Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem dul maaşı alırsa kardeşlerimin evde bakım aylıkları kesilir mi?

akin007

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
2 tane ağır özürlü kardeşim var... 2 kardeşim 2022 maaşı alıyor annem de evde bakım maaşi alıyor ikisinede... kardeşlerim zihinsel engelli... babamı kaybettik 3 ay oldu... annem dul maaşı alabilir mi??? eğer alırsa evde 3 kişi yaşıyorlar annem ve 2 özürlü kardeşim annemin maaşı kesilir mi??? 2022 maaşları ne olur???

Senin gelirin var mı, eğer gelirin varsa da yoksa da sizin eve giren toplam gelir 2022 maaşı almak için belirlenen sınır rakamı geçmezse o zaman dul maaşı engelli maaşı etkilemez, mesela anladığım kadarıyla sizin evde 4 kişi var, engelli maaşı + dul maaşı / 4 = sınır rakamın altı, o zaman engelli maaşı kesilmez aksi halde kesilir...

Son düzenleme:
ben annemlerle beraber oturmuyorum.. annem ve 2 engelli kardeşim oturuyor... annem bakım maaşı 1540 tl alıyor... kardeşlerim de 2022 maaşı alıyor... 3 ayda 750+750 annem acaba dul maaşı alabilir mi???

gelir kriterlerini aşmıyorsa problem olmaz

bildiğiniz gibi yeni yasa ile evde bakım maaşıda gelirden sayılıyor artık zaten 3 kişiymiş evdeki kişi sayısı bu durumda zaten bakım maaşı kesiliyor sanırım

Sarasota, o 2022 aylıkları için.
evde bakım aylığında gelir hesabına evde bakım aylıkları dahil edilmez. ama 2022 aylıkları dahil edilir. Başka gelir yok ve sadece 2022 aylığı alıyorsalar ya da başka gelir de varsa fark etmez, kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı geçmiyorsa dul aylığı sorun olmaz. Lakin dul aylığı aldıktan sonra il müdürlüğüne bu durumun bildirilmesi şartttır.

Yalnız kardeşleriniz 18 yaş altı ise anneniz dul aylığı aldığında 0 iki 2022 aylığı kesilir.

Yok kardeşleriniz 18 yaş üstü ise evde bakım aylığı ve dul aylığı ile birlikte kişi başına düşen aylık geliriniz 255,22 lirayı geçeceğinden her iki 2022 aylığı da ilk sosyal incelemede kesilir.
İlk sosyal inceleme de 1 Ocak 2015'de başlayacak.

Dul maaşi ve bakım parası

Kalem hanım merhabalar, şu an annennem adına bakım aylığı almaktayız (830 tl), babam emekli (1150 tl maaş), ben sgk'lıyım (1100 tl maaş), toplam gelir: 3080 tl, evde 7 kişiyiz. Sorum şu: annennem, dul veya 2022 maaşı alabilirmi? İki maaş içinde kriterler (kişi başı, vs.) nelerdir? Kolay gelsin.

Akil

2022 aylığının baglanabilmesi için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 TL altında olması gerekiyor. hanenizde kişi başına düşen aylık gelir bu sınırı geçtiğinden dolayı anneannenize 2022 aylığı baglanmaz.

dul aylıgı derken vakıf aracılıgıyla eşi vefat etmiş dul kadınlara baglanan sosyal yardımdan bahsediyorsanız maalesef hanede sgk'lı çocukları oldugundan ve hane geliri yine yüksek oldugundan dolayı eşi vefat etmiş kadınlara baglanan aylık baglanmaz.
ama dul aylıgı derken sgk tarafından ölen sigortalıların geride kalan hak sahiplerine baglanan dul aylıgını kastediyorsanız bunun için şuradan yardım alınız lütfen:Dul ve Yetim Aylığı

Üst Alt