Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem artık babasından kalan aylığın tamamını mı alacak?

Panak1994

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.siteye yeni uye oldum.annem 10 yildir babamdan bosandi.yillardir kendi babasinin maasina basvurmadi.gecen yil basvurdu sadece kendisi birde annesi aliyordu.annem 903 tl anne annem ise 1800 lira aliyordu.malesef anneannem vefat etti.simdi annem 900 almaya devammi edicek yoksa 2 katinimi alicak.baska alan yoktut maasi.herhangi bir dilekce vermek gerekirmi.

Panak1994
alacak başka yakını kalmadı ise maaşın hepsini anneniz alacak artık diye biliyorum başka alabilecek kimse kalmadığından başınız sağolsun.

Sagolun. Dilekce vermek gerekirmi yoksa otomatikmi yukselir maas

Panak1994
valla şöyle söyleyeyim ben sosyal hizmet lisans son sınıfım stajımı yaparken orada bir vaka gelmişti ve orada babasından maaşı var zaten yaşayan başka kimsesi olmadığından adamın maaşı
bölünmüyor ve hepsi otomatik olarak ona kalıyor diyorlardı ama bir evrak veriliyormu onu sosyal Hizmetler il müdürlüğü yasa ilçe sosyal hizmet merkezine artık hangisine bağlıysanız arayıp sorarsanız net bilgi verirler size

Panak1994 Hepsini değil yüzde 50'sini yani yarısını alabilir.
Buda yaklaşık olarak 1450 TL. civarı bir rakam'a tekabül eder..

Son düzenleme:
Panak1994
evet. dilekçe ile başvurmanız daha iyi olur.ben yetim maaşı almıyordum.devlet hakkın nıye almıyon demedı.sonradan ben başvurdum ve almaya başladım.
annenize tamamını vermezler %50 sini verirler en fazla.

Merhaba bu siteye yeni uye oldum.baya yardimsever dostlar var.
Şimdi sorunum şu.annem dedemden ölum ayligi aliyor kendi annesi ile birlikte.ninem vefat etti kasim ayinda.annem 900 aliyordu yani yuzde 25 .şuan tek maas alan annem.kasim ayinin 26 sinda sgkya tek maas alan annem oldugu icin yuzde 25 oranin yukseltilmesini talep ettik.aralik 4 tarihinde e devlete gunluk odeme olarak 1289 tl yatmis.maaş gunu 21 aralik.simdi bu 1289 tl 21 gunlukmu ? 30 ile carpinca 1933 tl maaş yapiyor.21 aralikta hem 1289 tl birikmis hemde yukseltilen 1933 tl maasmi alacagiz.

Üst Alt