Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem adına alacağımız ÖTV'siz araç hakkında bazı sorularım var..?

Rocco84

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
%90 ağır engelli annemin bakıcısı ve vasisiyim. Toplam 3 kardeşiz ve tüm ihtiyaçlarıyla ben ilgileniyorum. Annemin maaşı ve malvarlığı yok. Ötv indirimli araba almak istiyorum. Arabanın bütün parasını kendim vereceğim.

1- Araba alımı için mahkemeden ek karar almam gerekiyor mu?
2- Arabanın ruhsatında kimin ismi yazacak? Yani araba kimin üstüne olacak?
3- Annemin 5 yıl dolmadan vefatı halinde araba kime kalır? Bütün*parayı benim vermeme rağmen diğer kardeslerim arabaya ortak olurlar mı?
4- Arabayı 5 yıl dolduktan sonra satınca parayı annem adına banka hesabına mı yatırmam gerekir? Ve annem vefat ederse bu hesaptaki paraya diğer kardeşlerim ortak olurlar mı?

Sürekli annem vefat ederse yazmışsınız hiçbirimiz bu dünyaya çivi çakmadık ama bir insanın bu tarz şeylerin peşinde olmasına ne denir bilemedim bu hayatta araba olsa da olur olmasa da ama insanın annesi hakkında böyle konuşması inanılır şey değil araba araba araba tek derdiniz araba olmuş Allah gözünüzü doyursun ne diyim ki

Wesley

Konu hakkında fikrin yoksa sırf laf olsun diye gelip buraya yazma. 2010dan beri raporumuz var. Tek derdim araba olmuş olsaydı şimdiye kadar 2.kez alırdım. Bilip bilmeden atıp tutmak sana göre çok kolay tabii. Kendi zihnin ve fikrin kötü olunca herkesi kendin gibi sanman gayet normal.

1. Vasi iseniz evet, mahkeme kararı gerekiyor alım ve satım.
2. Mahkeme kararı ile anneniz üzerine olacak. Vasisi herşey hazırlayacak.
3. Bu durum miras kapsamına giriyor. doyalısıyla diğer mirascilar noterden feragat verirlerse sizin üzerinize kalır. Feragat vermezlerse ÖTV ödenerek paylaşılır.
4. Evet o parayı ne çekersiniz ne de alabilirsiniz; evet miras kapsamında olduğu için ortak olurlar.

Üst Alt