Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem ananeme bakıyor. Evde bakım aylığı alabilir mi?

leyydii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim 81 yaşında kısmi felçli bir ananem var .uzun zamandır annem bakıyor.. annemin geliri yok ev hanımı. babam ssk emeklis,i emekli aylığından başka geliri yok. oturdukları ev kendilerine ait değil..
evde 4 kişi yaşıyorlar. kızkardeşim okuyor.. ayrıca ananem ölen dedemin emekli aylığını alıyor.. bu durumda anneme bakım parası bağlanır mı? ne yapmamız gerekir?

evinize giren bütün gelirleri topla evde beraber yaşayan kişi sayısına böl 318 tl geçmese maddi açıdan sorun yok demektir diğer mesele doktodan bakıma muhtaç raporu almanız lazım bulunduğunuz yerdeki sosyal hizmetlere başvuru yapın onlar sizi yönlendireceklerdir

Bakım aylığı alabilmek için gerekli kriterler;
1)Ağır özürlü rapora sahip olmak
2)Harhangi bir SGK bağlı olarak çalışmamak.
3)Hanenize giren geliri hane kişi sayısına böldüğünüzde 364,32 TL'den az olması gerekmektedir.
4)El ve ayak foksiyonlarını tek başına kullanamamak
Yukarda şartların uygun olması durumunda hemen başvuruda bulununuz.

1agır özürlü olması
2ihtiyaçları kendi başına yapamayan (wc banyo yemek vs..)
3evde kişi başına düşen gelir 330 tl den az olması
bunlar olursa baglanır

Arkadaşlar biriniz ..318 diyo biriniz 364... biriniz 330 diyo hangisi doğru

Evet evet, 330 tl oldu. Ben de hala el alışkanlığıyla 318 yazıyorum!

01.07.2009 - 31.12.2009 tarihleri arasında net asgari ücret: 496,53 TL
Evde bakım hizmeti için yapılan gelir hesabında bunun 2/3'ü baz alınıyor. O da: 330,6 tl'ye karşılık geliyor.

Dostum asgari geçim indirimi tutarı çıkardığın zaman senin yazdığın miktara denk gelir.

Üst Alt