Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem babam boşandığında babamın geliri 2022 hesabını etkiler mi?

oldboy2

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba.evde 3 kişi yaşıyoruz.annem emekli 1100 maaşı var.kardeşim burs almaya başlıcak sanırım 500 tl.birde babama yakın zamanda nafaka davası açıcak 300 filanda ordan gelir olur tahminim.bunun dışında bir gelirimiz yok ev kira.deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Detaylı bigi verirseniz daha iyi yardımcı olunabilir. 2022 den kim faydalanıyor, annenizle mi babanızla mi kalacaksınız, alınacak burs geri ödemeli mi v.s

Son düzenleme:
@oldboy2
burda nafakayı annenzı mı alcak yoksa engellı olan mı?engelli olan olursa nafaka aldıg için o na 2022 bağlanmaz 42.soruda cevabı var

Soru 42: Nafaka alan bir kişi 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanabilir mi?
Herhangi bir tutarda nafaka alan kişi 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanamaz.
Soru 58: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait şnt yardımları ve burslar muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?
Evet dikkate alınmaktadır.
Soru 59: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar ve vakıflardan alınan nakdi yardımlar muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?
Evet, dâhil edilmektedir.

@Serkan1436

2022 de her ne ad adı altında olursa olsun tüm gelırler hesaba dahil eidliyo.bursların dahil edilmedıgnı nerde okudun yönetmelıkde değişiklik oldugnu duymadım olduysa ne zaman oldgunu yazarmısın. yanlış bilgi vermeme engel olur o açıdan soruyom

-mka
Aslında forumda da daha önce pek çok kez tartışma konusu olmuş burslar, tespit edilmesi kolay olmamakla birlikte burslardan ötürü sosyal yardımların kesildiğine dair bir örnek te bulunmamaktadır.
Şuradaki açıklamada geri ödemeli burslardan ötürü sosyal yardımın kesilmeyeceği, karşılıksız burslardan ötürü ise kesilebileceği yazıyor.

Ancak Evde Bakım Aylığı Soybis kullanım izin formunda;
K. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü
26. Burs ve Kredi Bilgisinin sorgulanması mevcut olup sorgulanması için izin veriyorum şeklinde imza atılıyor.

2020 maaşını ben alıcam.annem emekli nafaka almıyor.kardeşim öğrenci olduğundan dolayı nafaka alıcak.yani durum şu benim gelirim sıfır.annemijn 1100 tl emekli maaşı var.kardeşimse 500tl burs alıcak ve nafaka davası açıcak babama 200 300 tl verirler diye tahmin ediyorum.ev kira.bu durumda faydalanabilirmiyim ben 2020 aylığından ?

editör abimiz yanlış editlemiş başlığı.annem babam boşanalı 3 sene oluyor.asıl başlık yazdığım gelirlerle , yani annemin emekli maaşı , kardeşimin bursu , kardeşimin alıcağı nafaka , bunlarla 2020 aylığı alabilirmiyim olucak.gelen arkadaşlar yanlış anlamasın diye açıklıyorum.

@Serkan1436
bu burs konusunda net cevap veremıcem sebep şu memurlar farklı farklı yorumluyo olur der güvendırrık arkadası olmaz ,olmaz derik ama olur.öyle memurlar var kı yönetmelıği yorumlayamıyor başları agrımasın dıe kolaya kacıor.
oldboy2
kardeş burda engellı olan sensın bursu alacak olan kardeşin nafakayı kım alacak .
memurlar nasıl yorumlar bılemem ama bence şansını dene başvur kaybedek bişyin yok.ne deyikler ağamdan at isterim verirse biner gelirim vermezse döner gelirim
şimdi anne maaşı 1100 + burs 500 + nafaka 300 : 1900 edio.evde 3 kişisiniz 1900 ü 3 e bölünce 2022 maaşı olmaz ama yardımına kira yetişir.kırada oldgunuz için gelir hesabında emsal kira bedeli düşülür.siz 100 liralık bı evde ıkamet edıyor olsanız bile 1900 -100 :1800 / 3 : 600 eder.gelır sınırı 609 bu durumda bile 9 lira ile kurtarırsınız ama dedğim gibi memurlara gelecek heyete bağlı işiniz.deneyın bakalım nasıl yorumlayacaklar.
not: emsal kira bedelini heyet belırler sizin kıradayız dmenız yeterlı.o cıvarda benzer evler kac tl kıralık ıse o baz alınır

Üst Alt