Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem, babama psikolojik şiddet uyguluyor. Ne yapabilirim?

gpekyaman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ben beyin damarları tıkalı olan gözleri görmeyen yanlış ameliyat sonucu %93 özürlü kağıdı verilen bir babanın kızıyım.
Size konuyu en baştan anlatacağım.
Abim ben babam ve annem, annemin hakkı olan bir evde yaşıyoruz. Ev annemin üzerine çünkü eşler edinilen mallara ortaktır kanunundan önce annem evi üzerine aldı.
Babamın imza yetkisini de babamın rahatsızlığı sonucu üzerine aldı annem. Ve sgk bakım aylığı alıyor, bir de babamın emekli maaşını. Biz çalışıyoruz. Abim ve ben. Yaşlarımız 27-29
Bizi sürekli evden kovuyor annem. Bakım aylığı aldığı için, bizim de maaşlarımız olduğu için kovuyor. Çünkü çocuklar eve bakmak zorunda olduğundan maaşı kesileceğinden. Eğer kendi rızamızla çıkmazsak, polis çağıracağını ve bizi evden kovma yetkisi olduğunu söylüyor. Babama psikolojik şiddet uyguluyor. Çok afedersiniz ama erkeklik duyguları ile bile oynuyor. Babamın günden güne ruh sağlığını da bozuyor.. Sen öl kendime koca bulucam, maaşını da alıcam, seniı çekemem ben gibi sözler söylüyor. Ne yapabilirim?
Gerçekten vicdanım sızlıyor. Lütfen yardım edin bana

Annenizin aldığı bakım parası babanızın ihtiyaçlarını gidermek ve ona en iyi şekilde bakması için devlet tarafından verilen bir paradır.şayet anneniz babanıza manevi şiddet uyguluyor ona gerektiği gibi bakmıyorsa sgk ya başvurup şikayetçi olabilirsiniz.eve gelicek olan heyet iddalları tesbit etmesi halinde bakım parasını kesicek.gerekirse anneniz hakkinda işlem başlatacaktır.gerekirse devlet babanızı alır bakım evinde en iyi şartlarda bile bakar.

babanızın vasisi anneniz ise siz sosyal güvenlik uzmanına başvursanız bile babanızın ifadesi önemli sizi evden uzaklaştırabilir yaşınız geregi siz ancak adli birimlere tehdit ve hakaretten suç duyurusunda bulunabilirsinizki şahit gerekli bence durumunuz annenizin insiyatifine baglı

babanızın maaşı var bakım maaşı var neden o evde kalıyorki ya ayrı bir eve çıkın yada bakım evine verin babanızı..annenizin hakaretlerinide cep telefonu ile kaydedin zor değil herhangi bir iddada bulunursa kanıt olarak bulunsun

ispat için eve gizli kamera kurup ,annenizin hareketlerini görüntü tespiti yapabilirsiniz..

muhendis3232;

delil anlamında yeterli olsada herşey babanın ifadesine baglı

ıkı kardes maas alıyosunuz yetıskın aklı basında
annenız sızın deyımınızle sapıtmıs olabılır belkım
ona gore sızde vıvdan denen olay varsa neden babanızı horlatırsınız once ayrı ev
sonrada babanız ıcın olan paralarla nasılsa bakıcı tutardınız sızı kovuyorsa herhalde elınızde ekmegınız olup bunu cekmezsınız

ispat için eve gizli kamera kurup ,annenizin hareketlerini görüntü tespiti yapabilirsiniz..

Başkasının evine ondan habersiz gizli kamera koymak özel hayata müdahale anlamına gelir. Bu durumda siz suçlu çıkarsınız

anne sizin baba sizin....başkası olmazsınızki..yanlışmı biliyorum?

Kim olduğunuz önemli değil gizli kamera ile çekilen kayıtlar ile mahkemeye başvurduğunuz takdirde suçlu siz olursunuz

Herhangi bir yerde bir suç işleniyorsa bunu kanitlamak için kamera konulmasında hiçbir sakinca yoktur çünkü burda bir suçu belgelemek işlevi söz konusudr.ve suç teşkil etmez.

shukufe;

Abim ve ben olgun insanlarız evet, maaşlarımız var. İstesek ayrı eve çıkarız ama aile bütünlüğünü bozmak istemiyoruz. İmza yetkisi annemde, biz babamızı alıp çıkamıyoruz. Ayrıca ben eve çıksam babamla, çalışıyorum. Nasıl bakarım ki ona?Bakıcı mı tutayım? Maaşım ev kirasına yetse babamın bakımına yetmez ki.

melek_6;

Babamın beyin damarları tıkalı. Cümle kuramıyor. Kelimeleri yanlış söylüyor. Nasıl savunsun kendini.Ya da nasıl anlatsın? Ben bir çözüm aramaya buraya geldim ama size kendimizi savunuyorum şuan.
Sanırım bizim işimiz annemin vicdanına kaldı.

Atsan atamazsın ,satsan satamazsın lanet olası bi durum zor
Ben capsinin söylediklerine katılıyorum enmantıklısı gizli kamera ,enazından elinzde bir kanıt olmuş olur

problem öyle büyükki, kim ne dese faydasız. tek çözüm bence kısa süreliğinede olsa babanızı bakım evine götürmeniz . babanızın yokluğunda, bakım parası kesilirse belki düzelme yoluna gidebilir. babanızı bakım evine götürmekte problem olacaktır. bunun içinde sosyal yardımlaşmaya isimsiz bir telefonla ihbarda bulunabilirsiniz.
bunları uygulamakta çok zor ama yinede denemekte fayda vardır.

allah sana kolaylık versin kardeşim.

Bi yanda annem, bi yanda babam. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Annemin de psikolojisi bozuldu evet. Geçmişte aile olarak babamın hataları çok büyük. Yine de annem vicdanlı bi kadındı. Her koşulda ona bakımını en iyi derecede yaptı. Ama artık işler öyle gitmiyor. Zaman annemi de yıprattı. Haliyle onunda sabrı kalmadı. Patlama noktası bu sanırım. 1 aydır tehditler hakaretler havada uçuşuyor. Çünkü her şey annemin.

Zaten benim anladığım şu. Bizim abimle kredilerimiz var. Kendi hayatlarımızı kurma yolunda edindiğimiz, yapacağımız şeyler var. İkametlerimiz bu evde olduğundan, yardım param kesilirse ben ne yaparım korkusu var annemde. Maddi geçimini sağlamak için, saldırmayı seçti annem... Bir çok kez ikametlerimizi almamızı söyledi. Benim değil de, erkek evlat eve bakmak zorundaymış. Abim de evden ikametini alamıyor.
Çünkü annem her kızdığında polis çağırcam attırıcam seni bu evden diyince...Polis çağırırsa ikameti bu evde değil. Haneye tecavüzden içeri attırır mazallah annem, abimi...
Ne abuk bir durum!

sıze nasıl bakım parası verdıler 3 maas bıde ayrı bakım

Verdiklerinde biz yeni mezunduk, çalışmıyorduk. İkametlerimiz okuduğumuz yerlerdeydi. İşe girince oturduğumuz yere aldırdık.
Sorun bu.

ALLAH,a havale edin abi kardeş tutun bır ev alın babnızı yanınıza az cok gecının en azından mutlu olun yazıklar olsun.

Üst Alt