Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem emekli ve Dul maaşı alıyor. Ben 2022 maaşı alabilir miyim?

exice

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm abilerim ablalarım. Ben %45 engelli organik olmayan psikotik bozukluk hastasıyım. Annemle aynı evde kalmaktayım. Sadece ikimiziz. Annem emekli aylığı alıyor ve babam vefat etti, ondan dolayı da onun maaşından da pay alıyor. Ben nasıl bir hesaplama yapacağımı anlayamadım bu durumda. Emekli ve ölen yakının maaşları, aylık kişi başı geliri nasıl etkiliyor? Ben 2022 maaşı alabiliyor muyum? Bana detaylı bir açıklama verebilir misiniz? Teşekkür ederim.

Evde 2 kişiyseniz eve giren gelirin 1218 lirayı geçmemesi gerekiyor. Kişi başı düşen gelir 609 lira çünkü. 609×2=1218 eder.

Peki evde tek başıma kalırsam, annemi abim gile yollarsam ne gibi durumlar olur? Eve hiç maaş girmeyecek o zaman. Cevabın için teşekkür ederim bu arada kardeşim :).

Evet annen kendi ikametini abinin yanına alırsa. Sende tek başına yaşıyor gözükürsen hiçbir sorun kalmaz maaş bağlanması için.

Peki kardeşim teşekkür ederim. Bir soru daha sormak istiyorum. Engelli raporum da "Tedavi ile çalışabilir" yazıyor ama çalışamıyorum. Raporu 2014 yılında aldım ve çok şey değişti. Bu yazının yazması maaşı almama engel olur mu?

Rapor kullanım amacında başka ne yazıyor mesela. ?

Raporun kullanım amacı kısmında sadece "Özürlü kimlik kartı" seçilmiş. Başka hiç birşey yok. Psikiyatri kısmında ise: "Yaklaşık 1 yıldır organik olmayan psikoz tanısıyla antipsikotik tedavi ile takip ediliyor affektif tepki aralığı sığlaşmış düşünce içeriği fakirleşmiş. Bu haliyle tedavi ile çalışma olanağı veren organik olmayan psikoz olarak değerlendirildi" yazıyor. Ağır özürlü olmadığımı ve raporumun süresiz olduğu yazıyor.

Raporu 2014 yılında aldım. O zamandan beri hastalığım ve gördüğüm tedaviler de çok değişti

Bence yeni rapor alman daha iyi olur senin için.

Çünkü sosyal yardım kısmının işaretlenmesi gerekirdi yada 2022 sayılı yasa diye diğer açıklamalar kısmına not düşülmesi gerekli.

Anladım teşekkür ederim kardeşim yardımların için. Engelli raporu almak çok işkenceli bir süreç benim için. Çok bunalıyorum çünkü dayanamıyorum. Başka önerileri veya fikirleri olan var mı merak ediyorum?

Baban üzerinden yetim maaşı alma ihtimalin var. Sosyal güvenlik kurumuna başvur. Yetim maaşı almak istiyorum engelliyim diye söyle. Onlar seni muayeneye gönderir. Heyete girersin yine. Ama raporu sana vermezler sosyal güvenlik kurumuna gönderirler. Sgk raporu inceler maaşa bağlanıp bağlanmama konusunda olumlu yada olumsuz karar verir.

Babam vefat ettiğinde kurumdan kadın aradı. Yaşımı söyledim ve engelli olduğumu söyledim. Tamam o zaman seni hastaneye sevk edeceğim haberimi bekle dedi. Bu 7 ay önceydi ve hala haber yok :(. Babamın maaşını ablam ve annem alıyor. Eğer maaşa ben de dahil olursam ablamın maaşı bana böleceklermiş. O da 200 tl gibi küçük bir rakam. 2022 aylığı benim için çok daha iyi. 2022 maaşıyla çoğu ihtiyacımı karşılayabilirim.

O zaman annen evdeki kaydını abinin yanına alsın. Sen tek kalıyor görün. Kaymakamlığa yani sosyal yardımlaşmaya başvuru yap. Raporu kabul ederlerse başvurunu alırlar.

sweet guy

ihtimal vardı ilk mesajı okurken benımde aklıma geldı amma raporu %45 oldugu için yetim maaşı olmaz yetim maaşı için %60 olacak başka şartlarda var ama rapor olmayınca dıgerlerıne gerek bile yok

Sen ikamet işini hallettikden sonra yardımlaşma vakfına başvuru yapmaya git. Raporu kabul ederlerse başvuru dilekçeni alırlar.

Üst Alt