Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem hem dul aylığı hem de babasından yetim aylığı alabilir mi?

Mimarmusti

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar;Dul ve yetim ayligi hakkinda bir sorum olacak. Simdiden tesekkurler.Benim annemin hicbir sosyal guvencesi yok. Dedem (aanemin babasi) 1998 yilinda vefaat etti.3 Ay oncede babam vefat etti. Annem suan babamin bagkur emeklilik maasini aliyor. Ayni zaman bagkur emeklisi dedeminde maasini almak istiyoruz. Fakat sgk alamayacagimizi soyledi. İnternette arastirdigimda 2003 yilinda yargitaydan bu iki maasin alinabilecegine dair bir karar cikmis. Fakat kafami karistiranBu karar sadece ssklilar icin mi yoksa bagkur emeklilerinide kapsar mi? Kapsamaz diye bisey bulamadim ama hep ssklilardan ornek verildigi icin supheye kapildimSonuc olarak babam ve dedem bagkur emeklisidir annem yargitaya basvurdugu takdir de hem dul hem yetim maasi alabilir mi ? Birazuzun oldu simdiden tesekkur ederim. Herkese kolay gelsin.

İkiside Bağkur'lu olduğu için ikisini birden alamaz, fazla olanı tercih etmek zorunda. Biri Bağkur diğeri SSK olsaydı ikisini birden alırdı.

İkisininde SSK'lı olması durumunda eşi veya babası [FONT=Arial] 6.8.2003 tarihinden önce ölmüş ise, dul aylığı alan kadın SGK'ya yetim aylığı başvurusunda bulunabilir. SGK kabul etmezse dava açabilir.. Alabileceğine dair Yargıtay kararı var.[/FONT]

Bu durum neden bagkurlular icin gecerli degil bilginiz var mi

bizimde benzer sorunumuz var kayın validem 1994 yılında ölen eşinden (sgk) dul maaşı almaktadır.1996 yılında vefat eden babasının (sgk) maaşını talep etti bağlamadılar bildiğiniz emsal yargıtay kararı varmı dava açsak şansımız olurmu

Üst Alt