Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem-babam ayrı. Annem yurt dışında yaşayan babamdan Nafaka alabilir mi? [Hukuk]

Akr3pKraL

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba ;
Bu sorum burada cevap bulurmu bilmiyorum ama hukuki sitelerde pek cevap vermek isteyen yok galiba, cevap alamadım.
Abim %90 oranında raporlu (psikolojik) şizofren gibi 40 yaşında ve otuz senelik ruh ve sinir hastanesinde gerek ayaktan gerek aralıklarla yatarak tedavi ediliyor. Babam annem ayrı annemin bi geliri yok ben ilgileniyorum ve yetişemiyorum artık bende evliyim ve üç çocugum var. babam yurt dışında ve maddi durumu çok iyi ama ilgilenmiyor. Nafaka davası açsak kazanırmyız? bilgisi olan varsa cevap verebilirmi.

Mrb gecmiş olsun . Abiniz engelli olduğu için dava ehliyetleri bulunmadığı için vasi atanması gerekir. 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 419'uncu maddesinin ikinci fıkrasına yardım nafakası bağlanır.. 18 yaşından büyük engelli çocuklara süresiz yardım nafakası ödenir.Önce sulh mahkemesinden vasilik kararı çıkartmanız ve yardım nafakası istemeniz gerekir

Üst Alt