Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem bu hastalıklardan rapor alıp doğum borçlanması da yaparak emekli olabilir mi?

mert478

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Annem birçok ilaç kullanıyor yıllardır. Şeker tansiyon hatta yatarak uyuyamıyor oturarak uyuyor.

E-devlette 2 senede bir raporları yenileniyor. Şuanda kullandığı 3 ayrı rapor var elinde bunlardan emekli olabilirmi teşekkürler.

İlk rapor;

Teşhis Adı Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Tanılar
07.02.1 - Diabetes Mellitus(E10-E14) 21/05/2018 19/05/2020

İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, KOMPLİKASYONLARI OLMAYAN

07.02.1.2 - Insulin kullanan Tip II Diabetes Mellitusda strip kullanim raporu(E11) 21/05/2018 19/05/2020

ikinci rapor;

Teşhis Bilgileri Teşhis Adı Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Tanılar
20.00 - EK- 4/D Listesinde Yer Almayan Hastalıklar 21/05/2018 19/05/2020

DİYABETİK POLİNÖROPATİ (E10-E14 ORTAK DÖRDÜNCÜ KARAKTER .4 İLE)
DİYABETİK POLİNÖROPATİ (E10-E14 ORTAK DÖRDÜNCÜ KARAKTER .4 İLE)

Üçüncü rapor;

Teşhis Adı Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Tanılar
04.05 - Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15) 21/05/2018 19/05/2020

ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON
ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON

Bu bahsettiğim ilaçları kullanıyor malülen emekli olabilirmi %'leri kaç olur bilgim yok.
Ayrıca Annem genç'ken çalışmış sonra işten ayrılmak zorunda kalmış.
Doğum tarihi:1968
İşe giriş tarihi:13.01.1983 prim günü 2441 ben dahil 3 çocuk 1993 -1994 ve 2005 doğum borçlanması ile emekli olma ihtimali varmıdır ?

Annemin emekli olabilmesi gibi bir durumu mevcutmudur teşekkürler.

Malulen emeklilik için çalışma gücü kayıp oranının tek hastaliktan en az %60 olması gerekiyor. Belirttiğiniz hastalıklarla bu oranı alması biraz zor.

Tip II Diabetes Mellitusda oran %20. Diğer hastalık oranları Baltazar formülüne göre hesaplanır, yüksek bir oran çıkmayabilir.

Engellilere taninan vergi indirimiyle erken emeklilik içinse en az %40 engel oranına sahip olmak ve basvurdugu sirada bir işyerinde çalışıyor olmak şartı var.

mert478
Komplikasyona sebep olmayan tip2 diyabete verilecek oran %20, hipertansiyon %10 dur.
Polinöropatiyi bilmiyorum, seviyesi ve etkilerine göre değişir.
Öncelikle yetkili bir hastaneden bireysel başvuru ile erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu alın derim.
Rapor %40 ın üzerinde olursa bir işyerinde bir kaç haftalığına da olsa sigorta girişi yaptırıp vergi indirimine başvurun.
Başvurudan sonra sigortayı sonlandırabilirsiniz.
Doğumlar sigorta başlangıç tarihinden sonra olduğu için borçlanma hakkınız mevcut.
Vergi indiriminiz onaylanırsa prim gün sayısını 3600 e tamamlayacak kadar doğum borçlanması yaparak emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

Annem bu şartlar altında emekli olabilirmi ?

Merhaba, Annem 52 yaşında ve daha önce sağlığında sgk'da prim sayısı var çalışmış 2441 günü mevcut.
Şuan annem yaklaşık 7-8 senedir şeker hastası astım ve tansyion hastası. günde bir avuç ilaç içiyor ve insulun iğnesi sabah ve akşam 30'ar doz vuruyorum. Ayrıca ayakları sürekli ödem yapıyor şişiyor iniyor.

Annem emekli olsun istiyorum ama nasıl olur hiçbir yol yordam bilmiorum yardımlarınızı bekliyorum.

E-nabız'dan aldığım son rapor verilerinde şunlar yazıyor

ICD KODU VE TANI(LAR)

I10 ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON
E11.9 İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS,
KOMPLİKASYONLARI OLMAYAN
E11.9 İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS,
KOMPLİKASYONLARI OLMAYAN

TEŞHİSLER

Teşhis Adı Baş. Tarihi Bitiş Tarihi
04.05 - Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15) 31.08.2020 30.08.2022
07.02.1 - Diabetes Mellitus(E10-E14) 31.08.2020 30.08.2022
07.02.1.2 - Insulin kullanan Tip II Diabetes Mellitusda strip
kullanim raporu(E11)
31.08.2020 30.08.2022

Ayrıca şöyle birşey yazıyor
COVİD 19 RİSK RAPORU - - İNSÜLİN-BAĞIMLI DİYABETES MELLİTÜS

Yardımlarınız benim için çok değerli çok teşekkür ediyorum şimdiden.

mert478

öncelikle annenize rapor alın oran ne kadar yüksek olursa emeklilik yıl prim o kadar düşüyor rapor çıktıktan sonra gene yardımcı oluruz.. İLK SGK GİRİŞİ HANGİ TARİH ONUDA YAZIN

muhendis3232

Yardımınız için teşekkür ederim. sağlık raporunu Hastanedenmi yoksa herhangi bir yere başvuru sonucundamı alıyoruz. Bu arada
İşe giriş tarihi 13.01.1983

Öncelikle geçmiş olsun. Bende aynı şekilde tip2 diyabet ve tansiyon hastasıyım. Toplamda yüzde 50 raporum mevcut. %28'i tip 2 diyabet ve tansiyondan kaynaklı. Tansiyonun da seviyesi var. Ama bu tablo da yüzde 28 olarak gözüküyor. Tavsiyem eğitim araştırma hastanesinden randevu alıp her birime görünmeniz yönünde olacaktır.

ykamci1987

ilginiz ve dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim. Siz emekli olabildinizmi son durum nedir çok geçmiş olsun sizede bol şifalar.

mert478

Teşekkür ederim engel oranım yüzde 50. 33 yaşındayım yaklaşık 5 sene sonra emekli olacağım.

ykamci1987

Yüzde 50 yeterli oluyormu annem 52 yaşında bizde randevu alıp birimlerden rapor alsak o kadar yüzde olurmu acaba en kısa zamanda götürücem annemi teşekkür ederim.

mert478

Gidip tecrübe etmeniz gerekiyor. oran ne olur onu bilemem. emeklilik konusunda ise sigorta giriş tarihi prim günü önemli.

Üst Alt