Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem için evde bakım aylığı alıyoruz. Arada bir yakınlardaki kardeşimde kalması..?

alikerem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%89 özürlü raporu verilen annem için evde bakım aylığına başvuracağız.Annemin ikameti benim evimde fakat annem bazen birkaç sokak uzaklıkta oturan kardeşimde kalıyor.Mevzuatta bu durumu düzenleyen bir madde var mı? Kontrole gelen heyet geldiğinde annem kardeşimde olursa bir problem yaşanır mı?

alikerem
anneniz sizde ikamet ettiğine göre bakıcı da siz ya da eşiniz olacak galiba.
evde bakım aylığı bakıma muhtaç engelliye haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmeti karşılıgında bakıcısına ödenir. ücretlendirme buna göre yapılır. anneniz sizde ikamet ediyor ve bakıcısı da sizdeyse elbette yakınındaki akrabalarına gidebilir. ama yatılı kalacaksa ve yanında bakıcısı olmayacaksa bunun il müdürlüğü tarafından bilinmesi gerekir. bu durumu bakım hizmetleri değerlendirme heyeti hanenize geldiğinde anlatın. onlar size rehberlik eder ve ne yapmanız gerektiğini anlatır. onların dediklerini uygularsanız sorun yaşamazsınız.

Cevabınız için teşekkür ederim ama heyet eve geldikten sonra bir sorun olacağını sanmıyorum.Benim öğrenmek istediğim heyet ilk kontrole geldiğinde annem evde olmazsa ne olacağı idi.Öğrendiğim kadarıyla İstanbulda heyetin gelmesi aylar sürüyormuş.Artık bekleyip göreceğiz.

alikerem
evde bakım aylıgı bağlandıktan sonra sorun olacagını sanmıyorum demişsiniz. bence bunu evinize gelen bakım hizmetleri değerlendirme heyetine sorun ve emin olun.

aksi takdirde evde bakım aylıgı baglandıktan sonra bir denetim sonucu annenizin bakıcı olmadan başka yerde yatılı kaldıgı tespit edilirse bakım hizmetinin aksatıldıgı düşünülür ve başınız agrır boşu boşuna. heyetten bilgi alın bu konuda muhakkak. elbette anneniz çocuklarına gidecektir. hangi durumlarda il müdürlüğünü bilgilendirmeniz gerektiği konusunda heyetten bilgi alın.

Üst Alt