Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem dul aylığı alıyor. Rahatsızlıklarından dolayı Evde Bakım aylığı alabilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

veydel

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. annemde ileri derecede kalp rahatsızlığı+şeker hastalığı(insülin kullanıyor)+yüksek tansiyon+dizlerindeki rahatsızlıktan dolayı yürümede zorlanma+bronşit hastalıkları mevcut. annem babamdan kalan emekli maaşını alıyor. sizlere sormak istediğim evde bakım aylığıda alabilir mi? alabilirse ilk etapta yapmamız gereken ne?
yardımcı olursanız sevinirim...

ağır özürlü ve süreklidir raporu alması kendi ihtiyaçlarını karşılayamaması gerekiyor

birde hane başı geliri 380 lirayı geçmemesi lazım

arkadaşim annenizin raporu %51 ve üzeri agir raporluysa bakıma muhtaçlik kriterleri uyuyoarsa tabiki alabilirsiniz

veydel;

Başvuru Şartları:

1 Özürlü sağlık kurulu raporunda “Ağır Özürlü” olduğunu belgelendirenler

2 Özürlü kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip-soyunabilme, merdiven inip çıkabilmek…

3 Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı, birey sayısına bölündüğünde kişi başına düşen gelir bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar (Bugünkü asgari ücrete göre 318 YTL) (Aile bireylerinin hesaplanmasında üvey evlatlar, askerde olan ve vatani görevini yapmakta olan bireylerde sayılmakta, ayrıca, aile bireylerinin geliri toplamında üniversitede okumakta olan bireylerin almış olduğu öğrenci kredisi ve burslar miktarı ne olursa olsun gelir kapsamı dışında tutulmaktadır.)

İkinci gereklilik belki bu hizmetten yararlanmanıza mani olabilir.

sadece,herhangi bir kurumdan maaş almak, evde bakım parasını almaya engel olmaz. özür ve gelir şartları uygun bulunursa bakım parası alınır.

2011 ilk altı ay asgari ücret 570 tl,bunun üçte ikisi 380 dir. ailenin toplam geliri,kişi sayısına bölündüğünde 380 tl nin altında olmalıdır.

arkadaşlar bizim biraz zor gibi. hanede 4 kişi görünüyoruz. aylık 3000 küsur gelir var artı annemin evi de var artı ihtiyaçlarını(çok sükür) karşılayabiliyor. eğer alabilseydik ihtiyacı olan bir ablam var onlara verecektik...

yani şimdi veysel bey sizin dediğiniz akılda bile geçirilmemesi gereken bir şey,siz forumda paylaşıyorsunuz.

yuhhh diyorum VEYDEL gerçekten yuh... devleti böle siz gibiler sömürüyor..her tansiyonu,şekeri olana devlet bakmıyor.üstelik iyi birde geliriniz var..gerekçenizde utanç verici...ihtiyacı olan ablaya kendi kaynaklaınızdan yardım edin...başkasının hakkını çalarak değil.. eminim siz elektrik faturası da ödemiyorsunuzdur..
arkadaşlar bu tür insanlara cvp vermeyin,olur ya gözden kaçıpta maaş almayı başaranı şikayet edin...

Pes! Söyleyecek söz bulamıyorum...Devlet sizin gibiler yüzünden gerçek ihtiyacı olan hastaları araştırma eleğine sokuyor!

mikado456 bana akıl vermek sen ve senin gibilerin haddi değil. önce haddini bileceksin... araya elkt faturamı bile eklemişsin yaa. sen ne tür bir insan oluyorsunda beni yargılıyorsun.... bilip bilmeden popülarite sevdasına sallamışsın...
herkesi terbiye sınırlarına davet ediyorum. tüikte kayıtlı olarak evde 4 kişi görünüyoruz. 4 kişi 3 ayrı ev aslında. yani sadece tüikte aynı evde görünüyorlar. neyse size soru soranda kabahat.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt