Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem babasından kalan emekli aylığını alabilir mi?

turan1977

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
61
merhaba arkadaşlar ben bir şey öğrenmek istiyorum,annem rahmetli babamdan dolayı emekli maaşı alıyor, anneannem dedemden kalan emekli maaşını alıyordu vefat etti,şuan annem babasından kalan emekli maaşını almaya hakkı varmı.
annemde ssk lı,ölen anneanemde ssk lı..

turan1977

Soru şu sanırım: kadın eşinden dul maaşı alıyor. kadın babasından yetim maaşı da alabilir mi?

eş ne zaman öldü ve ssk mı Bağkur mu memur mu?
baba ne zaman öldü ve ssk mı Bağkur mu memur mu?

bülent bey, babam 2005 te öldü ssk lı, dedem 2001 de öldü ssk lı. ilginiz için teşekkürler

turan1977

Maalesef aynı anda ikisini de alamaz. Hangisi daha yüksekse onu tercih edebilir.
Anneannen ölmeden önce annenden daha yüksek bi maaş alıyor idiyse, onunla mukayese ederek tercih edebilir annen.

bülent bey,tarih sordunuz onu yazdım,tarihten mi olmaz..ikiside işçi emeklisi aynı maaşı alıyorlardı..bazı tanıdıklar diyor ki ,birini tam diğerini ise yarım alabiliyorlar diye.
neden alamıyor acaba farklı sigortamı olması lazım yoksa,ölüm tarihlerimi uymuyor şartlara.

o zaman anladığım kadarı ile 2 si de ssk lı olunca olmuyor sanırım.iyi günler

.mka

sizin yazdığınıza göre sanki 2 ci maaşın yarısını alabiliyor ama karışık gibi.

Üst Alt