Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem daha 35 yaşındaydı... [O an]

PuFFiN

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
annem daha 35 yaşındaydı .
midesinden rahatsızlandı. doktora götürdük .mikrop kaptı. 3 gece kaldı devlet hastanesinde. ihmaller zinciri... solunum durması koma..
5,5 ay özel hastanede yoğun bakımda...
yaşamaz dediler bilinci açılmaz acıldı
solunum makinasından kurtulamaz kurtuldu
eskisi gibi olmaz dediler
uğraştık elimizden ne geliyorsa yaptık ...
doktorlar her gördüklerinde şaşırdılar ama umut vermediler yürür demediler yürümez de diyemediler...
biz yine uğraştık masajlar egzersizler bitkiler caylar...
iyi gidiodu belki yürümesi zordu ama eskiden iyiydi... mutluydu
yine hastaneye yattı kontroller doktorlar inanmıo ama belki bi umut yine bi fizik tedavi yaptırsak diye düşünüoduk..
bir beyin cerrahı geldi baktı şaşırı bn makineye bağlı sanmıştım bu baya yaşıomuş... beynindeki hasar çok ciddi bir hasar nefes alması bile mucize...
ama bence yürüyebilir bu kadar olduysa başardıysanız bu kadarını...
EVET ilk defa bir doktor bize yürüyebilir demişti
nasıl sevindik hiç eksilmeyen umudumuz yeşermişti...
o bile sevinçliydi zor yaptırdığımız egzersizlerini kendi yapmak istiyordu ben yürüyeceğim diyordu...
Nöroloji bölümünde yatıyordu...nörologları da farketti bi değişiklik olduğunu daha iyi olduğunu fizik tedavi başlayabiliriz dediler...
sonra babam heyecenla gidiyor fizik tedavi bölümüyle konuşmak için...
tabi önce annemi güzelce yatağına yatırıor ...zaten odasında tek başına yatağında durabiliyordu...
O sırada başka bir refakatçı kadın elinde simitlerle içeri gir .tek kişillik odada kalıyordu ve yatak kapıyı görmüyordu...
Elindeki simitleri hiç düşünmeden yiyebilir mi yasak mı bu hasta yutar mı yutmaz mı diye düşünmeden kucağına bırakmış arkasına bakmadan cıkmış...
Babam bu sırada yoldan geri dönüyor neyse yemek saati geldi sonra giderim yemeğini veriyim 5 dk ya sadece 5 dk bile boş kalmadı...
Simit yemeye çalışırken boğuldu ... beyninde ağır hasar vardı tam beyin kumanda etmiyordu vücudu...
Işte o an
hastaneye çağrıldık okuldan acil
vardığımda noldu dedim annen simit takıldı boğazına... ölücek derken yaşadı kurtuldu ..ilk defa ileşeceş derken yitirdik.....
Inanamadım tabi...
Morgta görene kadar...ama 5.5 aylık yoğun bakım sürecindeki hali morgtakinden dah berbattı. O zaman hepsini atlattı ama simiti atlatamadı...

Nolur insanlar biraz daha düşünceli olsa...nolur herkes özellikle doktorlar işlerinin insan hayatına mal olabileceğini düşünerek daha özenli işleriniz yapsalar nolur insanlar biraz daha bilinçli olsa...

nee biçim iş bu yaa .. cahill düşüncessizz insanlarr.. ne diyim ki arkadaşım.. çok zorr bi durum yaa.. Başşınn sağolsunn.. Allah mekanını cennet etsin.. ama keşke daha bilinçli bir toplum olsaydık...:(

başkalarının hatalarıyla mahvolduk zaten anlamıorum insanları sadece biraz düşünceli olmak lazım bu kadar...

Zor günler yaşamışsınız başınız sağolsun

zor bir durum...başınız sağolsun...

Ne kadar üzücü. Bilnçsizce davranış. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Başınız sağolsun. Allah sizlere sabır versin.

GERÇEKTEN ZOR başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah..

rabbimden sabırlar diliyorum hele böyle bir kaybınızdan dolayı çok üzüldüm şaşırdım ve inanılmaz kızdım.bu nasıl bişidir bu nasıl bir bilinçsizce davranıştır.o kadar mücadele edin umutlarınız hiç tükenmeden aylarca çaba gösterin,biri gelsin simit versin ve siz annenizi kaybedin.yok böyle bişi bu kadarmı olur dedirten durum bu olsa gerek
başınız sağolsun sabırlar diliyorum

Zor günler geçirmişsiniz. Allah sizlere sabır versin. Annenizin mekanı cennet olsun

Başınız sagolsun Allah kalanlara sabır versin annenizin yeri cennet olur inşallah......

maalesef hastalarımıza hasta olarak bakılmıyor onlar birer iş ve herkes işini yapıyor kimi iyi kimi kötü bana katılırmısınız bilemiyorum ama sağlık ocaklarında bile bugün iş yok yada bu gün iş çok deniliyor dileğim oki Allah dert verip derman aratmasın annenizin mekanı cennet olur işallah sizlerede sabır diliyorum.

başınız sağolsun Allah mekanını cennet eylesin .

bazı şeylerri anlatmak zordur dügümlenir bogazına biçok şey yutarsın yaşadıkların hayatın içinde var olan ve olacak olan şeyler bunları sen her saniye yaşarkerken bizler sadece bi kaç dakika okuyup ortak olmaya çalışıyoruz yaşadıklarına.allah yattıgı yeri nur etsin bunu bilmeni isterim.ama bu bi teselli verirmi size bilmiyorum ama herkezin kimselere açamadıgı bi derdi vardır emin ol kimi ona göre en büyük derttir hyatta kimi ise size bana göre komiktir.bize yazılan yazgıyı yaşıyoruz çogu zaman.

Hayatın insana ne getireceğini bilmediğimiz için hayatın her zaman sürprizlerle dolu olduğu gerçeği her zaman mevcuttur. Olayların zorluklarından çok yapılan mücadeledeki kararlılık daha önemlidir. İşte bunun için olaylar ne kadar zor olursa olsun verdiğimiz mücadelede başarılı olmak için kararlı, sabırlı ve azimli olmakta her zaman için fayda vardır. Hayatı bütünlüğüyle yaşamak ve bütünüyle olayları kabullenmek hayata dair düşünceleri hayata dair duygularla pekiştirmek her zaman bize fayda sağlayacaktır.

Başınız sağolsun..

hepiniz çok sağ olun.Allah hiç kimseye böyle acılar göstermesin.iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim....

Sizlerden bir isteğim var.hiç bir zaman pes etmeyin...o hiç pes etmezdi...
ben hastayım ben engelliyim özürlüyüm deyip eliniz eteğinizi çekmeyin hayattan...
evet annemde engelliydi.hemde zihin sağlığı da yerin değildi tam olarak ama yinede o haliyle başkalarını güldürüp te onların gülümsemesinden mutlu olurdu...
evimizin neşe kaynağı O' ydu...

bitanem annem sağlığında da hastalığında da bambaşkaydı...
dualarınız eksik etmeyin onuda katın dualarınıza...

DAHA ÖLÜMÜNÜN ÜSTÜNDEN 24 GÜN GEÇTİ BEN NASIL BAŞETCEĞİMİ BİLMİYORUM...ONUN YANINDA OLMAK İSTİYORUM..

başınız sağolsun Allah sabır versin

Puffin ne yazacağımı şaşırdım siz onca emek verin ve bir simit yüzünden anneciğinizikaybedin:(
Allah sabır versin,cennet mekanı olsun inşallah ve böyle düşüncesiz insanlarada biraz duyarlılık,fikir versin rabbim...

artık dönüşü yok mecburen katlanmak zorundayım... önceden anneme bakardım sürekli düşünürdüm annem için başka ne yapablirim ona ne iyi gelir ne fayda eder diye..içim rahat etmezdi.. ama artık yapabilecek bir şeyim yok...

Okuyunca gerçektençok üzüldüm allah rahmet eylesin annenize ve sizlere de sabır versin kardeşim...Evet bir yakını kaybetmek çok acı hele bu yakında anne yada baba kardeş olursa daha bi kötü ama sabretmek lazım kardeşim..sende sabret ve annenin hep yanında olduğunu seninle sevindiğini seninle üzüldüğünü düşün..ve anneni üzmemek içinde daima üzülmemeye çalış ..Tabi söylemek yapmaktan daha kolay ama sabredeceksin..Tekrardan Allah rahmet eylesin annenize ve sizede sabırlar diliyorum..

başınız sağolsun pelin hanım ..inşaallah annenizin yaşadığı sıkıntılar ahiret hayatında kendisine rabbimizin rahmeti merhameti ve affı için kefaretdir. kabri cennet bahçelerinden bir bahçe ve mekanı cennet olsun.. ve Allah geride kalanlara sabır ve sağlıklı uzun ömürler versin..

sevgili arkadaşım güçlü olucaksın ve kendini bırakmıcaksın öncelikle.yaşadığımız sürece acıları tatmamız kaçınılmazdır şu hayatta.sahip olduklarımızı kaybetsekte,onlarla yaşadıklarımızı düşünüp sevgiyle anmak yapabileceğin e doğru davranış olacaktır.acın çok taze seni çok iyi anlıyorum.sadece biraz sabırlı ol ve zamanla daha iyi olacağını düşün.

ölüm acı malesef dayanmaktan başkada çaremiz yok isyan etmeden bu acıyı göğüslemen dileğiyle allah yar ve yardımcın olsun kardeşimm

Çok üzüldüm inanın,Allah sabır versin, Annenizin ruhu şad olsun ve böyle bir acı bir daha hiç yaşamayın.

Üst Alt