Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem dul maaşı alıyor. Maaş zammı neden uygulanmadı..?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
164
arkadaşlar annem babamdan dolayı dul maaşı alıyor tek varis başka alan yok 900 alıyordu maaş bugün gittim çektim 950 tl olmuş seyyanen zam neden vurmadı + bide zam olacaktı 40 lira falan neden böyle az yattı bilen arkadaşlar cvp verirse sevinirim

2000'den sonra maaş bağlanmışsa, o intbak zammmından yararlanamaz

annen babandan kalan maaşın 4te 3 ünü alıyor sen 100tl seyyanen zamdan bahsediyorsun şu an 900 alıyor 3 e böl 300 çarp 4le 1200 eder aslında vefat eden babanın maaşı bu yani size sadece enflasyon oranında zam yapılmış 1100 tlyi zaten geçmiş göründüğü için..

seyannen zam sadece emeklilerin kendisine verildi. Dul yetim aylığı alanlara seyannen zam verilmedi
gazetede okudum bilginize...

annem rahmetlı babamdan kendısıne verılen 1200 tl tutarında dul aylığı alıyor.annemin psıkolojısı babamın vefat etmesıyle cok bozuldu.kenarda az bırsey param var dıyorum kı annemın oyalanabılecegı bı tarzda ufak bır yer acsam annem oyalanır kendısıne ıyı gelır dıye dusunuyorum hem bır yandan da ek gelırı olur dıye dusunuyorum .fakat dostlar kafama takılan bazı sorular var bılgısı olan arkadaslardan yardım talebınde bulunuyorum.ben anneme dukkan acarsam bır tasla ıkı kus vurma durumumda var.annem daha onceden dısarıdan ıstege baglı dıgortalı denıyor ya oraya on bes bın tl tutarında prım odemıslıgı bulunuyor.1)annemın uzerıne dukkan acarsam suan almıs oldugu dul aylıgı kesılır mı.devlet babamız annem bagkurlu olunca senın ısın gucun var o nedenle kesıyorum der mı 2)anneme dukkan acarsak her ay bag kur mu (440tl) ödeyeecegız.3)ben annemın uzerıne dukkan acıp bagkurunu duzenlı sekılde yatırısam emeklı olabılır mı zannedıyorum 8 yıl sonra bagkurunu yatırırsak emeklı olabılecekmıs4)8 yıl gectı uzerınden dıyelım annem emeklılıge hak kazandı dıyelım o sıra devlet babamız sen emeklılıge hak kazanmıssın dul aylıgını kesıyorum der mı
cevapalarınız ıcın sımdıden cook tesekkur ederım

Dükkan açarsanız evet Bağkura prim yatıracaksınız.
Bağkura prim ödemek annenizin dul maaşının kesilmesine sebep olmaz.
Gerekli şartlar oluşunce evet emekli olabilir.

cevabınız için cok tesekkur ederim ufuk bey
babamın vefatından once 1600tl olan paranın %75 ını(1200tl sını ) annem alıyor dul maası olarak
ancak emeklı oldugunda ıse bu paranın yuzde 50 sını yanı 800 tl sını alacagını duydum da o nedenle sız değerli dostlara sormak ıstedımdı.benım sımdı fayda malıyet analızı yapıyorum.daha sonra basıma kötu bırsey gelsın ıstemıyorum :):)

Üst Alt