Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem hem dul aylığı hem de yetim aylığı alabilir mi?

Icewizard

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Babam 1993 yılında vefat etti ssk dan annem dul aylığı almakta anneannem de bağkur emeklisi vefat etti .
Annem hem dul aylığı yem yetim aylığı alabilir mı. Alabilirse anneannemin ayliginin ne kadarını alabilir

Alamaz, çünkü annen evli, kız evlenince ye kadar erkek okuyorsa 25yaşına kadar bu aylıktan faydalanır

Valla pes diyorum başkada sözüm olmaz yemin ediyorum varlıklı olsam emekli maaşı bile asla almam.

Kadınların aynı anda 3 farklı maaş alma hakkı var ama. İyice araştırılması lazım.

Olum geliri ve ölüm aylığı ve bağkur mass bağlama

Merhaba annem 1972 doğumlu yüzde 44 engelli raporu var sürekli
Babamin 1993 yılında iş kazası nedeni ile vefat etmesi sebebiyle Ssk 4a olaram ölüm geliri ve ölüm aylığı almakta
Dedemi 2013 de kaybettik ve bağkur prim borcunu ödeyerek emekli ettik ve anneanneme dul.maassi bağlandı.
1.sorum 4a üzerinden ölüm geliri ve ölüm aylığı alıyor olması çift maaş demek mı ?
2.sorum annem dedemden yetim maaşı alabilir mi alma hakkı bulunuyor gözükmekte fakat 4a dan aldığı ölüm geliri ve ölüm aylığı çift maaş sayılıyor ise babasından yetim aylığı almasına engel olur mu .

Ölümlerden biri 2008 öncesi olduğundan her iki aylığı da alır. En kısa sürede bağlı bulunduğunuz sgk müdürlüğüne müracaat edin lütfen. Bir sonraki ay yetim aylığı bağlanmış olacaktır. Ve daha da önemlisi geriye dönük 5 yıllık aylığı toplu olarak alma ihtimaliniz var. Anneanne kaç yılında vefat etti ve aylık hissesini biliyor musunuz? Çünkü dedeniz vefat ettiğinden beri yetim maaşı alma hakkınız vardı

Konu hakkında uzman değilim aynı olay çok yakın bir arkadaşımın başına geldi

Bu arada izmir deymişsiniz. Buca sgk Bağkur ile ilgili en net bilgiyi veriyor. Eski Bağkurlu ların yetim aylığı %25 hisse ile bağlanıyor ancak taban aylığı diye birşey varmış o yüzden 900-950 tl civarında aylık ödeniyor. Tarihleri not edip anneniz ile birlikte buca sgk ya gidin lütfen. Gelişmeleri de yazarsaniz sevinirim

Merhabalar,
Bu üzüntülü günlerde sırası değil ama.....
Babam yeni vefat etti, kendisi ssk emeklisiydi, artık bu maaşı isim değişikliği ile annem alacak. Dedem 2009 yılında vefat etmişti, o bağkur emeklisi idi.
Annem, babasından maaş hakkı var mı? Sgk çalışanı tam bilgi veremedi, 2008 yılında yasalar değişti falan dedi olabilir de olmayabilir de dedi, Ankara'ya form yollamamızı söyledi. Net bir bilgi yok.
E devlet'ten neden olmuyor? Öyle bir bölüm var ama....

Öncelikle başınız sağ olsun. Maalesef ölümlerden ikisi de 2008 sonrası olduğu için iki aylık birden alma hakkı yok. Ancak iki aylıktan birini tercih edebilir. Eşi üzerinden başka hak sahibi yoksa %75 oranında aylık alacağından dul aylığını tercih etmesi daha avantajlı olacaktır.

https://t24.com.tr/haber/yasa-yeniden-duzenlendi-sgkdan-kimler-cift-maas-alabilecek,387837 tabloda da göreceksiniz

Anneniz ya da siz engelli iseniz belirtin ki başka bir yol önereyim

Üst Alt