi yalan ağlar.
canım annem.fedakar annem.
Allah anamın arkasına koymasn beni. :wink:

Burada hep annelerimizin fedakarlığından bahsedilmiş. Aklıma gelen soru şu: Engelli anneleri için neden hep FEDAKARLIKTAN bahsedilir?
Örneğin ben annemin bana yaptıklarını fedakarlık olarak tanımlamayı hiç düşünmedim. Annem harikadır, beni ben yapan insandır...
Benim için yaptıkları fedakarlık mıdır? Hayır, ANNELİK'tir.
ANNELİK'te zaten karşılıksızlık vardır.
Engelimizden kaynaklanan artı çabalar, anneliğin enginliğinde ancak birer damla olabilir.
Fedakarlık dediğinizde engele vurgu yapılır. Oysa ANNELERİMİZ bizimle engelli olduğumuz için değil, ANNEMİZ oldukları için ilgilenirler...

Üst Alt