Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem için bakım aylığı alıyoruz. Babama ev hissesi düşünce maaşta sorun olur mu?

sema__

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben annem üzerinden bakım aylığı alıyorum. Evde üç kişiyiz annem, ben ve babam. Babaannemin vefatından dolayı eski bir apartman dairesinden babama hak düşüyor fakat bu ev kiraya verilmeyecek, tapuda kaydı olan babaannem ve kardeşlerden biri olan halamın üzerine olan bu evde halam oturacak. Bu bizim evimize gelir olarak gözükürmü?

sema__
2022 için olsa idi babanza düşen mıktar gelrıe eklenırdı.
ebm içinse halanzın veya başka birinin kira ödemeden oturması bişi etmez.isterse o evın tamamı sızn olsun.çünkü gelir elde etmıonuz.gelir getirmedıgı muddetçe bişi olmaz sıkıntı olmaz rahat olun.gelir kira getırmeye başlarsada babanızın payına düşen kadarı eklenır.kira geliri getirmedıgı müddetçe heç bişi olmaz.

tapuda kaydı olan babaannem ve kardeşlerden biri olan halamın üzerine
zaten çoğunluk halanızn üzerineymış.kısaca ebm kesilmezalmaya devam edersınz

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Peki bu durumu bildirmek gereklimi?

sema__
tapu babaannenızn üzerine oldugu için babanızda varisi dolayısıyle gelır getırmesede hak sahibi babanız.söylese iyi olur.bişi olmaz ama işi saglama almak gerek.babaannenız ebm baglanmadan önce vefat ettıyse bişi yapmanıza gerek yok.çünkü başvuruda babanzın hıssedarlıgı tapu kaydında görunur.

Üst Alt