Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem emekli oldu. Adına aldığım evde bakım aylığını almaya devam edebilir miyim?

lynx2696

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Annem benim adıma bakım maaşı almakta ancak ben üniversitede öğrenci olduğum için bu parayı ben kullanmaktayım. Kendisi yaklaşık bir ay kadar önce emekli oldu ve babamda muhtemelen en geç 15 gün içerisinde emekli olacak. Bu durumda bakım maaşı kesilecektir muhtemelen
iş bu sebepten dolayı benim öğrencilik hayatım epey bir zorlaşacak çünkü ailemden maddi açıdan hiç yardım almamaktayım. Sadece ben ikametgahımı aynı ilçede oturan (bir mahalle ötede) ablamlara aldırmış olursam bu bakım maaşını almaya devam edebilir miyim?
Eğer böyle bir imkan varsa sadece adres değiştirmek yetecek mi yoksa başka işlemlerde var mı?

Bilgisi olanlar cevap verebilirlerse sevinirim çünkü İstanbul'da ikamet etmekteyim ama Ankara'da öğrenciyim ve şehir dışında okumak bir engelli için gerçekten zor.

18 yaşınızın üzerinde olduğunuzdan, başka adrese alınmanız durumunda, hanedeki kişi sayısının 486,85 TL'nin çarpılma ile sonucuda çıkan miktarı geçmiyorsa alırsınız.
Ancak durumunuz çok kritik örneğin, üniversiteyi aynı yerde mi okuyorsunuz? ayrıca adresinizi taşıdığınızda bakıcı değişikliğide yapacak mısınız örneğin bu da önemli... Anneniz başka adreste olsada hem gelire dahil edilmez, hemde bakıcılığı devam edebilir ancak, bunun kararını heyet verir... yada ablanızın bakıcı olması gerekir... gibi bazı noktalar var. Siz en sağlıklı bilgiyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan alıp ona göre hareket edin..

Üst Alt