Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem ailesinden kalan bir eve ortak olursa bakım aylığımız kesilir mi?

EBRUL

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Annem bakım aylığı alıyor.
Üzerine taşlık ekilmeyen küçük parçalar halinde hiçbir gelir getirmeyen 7 dönüm tarla var.
Şimdi dek bir sorun olmadı maaş açısından.
Fakat şimdi ailesinden bir ev var köyünde eski.
İki kardeş bu evi ortak üzerlerine almak istiyorlar.
Fakat annem korku eve kardeşiyle ortak olursa aldığı bakım maaşına bir.engel olurmu diye?
Bu konuda bilgi verebilir misiniz rica etsem...

Evden herhangi bir gelir elde etmeyeceksiniz EBM konusun da bir sorun olmaz lakin bu durumu kuruma bildirmeniz gerekiyor.

EBRUL
@infirak ın dedıgı gıbı gelrı getırmıosa ısterse annenız tek başına alsın bişi olmaz.gelir getirsede getirdiği gelir ile sınırı geçmezsenız gene bişi olmaz.gelırde getırmıomus rahat olun

Kesinlikle birşey olmaz mı?
Gelir getirse bile derken eve giren ve devletin eve giren maaş sınırını mı kasdettiniz ?@-mka
Ve gelir getirmeyen tarlalar bana verilecek engelli maaşı almama engel oluyor.
Baş vur yapıyorum karşıma bu tarlalar çıkıyor

@infirak EBM Ne demek ?
Ve kesinlikle gelir getirmeyecek .
zaten eski bir köy evi baba , anne evi.
Arada kardeşler toplanacak .
kuruma bildirirsek hiç bir şey olmaz mı?
Ve gelir getirmeyen tarlalar bana verilecek engelli maaşı almama engel oluyor.
Baş vur yapıyorum karşıma bu tarlalar çıkıyor
Ne yapmalıyım ?

EBM(evde bakim maaşı)demek..Gelir getirmeyen ev sorun çıkarmaz bu konu da rahat olun ancak kuruma bildirim yapmak zorundasın.Maaş başlandıktan sonra ev edinmissin .

Tarlalar konusuna gelirsek , engelli agligin da karşına çıkıyorsa bi yakinin üzerine devret diycem ama bu sefer de bakim maaşı konusun da sorun yaşarsın..Senden satış bedelini isterler,miktar fazla gelirse maaş kesilme durumu ortaya cikar.

infirak Anladım ev konusunda kafamı rahatlattınız teşekkürler.
Maaş konusundada fazla kurcalama başına iş alma diyorsunuz yani ?
ve bencede ...
Tekrar teşekkürler cevaplarınız için .
Bilginize emeğinize sağlık .

Dikkat etmek gerek ,iki maaş alayim derken eldekini kaybetmeyesin.6 senedir bakim maaşı aliyorum artik uzmani olduk desem yeridir.Aklinda ki sorulara bi nebze de olsa cvp verebildimse ne mutlu bana.

Üst Alt