(Gölge)
Merhaba, ben sizin yazdıklarınıza ne zaman haksızlık yaptım veya hor gördüm.
Bu konuda sizin kınıyorum.Benim yazdığım yazıların uzun olması boş veya anlamsız olduğuna dalalet değildir.
Peki o kadar iyi biliyorsunuz
kayasmt arkadaşımızın Annesine bir işyerinde 4A-İşçi statüsünde işe giriş yapıp Engelli Vergi İndirimi alması konusunda yönlendiriyorsunuz;
Engelli Vergi indirimi alır birde 3. derece(%59-%40) oran alırsa 20 SGK hizmet yılı 4.400 SGK prim günü ile emekli olacağı şartını neden açık bir şekilde yazmıyorsunuz.Farkında iseniz
kayasmt arkadaşımız paylaştığınız tabloda nereye tabii olduğunu anlayabilmesi için ilk önce Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik sistemini bilmesi lazım.
Bu durumlar oluşmasın diye arkadaşlarımızla yani konuya yabancı tüm katılanlarla önce ayrıntılı bilgi paylaşıyorum ve konuyu anlamalarına yardımcı olmak istiyorum.Forum sayfasında konuyu anlamayadığı içim kaç defa aynı soruyu soran arkadaşımız var biliyormusunuz?
Benim yazımlarım veya yorumlarla ilgileneceğinize arkadaşlarımızı anlayacak empatiyi kurmuş olsaydınız bu yazışmayı sizinle yapmıyor olurduk Sayın
(Gölge).
OturanBoğa
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kayasmt arkadaşımız eğer bir işyerinden 4A-İşçi statüsünde işe giriş sonrası Vergi Dairesine başvurarak Engelli Vergi indirimi belgesi alırsanız ve Vergi Dairesinin onaylayıp vereceği Engelli Vergi indirimi belgesi 2. derece(%60-%79) oranı ile olursa ;
18 SGK hizmet yılı,4.000 SGK prim günü ile Annenizimn paylaştığınız veriler göre/4.075 SGK prim günü 4B-Bağkur veya 4C- Devlet Memuru Değilse) belge alır almaz emekli olur.
Engelli Vergi indirimi belgesi alabilir ve sonucu 3. derece(%40-%59) oranı ile gelirse;
20 SGK hizmet yılı ve 4.400 SGK prim günü ile belgeyi aldığında emekli olabilir ki bu durumda 21.10.2004+20 Yıl=21.10.2024 yılında ve 4.400 SGK primi eksiği nedeni ike 325 SGK prim günü çalışması veya yatırması (Yaklaşık 1 yıl) gerecektir.
İnşAllah bilgiler faydalı olmuştur.
Saygılar.